Chevrolet Rezzo | En Uygun Fiyatlı MPV

0
2122

Türkiye’de Chevrolet logosu altında satılan Daewoo modellerinden birisi de Rezzo. Pininfarina tarafından şekillendirilen Rezzo ilk kez 2001 yılında yollara çıktı. Kompakt van sınıfındaki otomobil Türkiye’de 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 121 HP benzinli motorlarla satılıyor. Yurtdışında bu motorlara ek olarak 1.8 litre 101 HP, 2.0 litre 105 HP’lik motor seçenekleri de bulunuyor.

chevrolet rezzo

Chevrolet Rezzo Tasarımı

Rezzo tasarımıyla Amerikan menşeli Chevrolet modellerini temsil etmiyor. Çizgileri Pininfarina tarafından şekillendirilmesine karşın pek çok detayda Daewoo etkisi belli oluyor. Özellikle çekik ön farlarda bu his doruğa ulaşıyor. Ancak genel hatlarıyla Rezzo Avrupalı rakipleriyle boy ölçüşebilecek kadar şık. Yanda incelendiğinde tavan rayları dikkat çekiyor. Klasik bir kompakt van öğesi olan bu raylar dinamizmi artırıyor. Arka bölüm sade tasarlanmış. Tavan seviyesine konumlandırılan stop grubu ilgi çekici. Sis farı ve reflektör içinse tampon bölümü seçilmiş.

chevrolet rezzo

İç Mekan İşçiliği Memnun Etmedi.

Rezzo’nun iç mekanı geniş ve ferah. Çift renkli plastik kokpit tasarımıyla Uzakdoğu menşeli otomobilleri andırıyor. Malzeme kalitesi tatminkar düzeyde. Ancak aynı şeyi işçilik için söylemek güç. Pek çok plastik parçada çapak göze çarpıyor. Orta konsolun en üstünde müzik sistemive boş bir göz bulunuyor. Havalandırma ızgaralarıysa ortaya yerleştirilmiş. Havalandırma kumandalarıysa daha alta konumlandırılmış. Küllük, çakmak ve bardaklık vitesle orta konsolu bağlayan bölümde bulunuyor. Bardaklık açıldığında vites kolunu kullanmak zorlaşıyor. Rezzo’nun 455 litrelik bagaj hacmi arka kotlukların yatırılmasıyla 1165 litreye kadar yükseliyor.

chevrolet rezzo

Chevrolet Rezzo Performans

Rezzo’da E-TEC isminde 1598 cc hacminde 16 supaplı bir motor görev yapıyor. 6000 d/d ‘de 105 HP güç, 3400 d/d’de 142 Nm tork üreten bu motor otomobili rahat sırtlıyor. Alt devirlerde cansızlığı hissedilen motorun devri yükseldikçe güçleniyor. Yaptığımız teste 0’dan 100km/s hıza 13.2 saniyede ulaştık. Ancak artan devirle birlikte motorun gürültüsü de fazlasıyla yükseliyor. Yetersiz yalıtım sebebiyle bu ses iç mekanda rahatsızlık yaratıyor. Kısa vites oranları sayesinde Rezzo’nun ara hızlanma performansı tatmin ediyor. 100 km’de ortalama 9 litre kurşunsuz benzin tüketen Rezzo bu disiplinde başarılı olamadı. 60 litrelik deposuyla menzili 666 km.

chevrolet rezzo

Ergonomi Sınıfta Kaldı

Rezzo modern görünümü ve düşük fiyatıyla ilgi görebilecek bir otomobil. Yumuşak süspansiyonları yeterli konforu sunuyor. Bunun yanı sıra süspansiyonlar sebebiyle otomobil virajlarda çok fazla yana yatıyor. Çok zorlandığındaysa önden kayıyor. Otomobilin direksiyon sisteminin tepkileri de çok hızlı değil. Ayrıca Rezzo’nun iç mekanında doğru oturma pozisyonunu bulmak zor. Sadece yükseklik ayarı bulunan direksiyon en alt pozisyonunda bile yüksekte kalıyor. Bu sürüş konforunu düşürüyor. Koltukların yan destekleri yetersiz. Ancak koltukların değişken özellikleri bizden artı puan kazandı. Ön yolcu koltuğu istenildiğinde arkaya bile döndürülebiliyor. Rezzo’nun frenleri testimiz süresince vasat bir performans gösterdi. Otomobili 100 km/s hızdan durma konumuna getirmek için harcadığımız 41 metre bunu kanıtlıyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here