Yeni Hyundai TUCSON

Günümüz araçları denildiği zaman aklımıza ilk gelen modellerden oluyor SUV’ler. Gerek geniş ailelere, hitap edebiliyor oluşu, gerek performans anlamında diğer modellerden geri kalmayışı ile SUV’ler, otomobil sektörünün bugünü ve geleceği. Şimdilerdeyse SUV dünyası,  ışığı ile fark yaratan yeni bir oyuncuya sahip. Bu yazıda ilerici ve sofistike tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Yeni Hyundai TUCSON ’a birlikte bakacağız.

Işık Saçan Dış Tasarım

Hyundai TUCSON hali hazırda zaten beğenilen ve tercih edilen bir model olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak baştan aşağı yenilenen ve geliştirilen versiyon, belli açılardan devrim niteliğinde özelliklere de sahip. Hatta firma bunu, şu iki kelime ile tanımlıyor: “İlerici” ve “Sofistike”.

Peki bu tanımlama nereden geliyor? Nedir bu yenilikler?

2021 model Hyundai TUCSON, dış tasarım anlamında dinamik ve geometrik bir formu benimsemiş. Keskin hatlara sahip olan bu araç, diğerlerinde görmediğimiz bir yeniliğe de sahip; dünyanın ilk gizli aydınlatma teknolojisi. Parametrik LED Gündüz Farları, TUCSON’a  benzersiz ve etkileyici bir görünüm kazandırıyor. Yarım aynalı far teknolojisi sayesinde bu farlar kapalıyken gizleniyor, açıldığında ise ızgarayı sararak Yeni TUCSON’a benzersiz bir görünüm kazandırıyor. Farlar kapalı konumdayken de sanki ızgaranın bir parçasıymış gibi bir görünüm sağlıyor.

Oldukça etkileyici olan bu far tasarımı dışında, keskin detaylara ve dinamik hatlara sahip olan TUCSON, SUV dünyasında sportif anlamda da farkını ortaya koyuyor. Daha büyük ve geniş bir gövdeye sahip olan bu araç, Hyundai’nin Parametrik Tasarım yaklaşımının tam anlamıyla uygulandığı ilk SUV modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bu tasarım değişikliği ile güçlü SUV tasarımından ödün vermeyen TUCSON, 9 farklı renk seçeneği ile aracı kişiselleştirme imkanını da kullanıcılara sunuyor. Ayrıca donanım paketine göre değişen 18 ve 19 inç boyutundaki alaşım jantlar bulunuyor.

İç Tasarım

TUCSON’ın iç mekanında selefine göre olan en önemli farklardan biri, iç mekanın büyümesi. Selefine göre 20mm daha uzun olması, aks mesafesinin 10mm daha uzun olması ile birlikte 26mm’lik bir diz mesafesi artışı da sağlamış. Ayrıca 15mm daha geniş ve ve 5mm daha yüksek olan araç oldukça ferah bir iç mekana sahip. Bunun yanında, değişen ve gelişen tek özellik ferahlık değil. 10,25inç boyutundaki dokunmatik multimedya ekranı, aynı boyutlardaki siperliksiz gösterge bilgi ekranı ile kusursuz bir bütünlük sağlıyor. Aynı zamanda bu uyum teknolojik görünümü de destekliyor. Kayda değer boyuttaki bu multimedya ekranı; navigasyon, bilgi eğlence sistemi ve dokunmatik klima kontrolleri ile birlikte iç mekanın ferahlığına önemli bir zariflik katıyor. Kapılara doğru uzanan gösterge panelleri ise akıcı çizgilerle, geniş ve ferah kokpiti sarıyor.

3 farklı iç mekan rengi seçeneği ile kullanıcıların araçlarını kişiselleştirme istekleri de düşünülmüş. Siyah ve açık gri olan iç mekan renkleri; deri ve kumaş alternatifleri ile sunulurken, safir mavisi sadece deri koltuklarla sunuluyor. Ayrıca sürücü koltuğundaki ayar hafızası ise Tucson kullanıcısını büyük bir zahmetten kurtarıyor.

İç mekanda yaratılan konfor ve ferahlık, bagajda da es geçilmemiş. Geniş ailelere ve uzun yolculuklara uygun şekilde tasarlanan bagaj; donanım seçeneklerine göre 546 ila 620 litrelik hacimleriyle her türlü kullanım için imkan sağlıyor. Ayrıca arka koltuklar düz şekilde katlanarak bagaj hacmini 1799 litreye çıkarabiliyor. Bu da hacimli eşyalar, spor ekipmanları, ve yapılabilecek uzun seyahatlar için kullanıcılara önemli konfor sağlıyor.

Donanım Özellikleri

Konfora bu derecede önem gösteren TUCSON, donanımsal olarak da kullanıcılara önemli özellikler sağlamaktan kaçınmamış. Yeni Hyundai TUCSON 2021 ‘in 10,25 inç’lik multimedya ekranıyla aramalarınızdan takviminize kadar birçok şeyi kontrol edebiliyorsunuz. Telefonunuz şarj ihtiyacını herhangi bir kablo ihtiyacı olmadan yüksek hızlı şarj yuvası ile karşılayabiliyorsunuz. Ayrıca Apple Car Play ve Android Auto; telefonunuzu, 8 inç’lik ekrana kablo gereksinimi olmaksızın, 10,25 inç’lik ekrana ile kablo aracılığı ile yansıtabilme özelliği sunuyor. Sesli komutlar ile kontrol edilebilen bu ekran mesajlarınızı ve aramalarınızı rahatlıkla kontrol edebilmenize imkan sağlıyor. Ayrıca, tüm bu sistemler birinci sınıf KRELL ses sistemi ile güçlendirilmiş ve müzik zevkinizi doruklarda yaşayabilmenize imkan sağlıyor.

Gelişmiş donanımsal özellikler mükemmelleştirilmiş multimedya ekranı ile sınırlandırılmamış. Akıllı bagaj açma ve kapama sistemi, akıllı anahtar 3 saniye boyunca algılandığında otomatik şekilde açıyor. Böylelikle ellerinizin dolu olduğu bir durumda sizin için önemli bir konfor sağlıyor. Ayrıca bagaj açılış yüksekliğini bile isteğinize göre belirleyebiliyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak, kalabalık seyahatler için hem önde hem de arkada ısıtmalı koltuklar ve havalandırma panelleri bulunuyor. Üç bölgeden yönetilebilen klima kontrol sistemi ise sürücü, ön koltuk ve arka koltuklar için farklı sıcaklık ayarları sunuyor.

Hyundai SmartSense Teknolojileri

Konfor anlamında geliştirilmiş bu özellikler; aracın ön, yan ve arkasına yerleştirilmiş 360 derecelik yüksek çözünürlüklü kameralar ile desteklenmiş. Kör nokta görüntüleme asistanı (BVM), arka koltuktaki yolcuların hareketini algılayan Arka Yolcu Uyarısı (ROA), dikkat dağınıklığını algılayan Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) sistemi önemli donanımlardan bazıları. Ancak bunlar da donanımsal özellikleri anlatmak için yeterli değil. Kavşaklarda bile algılama kapasitesine sahip Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA), çarpışma tehlikesinde fren yapan Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Şerit Takip Asistanı (LFA), Arka Çapraz Çarpışma Asistanı (RCCA) ve Ön/Arka Park Mesafe Uyarıcısı (PDW) gibi özelliklerle sürüş güvenliği ön planda tutulmuş. Ayrıca, dur-kalk özellikli Akıllı Hız Sabitleyici (SCC) ile duran trafikte bile kullanım kolaylığı sağlıyor. Tabii ki bunların yanında TUCSON’da; birçok araçta bulabileceğiniz yokuş iniş ve kalkış desteği, anahtarsız çalıştırma gibi temel özellikler de bulunuyor.

Teknik Özellikler

Araç, hem benzinli hem de dizel modelde 7 ileri otomatik DCT vites ile geliyor. 7 ileri çift kavramalı şanzıman, orta konsolda konumlandırılmış olan Elektronik Vites Paneli (Shift by Wire) ile kolayca kontrol ediliyor. TUCSON hem benzinli hem dizel versiyonlarında 4 silindirli 1,6 litrelik motora sahip. Benzinli versiyonda bulunan direkt enjeksiyonlu turbo motor 180 PS güç üretirken, maksimum tork 265 Nm. Önden çekişli bu versiyon 201km/s’lik maksimum hız değerine ve 8,8 saniyelik 0-100km/s hızlanma değerlerine sahip. Dizel versiyonda ise Turbo Intercooler Common Rail (Yüksek Sabit Basınçlı Turbo) motor kullanılmış. 4 silindirli dizel versiyonun beygir gücü 136 PS iken, maksimum tork değeri 320 Nm. Hem 4×4 hem de önden çekişli 4×2 versiyonun maksimum sürat değeri 180 km/s. 0-100 km/s hızlanma süreleri ise önden çekişli versiyonda 11,4 saniye iken dört çekerde 11,6 saniye.

Tüm versiyonlarda yakıt deposu 54 litrelik hacme sahip. Yakıt tüketimi ise kullanım şekline ve moduna (Eco, Normal, Sport) göre; benzinli motorda 6,3 – 8,9 litre aralığında. Bu değer; dizel motorun ise 4×2 versiyonunda 5,1 – 6,5 litre iken, 4×4 versiyonda 5,5 ve 7,0 litre aralığında değişiyor.

Boyutlar

Yeni Hyundai TUCSON, 1865 mm genişliğinde. Ön iz düşümü 1615 mm, arka iz düşümü ise 1622 mm. Toplam uzunluğu 4500 mm olan TUCSON’un aks mesafesi 2680 mm. Tavan rayı dahil toplam yükseklik ise 1650 mm.

Hyundai Tucson Boyutlar

Sıradanlıktan uzak, göz alıcı hatlara sahip tasarımı, gelişmiş özellikleri ve ileri seviye donanım özellikleri ile Hyundai TUCSON; kullanıcılara bambaşka bir SUV deneyimi sunabilmek için her özelliğe sahip. Farkı görebilmek için ise bu üst düzey konfor ve teknolojiyi hissetmeniz gerekiyor.

Yeni Tucson için daha fazla bilgi

Yeni Tucson deneyimi için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here