Hyundai i20 2015 Test İnceleme ve Yorumları

1
13095

Hyundai i20 Tasarım

Yuvarlak hatlar yerini daha keskin tasarım diline bırakmış. Kesinlikle bir önceki nesle göre büyüyen boyutlar dikkat çekiyor. Yeni Hyundai i20, 4035 mm uzunluğa, 1734 mm genişliğe, 1474 mm yüksekliğe ve 2570 mm aks mesafesine sahip. Selefine göre 40 mm uzatılan yeni i20, 24 mm daha geniş, 16 mm daha alçak ve 45 mm daha uzun aks mesafesine sahip. Ön bölümde Elantra’dan hatırladığımız far üstündeki kaş şeklinde aydınlatma dikkat çekiyor. Gündüz farları olarak ilk etapta nitelendirebilirsiniz ancak onlar farın hemen altındaki konuma LED olarak yerleştirilmiş.

23Projeksiyon şeklindeki farlar bu kombinasyonu tamamlarken altıgen ızgara geniş bir ağzı andırıyor. Yan bölümde selefinde düz inen arka kapı çizgisi yeni nesilde omuz hizasında ok şeklinde bir tasarıma kavuşmuş. LED sinyaller yan aynalara konumlandırılmış. Ayrıca otomatik kapanıp açılması da onun artı özelliği. Arka bölümde selefinde dikey olarak yerleştirilen stop grubu, yerini yatay yerleşime bırakmış. Ayrıca bagaj kapağı üzerine uzayan stoplar yükleme alanının geniş tutulmasını sağlamış. C sütunu arka camla bütünlük oluşturmak üzere piyano siyahı olarak tasarlanmış. Bu kapaklarda renk seçeneği sunulmamış.

2015 hyundai i20

İç Mekan

Yeni Hyundai i20 ailedeki modelleri anımsatan bir iç tasarımla bizleri karşılıyor. Direksiyon sistemi i10 modelinden tanıdık. Üzerindeki kumanda yerleşimi ise başarılı. Kullanım konusunda rahat ve tuşlar otomobilin birçok özelliğini kontrol edebilmenizi sağlıyor. Gösterge paneli okunaklı ve hemen ortasında yol bilgisayarı bilgilerinin alındığı bir ekran sunulmuş. Müzik sistemi selefine göre daha yukarı konumlandırılmış. Elantra’da gördüğümüz ekran burada da kullanılmış. Üst donanım seviyesinde sunulan bu ekran USB ve SD kart girişi ile zenginleştirilmiş. Dokunmatik özellikli bu ekranın hassasiyeti ve ses kalitesi tatminkâr. Otomatik şanzıman kolu selefinde oldukça kabaydı. O da elden geçirilerek daha zarif bir yapıya kavuşturulmuş.

Selefinde yol bilgisayarı konsolun üst bölümünde sunuluyordu. Yeni tasarımda bu gösterge paneline taşınırken, havalandırma ızgaraları da müzik sisteminin hemen üzerine konumlandırılmış. Eşya gözü konusunda vites önü, kapı iç cebi ve kolçakta yeteri kadar alan sunulmuş. Malzeme kalitesi konusunda model tatminkâr. Ağırlıklı olarak sert malzemeler kullanılmış ancak kalite algısı vasat değil. Geniş camlar sayesinde ferah bir atmosferin sunulduğu iç mekânda kullanılan panoromik cam tavan ferahlık çıtasını daha da yükseltmiş. Bu donanım için 2.500 TL’yi gözden çıkarmak gerekecek. Hyundai i20’de 301 litrelik bir bagaj hacmi sunulmuş. Selefine göre 6 litre artan bu hacim, segmentinde iddialı olan Volkswagen Polo, Renault Clio ve Ford Fiesta’dan daha büyük.

iç mekan 2015

Motor

Test aracımızda 1.4 litre, atmosferik, benzinli motor bulunuyordu. Sadece otomatik şanzıman seçeneğiyle satılan bu ünite 6000 d/d’de 100 Hp güç, 4000 d/d’de ise 134 Nm tork değeri sağlıyor. 4 ileri eski nesil, otomatik şanzımanla desteklenen ünite 170 Km/s hız değerine sahip. Benzinli ünite düşük tork sebebiyle alt devirlerde oldukça cansız. Sakin kullanımda model 7,8 litre tüketirken, performanslı kullanımlarda 9,5 litreleri görmek hayal değil.

Konfor & Yol Tutuş

Modelde orta sertlikte süspansiyonlar kullanılmış. Süspansiyon sönümlemeleri başarılı şekilde iyi ayarlanmış. Ayrıca çukurlar çok derinleşmezse sessiz çalışma konusunda tatminkâr. Yalıtım konusunda yol, rüzgâr ve motor sesi selefine göre daha az iç mekâna yansıyor. Sert koltuklar yorulmayı geciktirirken; yan destekleri özellikle virajlarda fazlasıyla size destek oluyor. Limitleri zorlanan model ilk kaymayı önden gerçekleştiriyor. Standart sunulan ESP sistemiyle model sizi güvende tutuyor. Fren dozlama konusunda başarılı.

2015 hyundai i20 yol tutuş

Hyundai i20 Teknik Özellik

Teknik Özellikler
Motor: 1.4 Mpi
Motor Hacmi: 1368 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 100 Bg 6000 d/d
Maksimum Tork: 134 Nm 4000 d/d
Performans
Maksimum Hız: 170 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 9,2 lt
Şehir Dışı: 5,3 lt
Karma: 6,7 lt
Test: 7,8 lt
CO2 Emisyonu 155 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4035 mm
Genişlik: 1734 mm
Yükseklik: 1474 mm
Dingil Mesafesi: 2570 mm
Bagaj Hacmi: 301 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
Boş Ağırlık: 1154 kg
Lastik Boyutu: 195/55 R 16

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here