2021 Mazda CX-30 SUV Ön İncelemesiMazda dayanıklı ve eşsiz araçlar çıkaran önemli otomobil üreticilerinden biridir. 2021 yılında çıkardığı CX-30 SUV modeli de son derece şık ve yetenekli olan otomobillerindendir. Şık stili, geniş iç mekan, heybetli duruş ve eşsiz depolama alanıyla yıldızları tek tek toplamaktadır. Ayrıca yenilenen Turboşarjlı motoru sayesinde rakiplerinden hızlı ve akışkan gitmektedir. Bugünkü yazım 2021 Mazda CX-30 SUV ön incelemesi olsa da yetenekli SUV’umuz mart ayında ülkemize gelecektir.

Hızlı SUV’a sahip olmak isteyenlerin tercihi2021 Mazda CX-30 SUV Ön İncelemesi

2.5 litre, 4 silindirli benzinli motoru 227 beygir gücündedir. Bu sayede 2021 Mazda CX-30 SUV, birçok rakibinden daha hızlı ve seri hareket etmektedir. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 8.1 saniyede çıkmaktadır. Günümüzde satılan standart SUV araçlar ile kıyasladığımız zaman CX-30 gayet yeterli ve tatminkar bir hızlanmaya sahip olmaktadır. Ayrıca yerden yüksek ve geniş olmasına rağmen güvenlik ve yol yardım asistanları sayesinde şeffaf ve sağlıklı sürüşleri ortaya çıkarmaktadır. Mazda CX-30 ön ve arka park sensörleri, trafik levha okuyucuları, çevre görüş kamerası, çarpışma önleyici, yağmur sensörü, otomatik acil frenleme, sürücünün dikkatini ölçme ve trafik uyarıları gibi birçok donanıma sahiptir. Bu donanımların haricinde en önemli özellik olarak söyleyebileceğim özellik; adaptif seyir ve şerit takibidir. Otomobil, 60 kilometre hızın altındaki hızlarda oluşan trafikte, otomatik olarak rahatlıkla seyir etmektedir.

Etkili tasarım2021 Mazda CX-30 SUV Ön İncelemesi

Son yıllarda SUV araçlar popüler olmaya başlamıştır. Fakat bu popülerlik, markaların birbirine benzer araçlar çıkarmasına da sebep olmuştur. Bu konuda genel olarak Mazda’nın tasarımları rakiplerinden ayrılmaktadır. Mazda’nın ürettiği sedan, hatcback veya SUV araçlar rakiplerinden farklı tasarıma sahip olmayı başarmaktadırlar. Fakat Mazda CX-30’a dışarıdan baktığım zaman Alfa Romeo ile Nissan’ın otomobillerinin birbirleriyle çarpışmasından sonra ortaya çıkan yeni bir model olduğunu hissediyorum. Ön tasarımında konumlanan geniş ızgaralık ve yukarıya doğru giden ince far tasarımını hoş bulduğumu söyleyebilirim. Özellikle bu araçta, LED farların inanılmaz başarılı olduğunu ve ince far tasarımına yakıştığını görebilmekteyiz. Türkiye’ye gelecek aracın donanım ve paket seçeneklerini bilmiyorum fakat resimlerde gördüğünüz gri ve siyah renklerin kullanıldığı araç oldukça şık durmaktadır. Her ne kadar rakipleri ile benzerlikleri olsa da Mazda CX-30, sürücüye premium hissiyatını ulaştırmayı başarmaktadır. Ayrıca tasarımına baktığım zaman aracın yerden yüksekliği ve iki tarafa da konumlandırışmış egzoz çıkışları dikkatimi çekiyor. Bunun dışında arka sinyallerinin ve lambalarının birbirleriyle uyumsuz olduğunu düşünüyorum. Yuvarlak tasarımın içe doğru incelmesi hoşuma gitmeyen noktalardan biri olmaktadır. Crossover olarak satılsa da yüksekliği sayesinde birçok engebeli arazide sürülebileceğini düşünüyorum.

2021 Mazda CX-30 SUV Ön İncelemesi yazımın en üzücü kısmı fiyat konusudur. Şu anda Amerika’daki fiyatı 22 bin dolardan başlamaktadır. Mart ayında Türkiye’ye gelmesi planlanan otomobilin fiyatını merakla bekliyorum.

İkinci El Mazda SUV İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here