Vespanın Tarihçesi…

Gts 300 ‘ü piyasaya süren Vespa ilk olarak, 1946’da Corradino D´Ascanio tarafından tasarlanarak ortaya çıktı. 98 cc, üç vites, kendinden destekli şasi ve gelen bağlantı çubukları ile bir scooter ortaya çıkardı. Neredeyse 15 yıl boyunca, Vespa’nın bu evrimi devam etti.

1964’te İtalya’da yasalar değişti ve 50cc’nin altındaki araçlara kayıt, sigorta gibi benzeri sorumluluklardan muaf hale getirildi. Vespa, yeni 50 cc benzer özelliklere sahip (aynı tip ön uç, yan motor, kendinden destekli gövde vb.) scooter üretti. Şasisi daha küçük, motorun eğimli bir silindiri ve başka önemli değişiklikler yaptı. Özünde tamamen yeni bir Vespa, ancak küçük bir Vespa. Bu durumdan sonra İtalyanlar bu yeni Vespa’yı “Vespino” olarak ifade ettiler; küçük Vespa…

“Vespino” (küçük bir şasiye sahip Vespa) yıllar içinde ve farklı ülkelerde 50 cc, 75 cc, 80 cc, 90 cc ve 125 cc’lik olarak satıldı. “Vespone”, 125 cc, 150 cc, 160 cc, 180 cc ve nihayet büyük ve tanınmış Vespa 200 ortaya çıktı. Marka, geçen yüzyılın sonunda büyük devrimini yaşarken, Orta motorlu ilk 4T otomatik, “Vespone” 125 ve 250 cc motorlarla GT serisi (ve daha sonra GTS) ortaya çıktı ve birkaç yıl sonra 300cc de geldi. Bu 300 cc GTS’nin en son sürümü iki veya üç yıl benimsendi. 23 hp ile 300cc motorun en son evrimi ile şimdiye kadar yapılmış en büyük Vespa oldu.

Yani Vespa GTS 300  en hızlı ve en güçlü standart Vespadır. Bu nedenle, Vespa evreninde olağanüstü performansıyla yol rotaları için en uygun olanıdır. Ve bu GTS 300’ün içinde burada gördüğünüz Supertech versiyonu, mevcut serinin en lüks ve en donanımlı versiyonudur . Büyük gövdesi, özel renkleri ve son işlem detaylarıyla 23 hp’lik bir Vespa ve hepsinden önemlisi, navigasyon gibi ilginç işlevlerle motosikletle bağlantıya izin veren bir kutu olarak TFT renkli ekranı da var.

VESPA GTS 300 SUPERTECH NASIL?

125cc ile aynı şasiye sahip; aralarında herhangi bir fark olmaksızın GTS serisinin kendinden destekli çelik sac gövdesi var. 12 “tekerlekler, ön yükte dört konumda ayarlanabilen iki arka amortisör ve bağlantılı ünlü ön aks, sarıya boyanmış yay ile en belirgin özelliklerinden birilerine sahiptir. Kusursuz performans gösteren bu 300 cc’nin performans için tasarlandığından tasarımı kendine özgündür. Frenler 125 cc ile aynı, ikisi de 220 mm çapında disk ve çok iyi kalibre edilmiş bir ABS, 300’de kaygan yüzeylerde sürerken istenmeyen kaymayı önleyen ASR sistemine sahiptir.

Motoru, bir Piaggio klasiğinin en son evrimidir. 250 cc olarak başlayan ve yıllar önce tork kazanmak için mevcut 278 cc yer değiştiren, Şimdi iyileştirilmiş ve yeniden adlandırılan HPE (Yüksek Güçlü Motor), Euro 4, tek silindirli, dört valf kafası ve tek bir eksantrik mili ile güç kaybetmeden daha verimli ve daha pürüzsüz olacak şekilde yeniden tasarlandı. 8.250 rpm’de 23.8 HP ve 5.250 rpm’de 26 Nm elde etmekte.

Donanımları

Tabii ki Supertech’ten en büyük farkı TFT ekran. Bu sayede cep telefonunuzu bağlarsınız ve yolculuklarınızın istatistiklerini kaydeder, sizi revizyonlardan haberdar eder ve hepsinden önemlisi motosiklet ekranında piktogramlar aracılığıyla navigasyon göstergelerinin görünmesini sağlar.

Şehir bisikletinde gerçekten kullanışlıdır. Ayrıca, diğer benzer uygulamalarda olduğu gibi, kaska kulaklık takarsanız kutudaki mesajları okuyabilir, aramaları cevaplayabilir veya müzik dinleyebilirsiniz. Sarı ön amortisör yayı, sarı logolu siyah jantlar ve karoserdeki özel renkler ve koltuk dikişi de bu versiyonun ayrıcalıklılığının bir parçasıdır.

İkinci El Vespa İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here