Renault Twizy Menzili ve Fiyatı Ne Kadar?

5
21148

Son yıllarda yapılan teknolojik gelişimlere şöyle dönüp bir baktığımızda, insanlık olarak kat ettiğimiz mesafe gerçekten etkileyici. Kendi kendine giden otomobiller bile alıştığımız bir teknolojiye dönüşmüşken hala çağın ötesinde kalan bir araç var, Renault Twizy. Belki teknolojik olarak değil ama fikir olarak henüz hazır olmadığımız bu araç sadece görünüşü ile değil performans değeriyle de öne çıkıyor. Renault Twizy menzili tam 100 km ve 80 km/s hıza ulaşabiliyor. 474 kiloluk bir ağırlığa sahip bu iki kişilik araç yaklaşık 3,5 saatte tam şarj oluyor. Şehir içi kullanım için kusursuz bir araç olan Renault Twizy’e gelin bir de yakından bakalım.

Renault Twizy Dezavantajları

İki kişilik bir araç olan Twizy’nin ön ve arka koltuğu aynı konfor seviyesinde. Ancak arka koltukta oturan kişinin manzarasının büyük çoğunluğunu, öndeki sürücünün koltuğu kaplıyor. Bu bence Renault Twizy’nin en büyük dezavantajlarından bir tanesi. Bunun dışında, küçüklüğü nedeniyle motosikletlerle ilgili dezavantajların birçoğunun da Twizy ile yaşanabileceği Süreyya İzgi tarafından test edildi. Bu linkten Süreyya İzgi’nin Twizy hakkındaki yorumlarını okuyabilirsiniz.

Renault Twizy Avantajları

Renault Twizy’nin en büyük avantajı sizin de tahmin edebileceğiniz üzere, boyutudur. Normal bir park yerinin 3’te 1’i ebatlara sahip. Bu sayede sokak sokak dolaşıp park yeri aramak tarih olacak. Ayrıca %100 elektrikli bir araç olması sayesinde yakıt masraflarınız minimuma inecek. Ayrıca 0 karbon salınımı sayesinde çevreci kimliğini de ortaya koyan Twizy, gelecek nesillerimize temiz bir Dünya bırakmamıza önayak oluyor.

Renault Twizy Menzili Ne Kadar?

Renalt Twizy, optimum kullanımda 100km’ye kadar menzil sunuyor. Tabi bu durum gittiğiniz yolların engebesinden tutun da sizin sürüş tarzınıza kadar birçok şeyden etkilenebiliyor. Ancak, ayağınızı gazdan çektiğinizde olacağı gibi enerjinin geri kazanılabileceği senaryolar da yok değil. Bu geri kazanımlar soncunda, seyahatiniz sırasında menzilinizi az da olsa arttırmak mümkün. Sonuç olarak şehir içi kullanım için Renault Twizy menzili oldukça tatmin edici diyebiliriz.

Twizy’nin İç Mekânı

Minimal yapısına rağmen sunduğu 60 litrelik eşya saklama alanı ile kullanışlılığını bir kez daha kanıtlayan Twizy, kişiselleştirilmiş döşeme seçenekleriyle de seyahatlerinize renk katmayı hedefliyor.

Renault Twizy Ne Kadar?

İngiltere fiyatı £11,995 olan Renault Twizy, ülkemizde 191.900 TL’lik bir fiyat etiketine sahip.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görüntülemek için Hemen Tıklayın!

5 YORUMLAR

    • “Renault Twizy menzili tam 100 km ve 80 km/s hıza ulaşabiliyor. 474 kiloluk bir ağırlığa sahip bu iki kişilik araç yaklaşık 3,5 saatte tam şarj oluyor.” aradığınız bilgi yazının içerisinde mevcut. Bunun yanı sıra yazıda belirtilen 100 km’lik menzil değeri, üretici firma tarafından resmi olarak tavsiye edilen bir değerdir bu sayı kullanıcı ve yol ve hava şartları gibi etmenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

  1. Güncel bilgi: Son hızı 85 km..Sonra sınırlamaya giriyor.
    Menzil kullanmaya göre değişir…Düz yolda 50-70 km hızda 1.kademede 100 km.yi görebilir belki ama reeli 80-85 km demek daha doğru olur.
    Her yere girip çıkması artısı, çok fazla dikkat çekiyor.
    Mutlaka cam taktırmak gerekiyor.
    Kışın buz gibi, yazın biraz sıcak oluyor.
    Motorun gelişmişi olarak görmek lazım, otomobil ile kıyas olmaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here