Hyundai, 1974 Konsept Arabasını Yeniden Yapıyor

0
1164
Hyundai 1974 Konsept

1974 Pony Coupe Konsepti, o zamanlar tamamlanmamış bir konsept. Buna rağmen bu tarihe kadar birçok Hyundai binek aracını etkilemiştir. Şimdi ise Hyundai 1974 Konsept tekrar canlanıyor.

Zamansız Bir Tasarım

Hyundai 1974 Konsept

Hyundai, 1974 Konsept, İtalyan tasarımcı Goigetto Giugiaro kavramsal olarak saf ve zamansız olacak şekilde tasarlamıştı. Farklı bir görsel etki yaratan geometrik çizgilerin kullanımını vurgulayan bir tasarımıyla sergilemişti. 1974 Torino Otomobil Fuarı’ndaki ilk görünümünden bu yana marka için bir ikon haline geldi. Kama biçimli burnu ve dairesel farları, onu diğerlerinden ayıran bazı özelliklerdi. Hatta efsanevi De Lorean DMC 12 için büyük bir ilham kaynağıydı.

Pony Coupe, küresel pazarları hedefleyen bir konsept otomobildi. Seri üretime yol açmasa da Hyundai Motor’un meydan okuma ruhunu açıkça gösteren bir konsept otomobil olarak anlamlıydı.

İlham Kaynağı

Hyundai 1974 Konsept

Pony Coupe başlangıçta Kuzey Amerika ve Avrupa pazarları düşünülerek geliştiriliyordu. Ancak 1981’de küçülen küresel ekonomi nedeniyle durma noktasına geldi. Koreli şirketin Pony’yi planlama sürecinde yaşadığı heyecan bir ilham kaynağıydı. Hyundai’nin Pony adı altında ilk üretim modellerini üretmesinde büyük rol oynamıştı. Bu nedenle Pony Coupe Konsepti, Hyundai tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. Ayrıca Kore’nin otomotiv endüstrisinin bugüne kadar izlediği yolu etkilemiştir.

Hyundai 1974 Konsept

Yeniden Geliyor

Hyundai geçtiğimiz günlerde, DMC DeLorean, Maserati Merak ve Mk1 VW Golf gibi otomobillerin görünümlerini ortaya çıkaran ünlü otomotiv tasarımcısı Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan 1974 Pony Coupe Concept’i yeniden inşa etmeyi planladığını duyurdu. Bununla birlikte Hyundai, GFG Style’ın kurucuları Giorgetto ve Fabrizio Giugiaro ile birlikte Pony Coupe’yi yeniden canlandıracak. Orijinal olarak şirketin 1974’teki Turin Motor Show’daki ilk lansmanı için yarattığı konsepte yeni bir soluk getirecek.

Geleceğe Dönüş film serisi sayesinde tarihe geçen bir Amerikan ikonu olan DeLorean DMC-12 için bir ilham kaynağı oldu. Bu az bilinen bir gerçek çoğu insan için oldukça sürpriz bir durum. Hem DeLorean hem de Pony Coupe Concept’in, orijinal Pony Coupe Concept’i efsanevi İtalyan tasarımcı için bir motivasyon kaynağı. Ayrıca Giugiaro tarafından tasarlandığını belirtelim. Şimdi yaklaşık elli yıl sonra tekrar gözler önünde.

Hyundai Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here