Şehir içi araçların gözde modeli elektrikli Citroën Ami 1000 adet daha üretilecek. Citroen’in elektrikli bisiklet olarak elektrikli aracı Ami, Türkiye’de satışa sunmuştu. Ayrıca ülkemizde elektrikli bisiklet sınıfına girmediğini de hatırlatalım. İlk etapta 50 adetten satışa çıkmıştı. Araç, 219 Bin TL’lik fiyatına rağmen 25 dakika süre içerisinde tükenmişti. Aracın detayları için: Citroen Ami One Konsept, Ehliyetsiz, Ucuz ve Türkiye’de!

Şimdi ise Citroën yoğun talepten dolayı satış sayısını arttırdı. Daha maceracı versiyonu Citroën Ami Buggy 1000 adet daha üretilecek.

Küçük Sürprizlerle Geliyor

Citroën Ami Buggy

İlk satışta alamayanlar için Citroën ikinci satış için bazı sürprizler ekleyeceğini duyurdu. Bununla birlikte şirket benzerliğini koruyacağının sözünü de verdi. Bu sürprizlerin ne olduğunu öğrenmek için 2023 Ocak ayına kadar beklememiz gerekecek.

Standart Citroën Ami tanıtıldığı günden bu yana oldukça popülerliğini korudu. Elektrikli olması ve şehir içi kullanımı rahatlatması özellikle kargo şirketlerinin gözdesi haline gelmişti. Fakat Citroën Ami Buggy’nin tarzı biraz daha farklı. Citroën bunu ilk olarak Aralık 2021’de My Ami Buggy Concept olarak göstermişti. Kapılarının olmaması, kalın arazi lastikleri ve ağ örgüsü daha maceracı bir görünüm ortaya koydu. Ayrıca şirketin öngördüğünden daha fazla dikkat çekti ve sevildi.

Özellikleri Büyük İhtimalle Aynı Olacak

Citroën Ami Buggy

Citroën, bu 1.000 yeni özel sürüm için tam bir özellik henüz yayınlamadı. Tahminler mekanik özelliklerin standart Ami ve 50 orijinal Buggylerden farklı olmayacağı yönünde.

Standart Ami, 8 hp (6 kW / 8 PS) elektrik motoruna güç sağlayan 5.5 kWh lityum iyon pil paketine sahip. Bu, modelin tek şarjla 45 km/sa hıza ulaşmasını ve 70 km yol kat etmesini sağlar. Ayrıca Ami bazı ülkelerde ehliyetsiz sürülebilir.  Bununla birlikte Ami, dört saatte şarj olabilen ve 74 km elektrikli sürüş menzili sağlayan 5,5 kWh’lik bir pile sahip.

İkinci El Citroën Ami Fiyatları

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here