volkswagen fabrika

Türkiye, Alman otomobil üreticisi Volkswagen fabrika için Temmuz ayında açıklanan planına yaptığı yatırımdan vazgeçti. Almanya, geçen yıl Manisa’ya yatırım yapması planlanmıştı. Ama bazı sebeplerden dolayı Slovakya’ya yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin CEO’su Herbert Diess  yaptığı açıklamada, şirketin ülkedeki Bratislava fabrikasının üretim kapasitesini artıracağına işaret etti. Raporlara göre, Bratislava fabrikası 1 milyar euro yatırım yapacak ve fabrika grup içindeki diğer markalar için üretilecek.

2. El VW Modelleri için Tıklayınız

Kararlar Çok Ani Yaşandı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) tarafından yapılan yeni yatırım, belirsizliğe sürüklenen etkileyici gelişmeler kaydetti. Şirketin CEO’su Herbert Diess, Alman medyasına verdiği röportajda Volkswagen fabrika yatırımı için Slovakya’yı seçtiğini söyledi. Bu nedenle Volkswagen, ülkede faaliyet göstermeye devam edecek olan Bratislava fabrikasının üretim kapasitesini artıracak. Slovak medyasında yer alan gelişmelere göre toplam yatırımın 1 milyar avroya ulaşması bekleniyor Volkswagen Passat ve Skoda’nın Superb modellerinin üretimi Passat ile aynı platformu paylaşacak ve Slovakya’ya devredilecek.

Manisa’dan Vazgeçildi

2015 yılında patlak veren dizel skandalı sonrası yüzünü elektrikli otomobillere çeviren Volkswagen, 2018 yılı sonunda ise Emden, Zwickau ve Hannover fabrikalarını elektrikli modellerine ayırması nedeniyle içten yanmalı modellerini üreteceği yeni bir fabrikaya ihtiyaç duymuştu. Şirket, uzun süren araştırmaların ardından yatırım için Manisa’da karar kılmıştı.

Bu nedenle Volkswagen’in 2019 yılında Manisa’da fabrikada Seat Ateca ve Skoda Karoq modellerinin yanı sıra Passat ve Suberb modellerini de üretebilecek bir firma kurduğu söyleniyordu. Ama gerçekleşmedi.

VW Yatırımı Çok Kez Erteledi

Türkiye’de yaşanan bazı olaylardan dolayı Vw yatırımı askıya alma kararı almıştı. VW, o tarihten sonra ise yatırım kararı hakkındaki resmi açıklamasını tam 4 kez daha ertelemişti.

Yapılan açıklamalarda Türkiye’den başka bir yer aramadıklarını bildirmişlerdi. Fakat, geçtiğimiz Temmuz ayında ise, pandemi nedeniyle düşen tüketici talebini öne süren VW, üretim kapasitesini artırmaktan vazgeçtiğini ve dolayısıyla Türkiye’de planlanan fabrika yatırımını da durduğunu açıklamıştı.

VW logosunun yıllar içinde değişimi

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here