2020 Honda Civic Type R Fiyatı ile Dudak Uçuklatıyor

0
2700

2020 Honda Civic Type R tanıtımı İntercity İstanbulPark’ta yapıldı. Kardeşleri Honda Civic Sedan ve Hatchback’e oranla çok daha güçlü ve hızlı olan 2020 Honda Civic Type R, bu yılda gözleri kamaştırmayı başardı.

2020 Honda Civic Type R Performans

Öncelikle Type R’ın Honda gözünden tanımını yaparak başlayalım. Type R, Honda mühendislerinin uzun yıllardır Civic modellerine entegre ettiği bir donanım türüdür. Bu tür, pist için sahip olduğu teknolojiler ve birkaç eklentiyle birlikte ciddi yarışlara katılabilecek bir performans otomobilidir. 2020 Honda Civic Type R da bu amaçla üretildi. 2.0 Litre VTEC Turbo motoru ile 320 PS güç ve 400 Nm tork üretiyor. 0’dan 100’e 5,8 saniye gibi bir sürede çıkan bu canavar; Comfort, Sport ve R+ sürüş modlarıyla da farklı süspansiyon varyantlarında kullanılabiliyor. Üstelik bu geçişlerin hızı 2020 modelinde ciddi oranda arttırılmış. Ayrıca, yeni Type R otomatik viteslerin gelişimi ile manuel vites otomobil bulmakta sorun yaşayan düz vites tutkunlarını da 6 ileri manuel vitesiyle kendine çekmeyi hedefliyor.

Teknolojiler

Teknoloji olarak “daha iyisi” seçeneğiyle ilgilenmeyip her zaman “en iyisi” olma çabası içerisinde olan Honda, yeni Type R’da da bekleneni vermiş. Çift bölgeli otomatik kliması ile iç mekandaki havanın kontrolünü tamamen parmak uçlarınıza amade ediyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma seçeneği ile her an ileri atılmaya hazır olduğunu anlatıyor. 11 adet hoparlör ile Premium bir ses kalitesi vadeden Type R, kablosuz şarj özelliğiyle de her an ulaşılabilir olmanızı sağlıyor. Ancak öyle bir özellik var ki… Bunu kullanırken çok keyif alacağınıza eminim, Log R. Log R akıllı telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulama ve indirdikten sonra otomobilinizle eşleştirdiğinizde en iyi tur zamanlarınızı ve yağ ısısı gibi teknik değerleri anlık olarak görebiliyorsunuz.

Tasarım

Nefesleri kesen tasarımı, göz alıcı 20 inç alüminyum alaşımlı jantları, pistlerde görmeye alışkın olduğumuz Type R tarzı arka spoylerı ile sağladığı kusursuz aerodinamiği ve arkadaki üç egzoz çıkışıyla tüm gözlerin odağı olmayı her zaman olduğu gibi bu yılda başarıyor.

2020 honda civic type r dış tasarım

İç tasarımda bizi karşılayan alcantara direksiyonun verdiği hissiyat, spor koltukların verdiği konfor ve özel alaşımlı yüzeyleri ile içinizdeki yarışçıyı tutmakta hayli zorlanacaksınız.

2020 honda civic type r iç tasarım

Fiyat

1433 kiloluk bu otomobilin fiyatı ise maalesef kendisi gibi üst sıraları hedefliyor gibi görünüyor.

2020 honda civic type r fiyat

İkinci El Honda Civic İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here