Son zamanlar da 2022 yılında satışa çıkması planlanan Tesla Cybertruck ve verilen planların başına neler geldiğini merak etmekteyiz. 2019 yılında gösterişli ve olaylı gösteriminden sonra birçok otomobil tutkunu, Elon Musk’ın mucizevi aracını almak için sıraya girmiştir. Daha sonra yapılan son açıklamalarda aracın üzerindeki planlarda değişiklik olduğu söylenmiştir. Elbette konsept modelin üretime geçmeden önce büyük değişikliklerden geçeceğini biliyorduk.

2022 yılında satışa çıkması planlanan Tesla Cybertruck’ta neler değişti?Satışa Çıkması Planlanan Tesla Cybertrucka Ne Oldu?

2019’da Tesla Cybertruck, radikal bir açısal oran ve tasarıma sahip devasa elektrikli pick-up olarak karşımıza çıkmıştır. Cybertruck’ın en çarpıcı bileşenlerinden biri muazzam oranlardaki boyutuydu. Tesla’nın ilk elektrikli pick-up’ı 231,7 inç uzunluğunda, 79,8 inç genişliğinde olmaktadır. Fakat Tesla’nın CEO’su Elon  Musk, Cybertruck’ın üretime girmeden önce boyutunun yüzde 3 oranında küçüleceğini belirtmiştir. Ne yazık ki, satışa çıkmamış olan elektrikli pick-up hakkında bildiğimiz tek şey budur. Geçen yıl bitmiş olan tasarımı görmemiz gerekirken, maalesef ki görüntüler basına verilmemiştir. Fakat Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla Cybertruck’ın tasarımının bittiği belirtilmiştir.

Normal şartlarda Tesla Cycberturck’ın boyutlarının aynı kalması planlanmaktaydı. Fakat yasalar, yaya ve yol güvenliği gerekçe gösterilerek, aracın boyutlarının küçültülmesi zorunlu kılınmıştır.

Tesla Cybertruck Kurşun geçirmez olarak kalacak mı?Satışa Çıkması Planlanan Tesla Cybertrucka Ne Oldu?

Bu aracı karşımıza çıkaran en büyük özelliği kurşun geçirmez ve paslanmaz çelik dış parçalarıdır. Amerikan şirketin hala kurşun geçirmez olması üzerine çalışmasına ve markayı tanıtmada kullanmasına göre planlar hala kurşun geçirmez bir pick-up ürettiği göstermektedir. Ayrıca aracın en temel ve bilinmesi gereken özelliklerinden biri de hızlanmasıdır. Araç 0’dan 100’e sadece 2.9 saniyede çıkmaktadır. 2200 ve 3000 kilogram ağırlığında olması planlanan aracın, 804 kilometre ve üzerinde menzile sahip olacağı iddia edilmektedir. Tesla Cybertruck’ın bir diğer önemli özelliği de 7.500 tona kadar olan ağırlığı çekebilmesidir. 2022 Yılında Satışa Çıkması Planlanan Tesla Cybertruck, gün yüzüne çıktığı zaman en pahalı Bugatti bile sıradan bir araç olarak karşımıza çıkacaktır. Bunun en büyük sebebi arabanın hızlanması ve tasarımının rakipsiz olmasından kaynaklanmaktadır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here