Türkiye’nin En Ucuz Sıfır Otomobili Tamamen Elektrikli Citroen Ami Olacak!

2
7125
Türkiye'nin en ucuz otomobili citroen ami

Bu yıl üst üste gelen zamlar, benzin fiyatlarındaki ütopik artışlar otomobil piyasasını çok sert vurdu. Bunun üzerine uygun otomobil alternatifi arayan müşteriler ikinci el almak yerine en ucuz sıfır otomobillere yöneldi. Citroen’in yaz aylarında tanıttığı Tamamen Elektrikli Citroen Ami, Türkiye’nin en ucuz sıfır otomobili olacak.

Citroen Ami, küçük boyutu, nispeten ucuz fiyatı ve elektrikli  olmasıyla yalnızca bir araç değil. Tam kapsamlı bir mobilite çözümü olarak karşımıza çıkıyor. Ami’nin 210 bin TL‘den başlayan fiyatlarla satışa sunulmasıyla detaylar daha çok merak edilmeye başladı. Üstelik araçtan, motorlu taşıtlar vergisi (MTV) de alınmayacak. Avrupa’da 16 yaş ve üzeri için ehliyetsiz kullanılabilirken Türkiye’de B1 ehliyet şartı bulunuyor.

Tamamen Elektrikli Citroen Ami ile Özgürce Seyahat Edin!

Citroen Ami ne kadar? 2022 Citroen Ami Türkiye fiyatı kaç TL?

Fransızca kelime anlamı “arkadaş” olan Ami, çevreci teknolojisi ve pratik kullanımı ile şehir trafiğinde mükemmel bir yol arkadaşı. Üstelik kompakt tasarımı, tamamen elektrikli sürüş özelliğiyle, hem şehir içi kullanımda rahat ettiriyor hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.

Citroen Ami’nin Akıllı Tasarımı

Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili citroen ami iç tasarım

Akıllı Tasarım vizyonunu benimsemiş otomobilde; tamponlar, sürücü tarafında arkadan menteşeli kapı, eşya koyma yeri gibi bir dizi akıllı tasarım bizleri bekliyor!

Kolay Şehir İçi Kullanım; Kompakt Otomobil

En ucuz sıfır otomobil citroen ami

En dikkat çeken özelliği şüphesiz kompakt tasarımı. Sokaklarda görmeye çok da alışık olmadığımız iki kişilik mini otomobil, baktığımızda 2.40 metre uzunluğunda 1,52 metre yüksekliğindeki Ami, normal boyutlardaki bir park boşluğunun sadece yarısını kaplıyor. Evet küçük bir otomobil fakat bir Renault Twizy, Citroen Ami’den daha küçük.

Kargo bölmesine gelecek olursak, 260 litre kapasiteye sahip. Yani Toyota Yaris’in bagajı ile muadil sayılabilir. Ayrıca toplamda 140 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahip. Yan koltuğun bir kargo taşıma bölmesi haline getirilmesiyle yük taşıma kapasitesi 400 litreye kadar çıkabiliyor. Buda Skoda Fabia‘nın bagaj kapasitesi ile hemen hemen aynı.

100% Elektrikli Citroen Ami Kaç Saatte Şarj Oluyor?

En ucuz sıfır otomobil citroen ami

Şarj etmek için özel elektrikli şarj istasyonlarına gerek kalmayan modelde, normal bir prize (220 V) bağlayarak 3 saatte doldurmak mümkün. Böylelikle Elektrikli otomobil almak için elektrikli şarj istasyonlarını bahane gösteren müşteriler için iyi bir seçenek. Ayrıca 75 km menzile sahip olan otomobil maksimum hızda 45 km/h gidebiliyor. Motoru 8 beygir güç üretiyor. Çok güçlü bir motora sahip olmasa da yokuşları bu otomobille çıkabilirsiniz. Ami, teknik olarak bir otomobil değil, büyük bir elektrikli dört tekerlekli bisiklet.

Citroen Ami Test Sürüşü

Türkiye’deki En ucuz Sıfır Arabalar

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here