2019 Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Detaylı İnceleme

1
28661
Citroen Berlingo Beyaz

Murat Tosun, yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP testi yaptı. Berlingo’nun en az yakan ve en uygun fiyatlı modeli olan 1.2 Puretech 110 HP ile test sürüşü yaptı ve izlenimlerini objektif bir biçimde paylaştı. Bakalım, uzman test pilotu Murat Tosun’un yeni Berlingo yorumları nasıl?

Murat Tosun en uygun fiyatlı Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP seçeneğini test etti ve “benzinli manuel bu arabayı satın alırım” dedi.

99 bin TL etiketiyle çok iddialı!

Hafif ticari araç seçenekleri atakta. PSA Grubu’nun üyesi olan Citroen markası da hafif ticari araç kozunu oynadı ve Yeni Citroen Berlingo’yu satışa sundu. Peki, 2019 Berlingo’nun tasarımı, motor özlelikleri, yaşam alanı nasıl? Berlingo ne kadar yakıyor ve bagaj hacmi ne? Sıfır km Citroén Berlingo fiyatı ne? Soruların yanıtları için okumaya devam edin…Ama önce Yeni Berlingo görsellerine bakalım…

Citroén Berlingo 2019 Görselleri

2019 Citroén Berlingo fotoğraflarını büyük olarak görmek için galerinin üzerine tıklayınız..

2019 Citroen Berlingo Hakkında

Sizleri bilmiyoruz ama kardeşler arasında en sempatik görünümlü seçenek olarak bize Yeni Citroen Berlingo yakın geliyor. İlgi çeken ve meraklı gözlerin de beğenisini kazanan bir tasarıma sahip. Elbette kardeşleri ile önemli benzerlikleri var ama onu ayıran detayları ile farklılığını ortaya koyabiliyor. Küt tasarımlı formunu bu detaylarla çok iyi harmanlamış.

Sıfır km Citroén Berlingo fiyat listesi burada!

Ona ön taraftan baktığımız zaman başarılı bir şekilde tasarlanmış aydınlatma grubunun oldukça iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Farlar, sis lambaları ve gündüz farları katlı bir tasarım anlayışı ve iyi bir görünüm oluşturacak şekilde tasarlanmış, sevdik. Yüz tasarımında markanın tüm modellerinde kullandığı gibi bu araçta da büyük bir marka logosu yer alıyor. Bu araca o detayın da yakıştığını düşünüyoruz. Havalandırma ızgarasınınsa gülümseyen yüzün ağız bölümü olduğunu düşünmekten kendimizi alamadık. Farklı renklerin kullanıldığı tasarımda Citroen’in koruma olarak kullandığı yan bumper kaplamalar da iyi görünüyor. Berlingo’nun arka tasarımı için söyleyecek çok fazla bir şey yok. Bu kısım hepsinde aynı ve çok düz kalmış.

2. El Citroén Berlingo Fiyat Listesi 

Yeni Citroen Berlingo İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanı onu satın alma nedenlerimizden biri olarak hemen ön plana çıkıyor. İnanılmaz geniş ve inanılmaz ferah. Kardeşlerinde karşıma çıkan cam tavan ve tavan detayının olmayışı daha çok hoşumuza gitti. Baş mesafesi açısından bu tip bir tercih çok daha iyi olacaktır. Elbette biz illa cam tavan istiyoruz diyorsanız o seçenekte bulunuyor ama biz tercih etmeyiz. Ön tarafta sunulan yaşam alanı genişliği açısından tüm beklentilerimizi karşılayan Citroen Berlingo 2019 söz konusu arka taraf olduğunda tam anlamıyla şov yapıyor. Arkada yolculuk yapan yetişkinler bacak bacak üstüne atarak bile yolculuk yapabilir. Çocuklarsa arka alanda sunulan yaşam alanına bayılıyor. Tam istedikleri gibi oyunlar oynayabiliyor, rahat rahat uyuyabiliyorlar.

Yeni Berlingo Türkiye’ye 2019 ikinci yarısında gelmişti. O zamandan beri iç mekan ve tasarım açısından kullanıcıdan tam not aldı.

Citroen Berlingo'nun sürücü tarafıYaşam alanına ilk baktığımız zaman biraz renk olsa çok iyi olurdu diye düşündük. Bu tip renkler altında biraz silik kalmış. Orta konsolun hemen üzerinde yer alan kumanda grubunun tasarımı da biraz daha iyi olmalıydı. Bizlere eski nesil televizyonların uzaktan kumandalarını hatırlattı. El freni yerine elektronik bir el frenine yer verilmiş olması da çok iyi bulduğumuz detaylardan. Modernliğin getirdiği bu değişim iyi olmuş. Eşya gözleri sayısı açısındansa hiç sorun yaşamazsınız. Orta konsolun olduğu bölümde dev bir eşya gözüne yer verilmiş durumda. Arabanın her yerinden eşya gözü çıkıyor.

Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Motor Özellikleri

Yeni Citroen Berlingo KokpitO kadar çok otomatik şanzımanlı araçlara alıştık ki manuel şanzımanlı bir araç geldiği zaman garipsiyoruz. Bu değişimlerin hızına ayak uydurmak gerçekten zor. Eskiden otomatik şanzımanlı araç kullanınca yaşadığımız durum şimdi tam tersine döndü. Eğer çok kalabalık trafiklerde araç kullanmıyorsanız kesinlikle manuel şanzımanlı versiyonu satın almanızı tavsiye ederiz. Yakıt tüketiminin az olmasına inanılmaz bir katkı yapıyor.

Bunun yanında Berlingo’nun manuel vitesi son derece rahat kumanda ediliyor ve yolları net bir şekilde bulunuyor. Araçta görev yapan 1.2 litrelik benzinli motorsa performans açısından tüm beklentilerimizi zorlanmadan karşıladı. Kardeşler arasında bu motoru tek sunan model olması da önemli bir avantaj. 110 HP güç üreten motor, manuel şanzımanın getirdiği artıyla cimri tüketim sonuçlarına imza atıyor.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Kesinlikle PSA Grubu’nun hafif ticari araçları çağ atlamış durumda. Artık onları hafif ticari araç olarak değil son dönemlerin yükselen yıldızı SUV modelleri bile kafa tutarken görmek mümkün. Sürüş karakterleri sertliği bir kenara bırakarak konfor konusunda yaşam alanında bulunan herkesi memnun edecek seviyeye gelmiş durumda. İç mekanda çukurlu yollarda yaptığımız sürüşler sırasında bile darbe ve darbe gürültüleri beklediğimizden çok az yansıdı.

Yüksek yapısı olmasına rağmen sürüş güvenliği konusunda da bir sıkıntı yaşamadık. Her zaman araçları test ettiğimiz parkurda neredeyse SUV araçlar kadar iddialı bir performans ortaya koyarak güven duymamızı sağladı. Hızlı otoyol kullanımlarında da izine sadık kalmayı başardı. Çok sert esen rüzgarlarda bekleneceği gibi darbeleri biraz fazla hissediyorsunuz ama bu çok büyük bir problem yaşamanıza neden olmuyor. Direksiyon sisteminin çalışma karakteri de eskisine göre çok daha net. Direksiyon simidinin yapısını da sevdik ve yabancılık çekmedik. Lastik gürültüsünün yaşam alanına yansıması konusunda da önemli bir rol kat etmişler. Hiç yansımıyor değil ama eskisene göre yok denecek kadar az.

Yeni Citroen Berlingo Euro NCAP’ten Kaç Yıldız Aldı?

PSA Grubu ailesi Peugeot Rifter önderliğinde EuroNCAP çarpışma testine girdi. Bu testten 4 yıldız alarak ayrıldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 91, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 81, yaya yolcu güvenliğinden yüzde 58 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 68 puan aldı.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Yorumları

Murat Tosun’un Berlingo yorumları şöyle: 99 bin TL fiyat etiketine sahip olan yeni Citroen Berlingo satın alınabilecek araçlar sınıfına çok rahat bir şekilde girer. Tasarımını sevdiğimiz araç özellikle yaşam alanında herkesi memnun edecek, son derece başarılı detaylar ortaya koyuyor.

Sıfır Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Fiyat

1.2 litrelik benzinli motor ve manuel şanzıman kombinasyonuna sahip olmasıyla birlikte 99 bin TL gibi bir fiyat etiketine yakalamış durumda. Bu fiyat etiketi ve başarılı yapısı onun dikkatleri üzerine çekmesini kolaylaştıracaktır.

Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1199 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 110 HP
  • Maksimum Tork: 205 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.5 sn
  • Maksimum Hız: 175 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Berlingo Manuel Benzinli Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.3 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km
  • Karma: 5.5 lt/100 km
  • Test: 6.3 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: –

Yeni Citroen Berlingo Boyutlar

  • Uzunluk: 4403 mm
  • Genişlik: 1848 mm
  • Yükseklik: 1844 mm
  • Dingil Mesafesi: 2785 mm

Yeni Citroen Berlingo Bagaj kapasitesi

  • 775 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt
  • Boş Ağırlık: 1356 kg
  • Lastik Boyutu: 205/60 R16

1 YORUM

  1. Bu araba ticari. Yük atılacak, mal taşınacak. Murat tosun bey bunu niçin dikkate almıyor? Tek başına biniyor ve motor için çekiş yeterli, güzel vs. diyor. İçinde 4 veya 5 kişi ya da arkası yüklü bu motor ne yapacak murat bey? Lütfen gerçekçi olun.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here