E-Mobilite İçin BMW Tam Gaz Çalışmaya Devam Ediyor

1
1290
e-mobilite
e-mobilite

E-mobilite adına BMW Group’un net bir hedefi var: 2030 yılına kadar araçlarımızdan kaynaklanan CO2 emisyonlarını kilometre başına yüzde 40 azaltmak. Bu, filonun büyük bir kısmının elektrikli olmasını gerektirecek. 2021’e kadar e-mobilite araçlarının Avrupa’da filonun dörtte birini oluşturması ve 2025’te üçte birine, 2030’da ise yarısına ulaşması bekleniyor. Ancak BMW Group’un hedefine ulaşması için olağanüstü bir tekliften daha fazlasına ihtiyacı olacak. Müşteriler için premium araçlar; Düzenli fiyat artışını desteklemek için yeterli ve sağlam bir altyapıya ve sürücüler için ikna edici genel bir mali ve diğer teşvikler paketine de ihtiyaç duyulacaktır. Tüm bunlar yerine getirildiğinde, e-mobilite hızlı bir artış görecek.

Arzulanan E-Mobilite İçin Tasarruflar Sadece Rakamlarla Sınırlı Kalmamalı

e-mobilite-bmw
e-mobilite-bmw

Bu arada, çevresel açıdan bakıldığında, fişli hibritlerden (PHEVS) ve tamamen elektrikli BEV’lerden CO2 tasarruflarının sadece rakamlardan ziyade gerçek olması gerekecektir. Bu anlamda BMW Group, ürünlerini sunmak için optimize etti. Ancak, uygun yasaları gerektirecek ve sonuçta mümkün olan en büyük sosyal uzlaşmayı gerektiren başka “daha yumuşak” faktörler de bulunuyor.

E-Mobilite Adına Daha Güçlü Bataryalar, Daha İyi Altyapı

e-mobilite-için
e-mobilite-için

Şu anda pil, elektrikli bir arabadaki en pahalı bileşenlerden biri olmaya devam ediyor. Bunun nedeni, endüstriyel üretimin geleneksel motorlara kıyasla hala emekleme aşamasında olması ve yalnızca kademeli olarak ivme kazanmasıdır. Ek olarak, pil paketlerindeki hücrelerin depolama kapasitesini daha da artırmak için daha fazla geliştirme çalışmasına ihtiyaç vardır. Dolayısıyla şu anda, elektrikli arabalar tüketiciler için yanmalı motorlu muadillerinden daha pahalı olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, bazı bölge ve ülkelerde, doğrudan satın alma sübvansiyonları, vergi indirimleri, ticari müşteriler için daha iyi şirket-araba vergi oranları ve şehirlerde ücretsiz park etme gibi mali teşvikler, elektrikli araçların geleneksel otomobillerle eşit bir zemine oturtulmasına yardımcı oluyor. satın alma ve işletme maliyetleri.

BMW Group, bir e-mobilite teklifinin müşterilerin ihtiyaçlarına ne kadar çok uyarsa, kabul edilme olasılığının da o kadar yüksek olduğunun tamamen farkındadır. Ürünleri, hizmetleri ve danışmanlıkları tam da bu noktada sunulur. Bu yıl BMW Group, PHEV sürücülerinin elektrikle kapsadığı kilometre payını artırmak için araçlarında yüksek derecede bağlanabilirliği kullanmaya başladı: şehirlerde en yeni nesil plug-in hibridler, belirlenen eko bölgelere girerken otomatik olarak elektrikli işlemlere geçiyor. Bu tür eDrive Bölgeleri, yaklaşık 80 Avrupa metropolünde bulunur ve daha fazla ülke ve şehir, zaman içinde listeye katılacaktır. Başka hiçbir üretici bu tür bir teknoloji sunmamaktadır.

Daha Fazla Kolaylık ve Günden Güne Çok Yönlülük

daha-iyisi
daha-iyisi

Ancak maliyetler her şey değildir. Ayrıca, elektrikli ve tamamen elektrikli araçlar için ayrıcalıklar gibi finansal tasarrufların ötesinde kişisel avantajlar sunan parasal olmayan teşvikler seçeneği de vardır. Bazı eyaletlerin, otoyollarda belirlenen araba havuzu şeritlerinde elektrikli araçların kullanılmasına izin verdiği ABD’de çarpıcı bir örnek bulunabilir.

2.el BMW İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here