Bisiklet Kazaları: Bisiklet Sürücüleri İçin Biraz Dikkat

0
1665
bisiklet kazaları için dikkat

Otomobiller, çoklu hava yastıkları, buruşma bölgeleri ve yuvarlanma çubuklarıyla her zamankinden daha güvenli, peki ya yollarımızdaki bisikletçiler? Tek korumaları kasktır. Bisiklet kazaları meydana gelmemesi için dikkat etmeniz gereken kurallar basit.

Bir araba bir bisikletle çarpıştığında, sonuç bisikletçi için her zaman sürücüden çok daha kötüdür. Bu yüzden direksiyon başında olduğunuzda bisikleti düşünmeniz hayati derecede önemlidir.

Bisiklet kazaları: En savunmasız olduğu yerler ve zamanlar

  • Kentsel alanlar – ölümcül veya ciddi bisiklet kazalarının %75’inin meydana geldiği yerler
  • Yol kavşakları – kazaların %75’i bir yol kavşağında veya yakınında meydana gelir
  • Gündüz – bisiklet kazalarının %80’i gün ışığında meydana gelir

Son ROSPA (Royal Society for the Prevention of Accidents) rakamları 2016 yılına ait olup, İngiltere’de yaklaşık 18.500 bisikletçinin yaralandığını göstermektedir. Korkunç bir sayı, özellikle bu bisikletçilerden yaklaşık 3.500 kişinin ağır şekilde yaralandığını ve 102’sinin öldüğünü düşündüğünüzde.

Sürücü olarak ne yapabilirim?

  • Bir bisikletçi sola dönmek istediğinde, şeridin karşısına, yolun ortasına gitmeleri gerektiğini unutmayın. Bu zor ve tehlikeli bir manevradır ve bir sürücü olarak yavaşlayarak ve bisikletlinin şeridinizden geçmesine izin vererek yardımcı olmanız gerekebilir. Her bisikletçinin bir arkadaş veya aile üyesi olduğunu ve onların güvenli bir şekilde bisiklet sürmelerine yardımcı olduğunu hayal edin.
  • Bir bisikletçiye çok yaklaşmayın, sürücünün sallanmasına, dengesini kaybetmesine ve yola düşmesine neden olabilir.
  • Bisiklete daha duyarlı olun. Bunları bir baş belası olarak görmek yerine, yolu paylaşın ve bisiklet sürücülerinin yaklaşık %80’inin ehliyet sahibi olduğunu unutmayın, direksiyon başında olmanın nasıl bir şey olduğunu bilirler.
  • Sabah işe gidip gelirken sizi bir okula yaklaştırıyorsa, öğrencilerin okula bisikletle gitmeleri konusunda aşırı derecede bilinçli olun. İşe iki dakika geç kalmanızın bir önemi olmayacağını unutmayın, ancak bu durum bir çocuk için hayat meselesi haline gelebilir.
  • Yol yüzeyindeki çukurlar veya diğer şekil bozuklukları için gözlerinizi dört açın; bunlar bir araba için kötü olabilir, ancak bir bisikletçi için felaket olabilir ve onları bisikletlerinden atıp yolunuza atabilir.

T-kavşaklar ve döner kavşaklar bisikletçi cehennemidir

bisiklet kazaları ve t kavşak

Ölen veya ciddi şekilde yaralanan bisikletçilerin neredeyse üçte ikisi T-kavşaklarında ve döner kavşaklarda kazalara karıştı ve nedenini anlamak ne yazık ki çok kolay. Sinyal vermeyen sürücüler sebebiyle birçok bisikletli yaralanma ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here