Motosiklet Dünyasının Acı Kaybı:Osman Gürsoy!

0
1741

Motosiklet Dünyasının Acı Kaybı:Osman Gürsoy! 1960’lı yıllarda şehir içi sürüşler için üretilen Vespa’sı ile Türkiye’nin ilk motosikletli gezginlerinden Osman Gürsoy 85 yaşında vefat etti. Vespa ile Dünya’yı 5 defa tur atacak kadar yol almıştır. Osman Gürsoy, Avrupa ve Amerika’da birçok yere gitmiştir.

Motosiklet Dünyasının Acı Kaybı:Osman Gürsoy!

Osman Gürsoy, 1959 yılında Yalova’daki NATO üssünde garsonluk yaparken, arkadaşının yardımlarıyla çalışmak için İngiltere’ye gitmiştir. İngiltere’de çalışırken zaman geçirmek için ikinci Vespa satın almıştır. Zaman içinde ilk önce İngiltere daha sonrada bütün Avrupa’yı motosikleti ile gezmiştir. İzin zamanlarında ise ülkesine de motosikletiyle gelmeye karar vermiştir ve İngiltere’den Türkiye’ye 19 kez seyahat etmiştir. Avrupa ve Asya seyahatlerinden sonra 1978 yılında Amerika kıtasına seyahat etmek istemiştir. İş yerinden 3 ay izin alıp, motosikletini kargo ile New York’a gönderip, Amerika seyahatine başlamıştır. Yerel halkın geçemezsin dediği Teksas çölünde Karadeniz inadı tutar ve bir günde geçmeyi başarmıştır. Osman Gürsoy, Amerika turunda 16 bin kilometre yolu 50 günde kat etmiştir.

Vespa’yı ve Seyahat Etmeyi Asla BırakmadıMotosiklet Dünyasının Acı Kaybı:Osman Gürsoy!

Osman Gürsoy, Amerika seyahatinden sonra çalışmak için İngiltere’ye dönmüştür. Yıllık izinlerinde motosikleti ile ülkesine dönmeyi sürdürmüştür. 85 yıllık hayatının 32 yılını motosiklet üzerinde seyahat ederek geçirmiştir. Ortalama hesaplarına göre 3 bin saat motosiklet, 8 ton benzin ve 350 kilo motosiklet yağı tüketmiştir. Günümüzde Dünya turu yapan birçok maceracı vardır. Fakat Osman Gürsoy, 1960’lı yıllarda 6 beygirlik motosiklet ile Dünya’yı gezen nadir insanlardan biri olmuştur. Üstelik hiçbir kurumdan veya kuruluştan yardım almayıp, kendi bütçesi ve koşullarıyla gezmiştir. Motosiklet Dünyasının Acı Kaybı:Osman Gürsoy! Türkiye’de ve Dünya’da örnek alınması gereken maceracılardan birisidir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here