Karanlıkta Araba Sürmek: Riskleri En Aza İndirin

0
2272
karanlıkta araba sürmek

Karanlıkta Araba Sürmek İçin En Önemli İpuçları :

  • Diğer sürücülerin dikkatini dağıtmamak için düşük aydınlatmalı yollarda ışıklarınızı kısık tutun
  • Olası sürüş tehlikelerini değerlendirmek için fazladan zaman ayırın
  • Bisikletlileri geçerken ekstra özen gösterin, onları göremeyebilirsiniz
  • Arabanızın ışıklarını test ettiğinizden, gerekirse ampulleri değiştirdiğinizden ve farlarınızı temizlediğinizden emin olun
  • Göz sağlığınıza özen gösterin ve kontrollerinizi yaptırın

Kış aylarında 8 saat kadar az gün ışığı ile çoğumuz karanlıkta işe veya okula gidip geliriz, bu yüzden görmeniz ve görülmeniz önemlidir. Karanlıkta araba sürmek için tavsiyelerimizi dikkate alın.

Arabanızın ışıklarının parıltısını azaltın

Diğer sürücülerin dikkatini dağıtmamak için düşük aydınlatmalı yollarda ışıklarınızı kısık tutun. Uzun huzmeli farlar taşra yollarında veya dar şeritlerde güvenli olduğunda tavsiye edilirken, karşıdan gelen herhangi bir araç için ışıklarınızı her zaman kısmanız çok önemlidir. Karanlıkta, göz kamaştırıcı ışıklar, araba geçtikten sonra bile görüşünüzü ciddi şekilde etkileyebilir. Yüksek hızlı bir arabayı ışığınızla taciz ettiğinizde oluşacak birkaç saniyelik kötü görüş, güvenliğinizi olumsuz etkileyebilir.

Acele etmeyin

Kışın derinliklerine yaklaştıkça daha az gün ışığı ile, artan melatonin ve yorgunluk ile direksiyonun arkasında uykulu hissetmeye başlıyorsunuz. Yolda mola vermeyi unutmayın. Düşük ışık koşullarında kimseyi riske atmadığınızdan emin olmak için, bisikletlilerin ve yayaların varlığını değerlendirmek için kavşaklarda kendinize yeterince zaman verin.

Bisikletlere dikkat

Bisikletliler ve yayalar eşit derecede görünür olmalı, yansıtıcı giysiler, bisiklet lambaları ve reflektörlerle donatılmalıdır. Mümkünse, karanlık sabahlarda ve gecelerde ekstra görünürlük için yansıtıcı malzemeyi kendiniz veya küçükleriniz için manşetlere, yakalara ve palto kenarlarına yerleştirin. Okul çantaları ve neon yansıtıcı bileklikler, yolculuğunuza ekstra güvenlik katmak için mükemmeldir ve çocuklarınızı okula giderken güvende tutmada büyük bir yardımcı olabilir.

Karanlıkta da yollarda bisikletçilerin yanından geçerken daha dikkatli olun, çünkü yakına gelene kadar geçecek ne kadar yer olduğunu her zaman göremeyebilirsiniz.

Göz

Gece sürüşü için asla koyu veya renkli lens takmamak önemlidir. Diğer yol kullanıcılarından gelen parlak ışınlar gözlerinize zarar verebilir ve gece görüşünüzü potansiyel olarak kötüleştirebilir. Bu nedenle göz kontrollerinizi düzenli yaptırarak olası risklerden kaçınabilirsiniz.

Hepsi çalışır durumda

Aracınızın farlarını test edin, gerekirse ampulleri değiştirin ve farlarınızı düzenli olarak temizlediğinizden emin olun çünkü tuz ve kum onları yılın diğer zamanlarından daha hızlı kirletebilir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here