Volkswagen Giriş Seviyesi Bir Elektrikli Araç Üzerinde Çalışıyor

0
826

Alman dev otomobil üreticisi Volkswagen, ID 3 ve ID 4 ile yarattığı izlenimin üzerine giriş seviyesi bir ID otomobil üretecek. Daha küçük piller ve daha düşük fiyatla sunulacak araç, diğer ID serilerinde kullanılan MEB platformunun daha küçük bir versiyonunu temel alacak.

Volkswagen CEO’su Ralf Brandstätter, firmanın hızla büyüyen elektrikli ailesinin arasında 20.000 avro seviyelerinde bir giriş modeli üretmek istediğinin altını çizdi. Volkswagen Grubu’nun bu yılın başında satışa sunduğu ID 3 modeli ve gelecek sene satışa sunacağı ID 4 MEB platformunu kullanıyordu.

Volkswagen giriş seviyesi aracında nasıl bir batarya kullanacak?

Volkswagen, elektrik teknolojisini geliştirmek için yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyor. Brandstätter, MEB-Lite platformunun 45 kWh olan bataryalara kadar kullanılması için geliştirildiğini söyledi.

Volkswagen’in ID 1 ve ID 2 olarak isimlendirilecek modelleri sırasıyla Polo ve T-Roc modellerine benzer araçlar olacak. Henüz tanıtım tarihleri belli olmayan modellerin 20 bin avro seviyelerinde başlaması bekleniyor. Avrupa ülkelerinde elektrikli araçlar için farklı teşvikler kullanılıyor. Bu yüzden bu tutarlarda indirimler olabileceğini söyleyebiliriz.

VW firması ise halihazırda giriş seviyesi olarak e-Up aracını sunuyor. Gelen bu araçlar ise Up serisinin yerini alacak. Ayrıca Brandstätter, “son derece uygun fiyatlı” elektrikli otomobiller sunmak için çeşitli Çinli ortak girişim ortaklarıyla birlikte çalışacağını ve MEB-Lite platformunun kardeş markalar Seat ve Skoda tarafından da kullanılacağının altını çizdi.

Brandstätter, “Elbette, gelecekte daha düşük segment elektrikli araçların talep edileceğini hesaba katmalıyız ve konseptler hazırlıyoruz. ” diye ekledi.

Volkswagen Grubu şehir odaklı çözümler düşünüyor

Seat önümüzdeki yıl yeni Minimó elektrikli dört tekerlekli bisikletinin üretimine başlayacak. Bunun diğer Volkswagen Grubu markaları tarafından farklı bir isim altında satılıp satılmayacağı henüz onaylanmadı, ancak Volkswagen şehir odaklı mobilite çözümlerini düşünüyor.

Volkswagen her fırsatta, ID 3 ve ID 4’ün temelini oluşturan ve ID 5 coupé-SUV, ID 6 sedan, ID Buzz van ve henüz isimsiz bir modelin temelini oluşturmaya devam edecek olan MEB platformunun esnekliğini vurgulamaya devam ediyor. Brandstätter ayrıntı vermeyi reddetmiş olsa da şunları söyledi: “MEB çok yönlü bir platform. Yıldan yıla, size ne tür arabaların mümkün olduğunu bildireceğiz. ”

Volkswagen’in 2029 yılına kadar 26 milyon EV inşa etme taahhüdü, koronavirüs salgını sırasında değişmeden kaldı ve Volkswagen Grubu genelinde e-mobiliteye planlanan yatırım şu anda toplam 33 milyar € oldu.

ID 4’ün piyasaya sürülmesi, Volkswagen’in gelişen SUV serisi için elektrifikasyona geçişin başlangıcını temsil ediyor. Markanın e-mobilite patronu Thomas Ulbrich şunları söyledi: “2015 yılında SUV pazarını zorlamaya ve SUV atağımızı başlatmaya karar verdik. ID 4, Volkswagen’in ilk elektrikli SUV’si olarak e-mobiliteye bu dönüşümde bir sonraki kilometre taşıdır.

ID 4 dünya çapında beş tesiste üretilecek ve üç kıtada satılacak, ancak farklı pazar zevklerini karşılamak için stiline, iç tasarımına ve teknolojik işlevlerine ince, pazara özgü ince ayarlar alacak.

İkinci El Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here