2019 Citroen C4 Cactus 1.2 Puretech EAT6 Detaylı İnceleme

1
31093
Citroen C4 Cactus testi

Murat Tosun, Citroen C4 Cactus 2019 modelini test etti. Citroen C4 Cactus testi ve Murat Tosun’un 2019 Citroen C4 Cactus yorumları için okumaya devam edin.

Murat Tosun Citroen C4 Cactus modelini test etti ve “fiyat etiketi daha uygun olsa alınabilecek bir araba” dedi.

“satın alınabilecek bir araba”

Citroen C4 Cactus, başarılı görünümü, kolay kullanımı gibi detaylarıyla satın alınabilecek bir araba. Ancak bana göre fiyat etiketi daha aşağıda olmalı. Şimdi yeni Citroen C4 Cactus tasarım özellikleri, motor özellikleri ve diğer detaylara bakalım. Yeni C4 Cactus ne kadar yakıyor, kaç para, bagajı nasıl ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Yeni Citroen C4 Cactus tasarım özellikleri

C4 Cactus 2019 modelinin tasarımından bahsetmeden önce bir hatırlatma yapalım: C4 Cactus, 2015 yılında Yılın En İyi Tasarım ödülünü almıştı. Bu haberin detayları için aşağıdaki butona tıklayın!

Citroén C4 Cactus Yılın En İyi Tasarımı Ödülünü Aldı!

Kesinlikle iyi görünüyor. Öyle hemen dikkatleri üzerine çekecek türden değil ama iyi görünüyor. Meraklı gözler onu incelemeye başladığında yüzlerinde gülümsemeyi ve beğendim ifadesini çok net bir şekilde görüyorsunuz. Kompakt ölçüleri ile yeni C4 Cactus görünüm konusunda beğeni kazanma sıkıntısı yaşamaz, yaşatmadı da.

Citroén C4 CactüsC4 Cactus’ün tasarımına baktığımız zaman özellikle aydınlatma grubu elemanlarının farklı formuyla yüzüne etkileyici özellikler kattığını görüyoruz. İnce farları çekik gözleri andırırken, altta kullanılan aydınlatma gurubu detayları ona meraklı bir ifade kazandırıyor. Sanki yolları keşfetmeye çalışıyor gibi bir ifadesi var.

Tamponun alt kısmında derin bir tasarım oyuğu ve buna eşlik eden büyük sis lambaları biraz daha küçük olsaymış daha iyi görünebilirmiş. Marka logosunu boydan boya yüzünü kapsıyor olması bu araçta da iyi bir uygulama olarak beğenimizi kazandı. Yan tarafta kullanılan plastik koruma detayları görünüm konusunda iyi ama işe yarıyorlar mı açıkçası bilemiyoruz. Ön tasarımında sıra dışı görünen aracın arka tasarımında da bu tip bir beklentimiz vardı ancak onu bulamadık. Bu bölüm günümüz araçlarına benzer tasarımıyla ön tarafa göre arka planda kalıyor.

Murat Tosun, bu ay bir de Citroén Berlingo test sürüşü yaptı. Onun detayları için aşağıdaki butona tıklayın!

Citroén Berlingo Test Sürüşü 

2019 C4 Cactus İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına geçtiğimiz zaman dış tasarımına bakarak düşündüğümüz genişlikten daha fazla bir kullanım alanı ile karşılaştık. Herkesi çok rahat ettirecek genişliği sunmayı başarmışlar. Bu özelliği ile alkışı hak ediyor, çünkü hepimiz son derece mutlu bir şekilde araçtan ayrıldık. Ferahlık konusunda da başarılı bir araba. Camların büyük yapısı sayesinde yaşam alanına fazla ışık giriyor ve iyi hissettiriyor. Yaşam alanında da eğlenceli detaylar bulmak mümkün. En çok sevdiğimiz yanlarından birisi eşya gözleri ve bunların kullanışlılığı oldu. Kumanda elemanlarının kullanımı konusunda önemli bir sıkıntı yaşamadık.

Sıfır km C4 Fiyat Listesi Burada!

Yaşam alanında eksik yanları yok mu? Maalesef bu konuda biraz fazla sayıda değiştirilmesi gereken detay var. Mesela arka taraftaki camlar ticari araçlardaki gibi mandalla açılıyor. Bu gerçekten arka tarafta yolculuk yapılmasını zorlaştıran bir detay ve değişmesi gerekiyor. Buna istendiği zaman kapanmayan bir cam tavan eklenince yaz ayları işkence olabiliyor. Tamam film kaplaması var ama henüz tam yaz sıcakları gelmemiş olmasına rağmen rahatsız olduk. Son olarak küçük tasarımlı dikiz aynasının da değişmesi gerektiğini düşündüğümüz detaylarından.

Citroen C4 Cactus Motor Özellikleri

Araçta görev yapan 1.2 litrelik benzinli motor performans açısından tüm beklentilerimizi zorlanmadan karşıladı. Bu motorun daha önce yaptığımız testlerde de oldukça kabiliyetli olduğunu görmüştük. EAT6 Tam Otomatik şanzımanla uyumu da son derece iyi. İstediğiniz zaman atak bir karaktere zorlanmadan bürünürken istediğimiz zaman ekonomik tüketimlere de cevap verebiliyor. Motorun sessiz çalışma karakteri de sevdiğimiz özellikleri arasında yer aldı.

5500 d/d’de 110 HP güç üreten motor, 1500 d/d’de 205 Nm torku kullanıma sunuyor. Tork değerini alt devirlerde veriyor olması başarılı bir özellik. Açıklanan fabrika verilerine göre 6 ileri oranlı tam otomatik şanzımanla 0-100 km/s hızlanma 10.9 saniyede gerçekleşirken, son hızı 188 km/s. Citroen C4 Cactus’ün ortalama tüketim değeri fabrika verilerinde 5.3 litre olarak açıklanıyor. Yapmış olduğumuz 100 km karma yol testinde bu veriye çok yaklaşamadık ama sevilecek bir sonuç olan 6.9 litre tüketim değerini tespit ettik.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

İşte bu kısımda en beğendiğimiz özelliği ortaya çıkıyor: Kolay kullanım. Son dönemlerde en kolay kullandığımız arabalardan biri oldu. Başarılı manevra kabiliyeti ile şehrin kalabalık caddelerinde hiç sıkıntı yaşatmadı. Hızlı otoyol kullanımlarında da güven veren bir karakter ortaya koydu. Görüş açılarını A sütunu biraz törpülese bile testten bu konuda da başarıyla ayrıldı.

Arabanın nerede başlayıp nerede bittiğin algılamak çok önemli. Citroen C4 Cactus 2019 modeli, bunu daha ilk kullanımınızdan itibaren sunuyor. Bir arabayı kolay kullanmak ve hemen adapte olmak şehirlerin giderek kalabalıklaştığı günümüzde en önemli artılardan biri. Konfor konusunda da önemli bir sıkıntı yaşamadığımız araçlardan biri oldu. Darbe emiş konusunda süspansiyon sistemi üzerine düşen görevi iyi yapıyor. Arabada biz koltukların tasarımına bir türlü adapte olamadık. Alışkın olduklarımızdan daha geniş minderi bunu yaşamamızın en önemli nedeni oldu. Güvenlik açısından baktığımızdaysa yan desteklerinin yok denecek kadar olmayışı hızlı girilen virajlarda sıkıntı yaşatabilir.

Citroen C4 Cactus Euro NCAP Testleri

Citroen C4 Cactus EuroNCAP çarpışma testine 2014 yılında girdi. Bu testten 4 yıldız alarak ayrıldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 82, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 79, yaya yolcu güvenliğinden yüzde 80 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 56 puan aldı.

Yeni Citroen Yorumları

Murat Tosun’un Yeni Citroen C4 Cactus yorumları şöyle: Fiyat etiketi biraz daha uygun olsa gördüğüm bazı eksiklikleri arka plana atarak bu arabayı satın alabileceklerim listesine dahil ederdim. Sunduklarıyla bu listeye girmeyi tamam eksiklikleri olsa bile hak ediyor. Ancak fiyatı kompakt SUV rekabetine bile dahil oluyor.

Sıfır Citroen C4 Cactus Fiyat Özellikleri

1.2 litrelik benzinli motor ve tam otomatik şanzımanıyla 146 bin 500 TL’den başlayan bir fiyat etiketi var. Biraz daha fazla donanım ve hatta bazı gerekli olan detayları da satın almak istiyorum dediğiniz zaman fiyat hızlı bir şekilde 160 bin TL’ye çıkıyor ve gözünüzü kompakt SUV modellere çevireceğiniz bir yere ulaşıyor.

Sıfır km C4 fiyatları bana biraz fazla geldi ama 2. el C4 fiyat listesine de bakılabilir.

Citroen C4 Cactus Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1199 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 110 HP
  • Maksimum Tork: 205 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.9 sn
  • Maksimum Hız: 188 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Citroen C4 Cactus Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.4 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.6 lt/100 km
  • Karma: 5.3 lt/100 km
  • Test: 6.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 119

Boyutlar

  • Uzunluk: 4170 mm
  • Genişlik: 1714 mm
  • Yükseklik: 1480 mm
  • Dingil Mesafesi: 2595 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 348 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1070 kg
  • Lastik Boyutu: 205/50 R17

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here