BMW’ler eskiden Nihai Sürüş Makinesi’ydi ve tamamen arkadan çekişliydi. Ancak zaman değişti ve xDrive 330d , güneş parlamayı reddettiğinde en rahat ve güven verici modellerden biri olduğunun kanıtıdır. BMW xDrive 3 Serisinin 2.0 litrelik benzinli ve dizel motorlu versiyonlarını zaten biliyoruz, ancak 4×4 sisteminin BMW 3.0’dan gönderilen 254 bg ve 560 Nm torkla nasıl başa çıktığını ilk kez gördük.  1.750kg’da M Sport-spec 3 Serisi Touring station’ın xDrive versiyonu, iki tekerlekten çekişli modelden 65kg daha ağırdır. Ancak araba oldukça ağırdır.

Otomatik şanzımanı D’ye yerleştirin ve aracın çizgiden ne kadar hızlı çıktığına dair hiçbir şikayet üretemezsiniz, ancak motorun metalik homurtusunu daha açık bir şekilde duyuyorsunuz, çünkü daha çok çalışıyor sadece fazladan ağırlığı değil, aynı zamanda aktarma organlarının ekstra sürtünmesini de aşmak için.

330d Bmw Xdrive’da çok başarılı

330d XDrive’ı seçmek aynı zamanda M Sport süspansiyon yükseltmesinin mevcut olmadığı anlamına gelir, ancak uyarlanabilir amortisörler opsiyondur. Konfor açısından, yüksek hızdaki tümsekler üzerinde fazla zıplıyor. Bununla birlikte, dört tekerlekten çekişin, özellikle de her noktasının bir X5 kadar sağlam hissettiği ıslak bir otoyolda güveni nasıl artırdığından şikayet edemezsiniz.

xDrive sistemi, otomobilin burnunun bir virajın tepesinden agresif bir şekilde tutunmasına yardımcı olarak ve yol düzelirken hızlanırken arkadan aşırı savrulmaya direnerek kesin fayda sağlar; motorun tüm gücünü açığa çıkardığınızda bile. Çoğu zaman arka tekerleklere sürücünün yüzde 60’ını gönderiyor. Ancak çekiş kontrolünün en çok tutuşa sahip olduğuna karar verdiği tekerleklere bağlı olarak gücü hızla öne arkaya karıştırıyor.

Tek küçük endişe direksiyondur. Sürüş moduna bakılmaksızın oldukça ağır, ancak biraz cansız hissettiriyor. Tam olarak ne kadar yol tutuş olduğunu hesaplamayı zorlaştırıyor.  Bununla birlikte, 330d modeli biraz daha ağır hissettirse ve belki de arkadan çekişli model kadar saf bir sürüş deneyimi yoktur. Ancak yüksek hızda daha kararlı ve güvenlidir ve hava değiştiğinde ekstra bir gönül rahatlığı sağlar.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here