Tasarım

mini cooper cabrio

Geçmişten gelen otomobilleri hayatımıza yeniden katmakla çok önemli bir iş yaptılar. Bunu en iyi uygulayan firmalardan biri BMW Grubu oldu. Mini modellerine öyle bir dokunuş yaptılar ki sanki geçmişi günümüze taşıdılar. Mini Cooper Cabrio ‘ya baktığımız zaman sert bir karaktere sahip olduğunu görüyoruz. Köşeli form tasarımıyla dikkat çeken araç, dinamik formuyla ön planda. Profil ve arka tasarım detaylarında da bundan taviz vermeyen Mini Cabrio iyi giyimine çok güveniyor. Cabrio olmasıyla birlikte bu tasarımın nasıl bir değişime uğrayacağını çok merak ediyorduk. Tavanın aracın karakterini hiç bozmadan uygulanmış olması tasarımcıların iyi bir iş çıkardığı anlamına geliyor. Tavan açık olduğunda Mini, bildik karakterinden biraz uzaklaşmış gibi düşünsek bile bu tip bir otomobil arayanlar için yakışıklı görünüyor.

İç Mekan

mini cooper cabrio interior

İşte onun oyun alanındayız. Cabrio haline getirip bu Mini’nin keyfini sürmek istiyoruz. Düşük hızlarda da tavan açılabiliyor. Bu durum ona hareket halindeyken bile tavanın sıkıcı yapısından kurtulma imkanı sağlıyor. Dikiz aynasının orada bulunan bir kumanda elemanıyla tavan kolay bir şekilde açılıyor. Bagajın üzerine gizlenen tavan açılır açılmaz iç mekana pozitif enerji doluyor. Bu sırada vücudu tam olarak saran karakteristik koltuklar ve başarılı tasarımıyla gel beni kullan diyen direksiyon simidi ön plana çıkıyor. Sert bir karaktere sahip olan direksiyon sistemini bizler sevdik. Yönlendirme son derece keyifli ve yüksek sportiflikle yapılıyor. Bazı kumanda elemanlarını kullanmak alışkanlık istiyor. Aynı şekilde bazı göstergeleri de takip etmek zor. Tavanı kapattığımız zaman yaşam alanına çok fazla rüzgar sesi almasıysa sıkıcı ama kaçınılmaz bir durum.

Motor

mini cooper cabrio engine

En baştan belirtmemiz lazım kaputun altında yatan üniteyi duyduğunuz zaman biraz hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Motor kaputunun altında 1.5 lt’lik bir ünite yatıyor ve tek sahip olabileceğiniz de bu. Ama sakın bu üniteyi hafife almayın. 1499 cc hacmindeki 3 silindirli bu ünite 4400 d/d’de 136 HP güç üretiyor. Bu ünite asıl şovunu 1250 d/d’de kullanıma sunduğu 220 Nm tork ile yapıyor. Neredeyse rölanti devrinden itibaren kullanıma sunulan bu tork ve bu hacim için iyi denilebilecek güç ile performansını yeterli bulduk. Otomatik şanzımanın başarılı karakteristik desteğini de yanına alan araç 0-100 km/s hızlanmasını 8.7 saniyede tamamlıyor. Ara hızlanma değerleri açısından da performans başarılı. Yüksek devirler çevirmek isteyen motor nedeniyle yaşam alanında gürültü biraz fazla. Tüketim açısından Mini Cooper Cabrio tarz sahibi olacak kişilerin cebini çok fazla zorlamayacak rakamlar ortaya koyuyor.

Güvenlik

mini cooper cabrio back

Mini Cooper 2014 yılında girdiği çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrıldı. Aralık ayında yayınlanan Euro NCAP raporunda Mini Cooper en düşük puanları yaya ve güvenlik yardımcılarından aldı. Mini’nin opsiyonel Sürüş Asistanı paketiyle birlikte satın alınabilen araçta, Ön Çarpışma Uyarı Sistemi yer alıyor. Bu sistem Mini Cabrio ile öndeki trafik arasındaki hız farkı çok fazla olduğunda ya da öndeki bir araç fazla yaklaştığında uyarı vererek kazaların önlenmesine yardımcı oluyor. Ani bir gereklilik olması durumunda daha hızlı tepki ve daha kısa durma mesafesi için frenleri hazırlıyor. Şehir Çarpışma Hafifletme sistemi, şehir trafik hızında ani değişiklikleri önceden belirler ve otomobili bu doğrultuda yavaşlatıyor. Ayrıca araçta devrilme kaza sistemi de yer alıyor. Yolcuları korumak üzere acil durumda saniyeden çok daha kısa bir süre içerisinde açılan bu sistem güvenliği artırıyor.

Konfor & Yol Tutuş

mini cooper cabrio 3

İşte bu bölümde onunla birlikte olmak inanılmaz. Eğer biraz sert ayarlara sahip olan bir araç kullanmayı seviyorsanız doğru koltukta oturuyorsunuz demektir. Karting araçları kadar olmasa bile onlara yakın olan bir sürüş karakterini büyük çoğunluğumuz seviyoruz. Virajları hem keyifli hem de güvenli dönen karakteri oldukça iddialı. Eğer bu otomobilde konfor beklentiniz yüksekse istediğiniz yapıyı tam olarak bulamayacağınız bilmeniz gerekiyor.

Teknik Özellik

Motor : 1.5 lt
Motor Hacmi : 1499 cc
Silindir Adedi : 3
Maksimum Güç : 136 HP 4400 d/d
Maksimum Tork : 220 Nm 1250 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 8.7 sn
Maksimum Hız : 206 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 6.2 lt
Şehir Dışı : 4.5 lt
Karma : 5.1 lt
Test : 7.5/ 102 lt
CO2 Emisyonu : 119 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 3850 mm
Genişlik : 1727 mm
Yükseklik : 1415 mm
Dingil Mesafesi : 2495 mm
Bagaj Hacmi : 215 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 40 lt
Boş Ağırlık : 1305 kg
Lastik Boyutu : 175/65 R15

 

Satılık 2. El Mini Cooper İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here