Vespa Neden Pahalı ? Çünkü Onun Adı Vespa !

1
9862

Vespa neden pahalı diye sorulduğunda ;

“Kalite ucuza satılmaz” ya da ” çünkü onun adı Vespa” derler.

vespa

Marka değeri pazarlama stratejileri içerisinde oldukça önemli bir yer almaktadır.

Ünlü bir kahve markasının, kahvelerinin neden böyle pahalı olduğunu, sonuçta aynı kahve çekirdeklerini kullandığını söylediğinizde, cevap olarak şunu duyarsınız ; çünkü o marka!

vespa

Vespa içinde durumlar böyle mi ? Gelin bakalım;

1Evladiyelik Motor Vespa!

Motosiklet için söylenen en yaygın sözlerden biri ” evladiyelik scooter” denmesidir.

Pahalı olsa da bunu sadece bir marka algısına bağlamak doğru değildir. Uzun yıllar kullanılan ve özellikle eski modellerine baktığımızda, bugün bile kondisyonunu kaybetmemiş Vespa’lar kaliteli oluşunun en büyük örneklerinden birisidir.

İtalyan markası motosikletlerin, teknoloji ve güvenlik anlamında donanımlı olduklarını da unutmayınız.

vespa

Uzun kilometreler yapan motoru, bozulmayan ve kırılmayan plastik ve karoser aksamları gibi bir çok sebep Vespa ‘nın pahalı olmasına sebep olarak sayılabilir.

2Tasarım ve Popülerlik Abidesi !

Tasarım konusunda , üretildiği ilk günden beri hiçbir zaman demode olmayan çizgilerle hayat bulmuş bu motosiklet, İtalya’nın en ikonik markalarından birisi olmuştur.

Tasarım mühendisliğini gerçek anlamda yaşattıran bu markanın, yıllardır değişmeyen ve her geçen gün daha çok sevilen bir tarzı var.

Popülerlik konusunda her zaman zirvede olan Vespa yüksek fiyatlarının bu ayaklar üzerine inşa ediyor ve insanların ilgisini çekerek satış rakamlarını istenilen ölçülerde sağlayabiliyor.

Özellikle yazlık bölgelerde kısa mesafeler için kullanılan bu motosikletler , İstanbul gibi mega kentlerde de yaygın olarak kullanılıyor.

İnsanların özellikle farklı renk alternatifleri ile ilgisini çekmeyi başaran marka, hem kadın hem erkek kullanıcılar için pek çok renk seçeneğini sunuyor.

vespa

İtalya’nın bayrak renklerini içselleştirmiş Vespa’nın kaskların da dahi bu renkler kullanılmakta ve neredeyse akla ilk gelen İtalya değil de, Vespa’ymış gibi bir algı oluşmuş durumda.

Son dönemde 50 cc motosiklet furyasına katılan marka, motosiklet ehliyeti olmayan kullanıcılar içinde böylece bir seçenek sunmuş oluyor.

vespavespa

Motosiklet keyfini yaşamak, güzel güneşli günlerde rüzgarla beraber yolculuk edebilme hissini yaşamak isteyen herkes bir Vespa sahibi olmak ister.

Elektrikli olarak ta üretilmeye başlanan Vespa’nın ekim ayında satışa sunulacağı söyleniyor.

vespa

İkinci el Vespa ilanları için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here