Yenilenen Fiat Egea Artık Daha Teknolojik!

Geçtiğimiz günlerde lansmanı gerçekleştirilen Fiat Egea yeni yüzüyle beğeniye sunuldu. 2015 yılında Tofaş’ta üretimine başlanan Egea, son 5 yılda Türkiye’deki satış liderliğini hiç bırakmadı. Son gelen makyaj operasyonu ile de iddiasını sürdüreceğini gösteren marka, Yenilenen Fiat Egea ‘ya yepyeni özellikler ekledi.

1- Trafik İşareti Tanıma Sistemi

Yenilenen Egea, dikiz aynasının üzerine konumlandırılan kamera sayesinde sürüş esnasında yol taraması gerçekleştirecek. Bu tarama sayesinde trafik levhaları okunacak ve gösterge panelinden sürücüye aktarılacak. Özellikle hız sınırını belirten tabelaların taranarak, gösterge ekranına yansıtılması sürüş esnasında sürücüye büyük kolaylık sağlayacak.

2- Akıllı Hız Asistanı

Trafik İşareti Tanıma Sistemi ile beraber çalışan Akıllı Hız Asistanı, taradığı trafik levhalarındaki hız sınırlarını algılayarak aracın hızını akıllı bir biçimde sınırlıyor. İstenildiği takdirde kapatılabilen sistem, gaz pedalına basıldığı anda da devre dışı kalıyor. Bu sistem ile  sürücülerin trafik kurallarına daha fazla dikkat etmesi ve uyması sağlanıyor.

3- Şerit Takip Sistemi

Egea’nın önceki versiyonunda bulunmayan Şerit Takip Sistemi yenilenen Egea’lar ile satın alınabilecek. Egea beklenmedik şekilde şeritten çıktığında şerit takip sistemi devreye giriyor ve otomobili şeritte tutuyor.

yenilenen fiat egea

4- Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi

Egea’nın kavuştuğu bir başka yeni özellik ise Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi. Sensörler tarafından takip edilen sürücü hareketleri tespit ediliyor ve yorgunluk düzeyi algılanıyor. Sürücünün yorgun olduğu tespit edildiği takdirde, mola vermesi yönünde uyarılar veriliyor.

yenilenen fiat egea

5- Adaptif Uzun Far

Adaptif uzun far teknolojisi sayesinde, uzun far kullanımı esnasında karşıdan gelen araç algılanıyor ve aracın olduğu kısımdaki far huzmesi karartılıyor. Bu sayede sadece sürücü için değil, trafikteki tüm araçlar için güvenli bir sürüş ortamı sağlanmış oluyor.

yenilenen fiat egea

6- Kör Nokta Uyarı Sistemi

Yenilenen Egea ile gelen güvenlik özelliklerinden biri de Kör Nokta Uyarı Sistemi. Yan aynalarda bulunan turuncu uyarı ışıklarıyla kör noktalardaki nesneleri tarayıp uyaran sistem, ultrasonik sensörler ile çalışıyor.

7- Ön Park Sensörleri, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma, Kablosuz Şarj Özelliği

Kapsamlı bir makyaj operasyonuyla donanım seviyesini arttıran modelde, yukarıda saydıklarımıza ek olarak; ön park sensörleri, anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği, kablosuz akıllı telefon şarjı bulunuyor. Bütün bu özellikler ile Egea’nın rakipleri karşısındaki iddiasına iddia kattığını söyleyebiliriz. Yenilenen Egea gelecek yıllarda da zirveyi bırakmayacak gibi gözüküyor.

İkinci el Fiat Egea ilanları

Yeni Fiat Egea Cross Çok Güçlü Geliyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here