Yeni Citroen C3 Teknoloji Harikası!

0
2636
Citroen C3 Görünüm

B segment otomobil grubunun güçlü temsilcisi Citroen C3 yenilenerek karşımıza geldi. Psa grubunda yer alan Citroen ortak platform teknolojilerden, C3’e yüklemeler yaptı. Model selefine göre çağ atlamış durumda yer alıyor. Tasarım alanında da çağı gereksinimlerini modele yükleyen Citroen, rekabetçi bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Gün geçtikçe B segmenti otomobil pazarında rekabet daha da çetinleşmeye devam ediyor. Rakiplerinin tüm modellerini yenilediği ve B segmentini arşa çıkardığı dönemde, Fransız üretici geride kalmayı aklından bile geçirmiyor. En büyük kozunu konfor olarak gören firma bu alanda yine kendinden bekleneni gerçekleştirmiş durumda. Modelin bu neslinde ışıklandırmaları Led Matrıx far grubları olacak. Airbump tasarımlarının da en baştan yenilendiğini söylemeden geçmeyelim.

Citroen C3 Görünüm

Yeni Citroen C3 Donanımsal Özellikler.

Citroen C3’te markanın bilindik farklı bir tasarıma sahip far grubu yer alacak. Gövde renklerinden farklı olarak sis farı çevresi de kullanıcının istediği renkte alınabiliyor. Fransız markanın diğer modellerinde sunduğu çoklu kişiselleştirme seçeneği C3’te de sunulacak. Model yedi yeni gövde rengi, 4 farklı renk paketi, 4 tavan rengi ve 3 dekorasyon parçası temasına kavuşmuş olarak gelecek. 16 ve 17″ çaplı yeni jantlar da yer alacak olan model, B segmenti küçük sınıf bir otomobil için büyük jant boyutları olarak göze çarpıyor. Makyaj öncesinde 36 olan kombinasyon sayısı, bu değişimlerle birlikte 97’ye çıkartılmış durumda. İç mekanda kullanılan materyal kalitesi tamamen değiştirilmiş, iyileştirilmiş. Merkezi kol dayama donanımın da kavuşan yeni C3’ün 7″ boyutunda ki bilgi-eğlence sistemi ekranına ise Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonları yüklenmiş. Otomatik acil durum freni, yaya tespit sistemi, hız sınırlayıcı ve sabitleyici, anahtarsız çalıştırma, kör nokta uyarı gibi donanımları sunmaya devam eden yeni C3’te artık ön park sensörü de yer alacak standart olarak sunulacak.

Yeni Citroen C3 Motor Seçenekleri.

Kaput altında yer alan ünitelerde Euro 6 normlarına uygun motorları görüyoruz. Üç silindirli 1.2 PureTech motor 83 beygir güce sahip, 5 ileri manuel ve 110 beygir, 6 ileri manuel seçenekleri ile satılıyor. Dizel versiyonun da ise yine 5 ileri manuel ile gelen 100 beygirlik 1.5 BlueHDi yer alacak. 110 beygirlik PureTech motor, isteğe göre EAT6 şanzıman ile kombine edilip sipariş verilirse alınabilecek seçenekler arasında yer alıyor.

Citroen C5 Aircross Önemli Detaylar!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here