Yeni Honda Civic Type R’dan Rekor!

0
2974
2023 Honda Civic Type R

Japonya’daki Suzuka Pisti, Dünyanın en büyük pistlerinden biri. 1962 yılından bu zamana Honda’nın performans modelleri için bir test merkezi olarak kullanılıyor. Söz konusu pistte önden çekişli otomobil tur rekoru Honda modelleri tarafından resmen her sene yenileniyor. 2023 Honda Civic Type R, tur rekorlarına bir yenisini daha ekledi. Yeni Type R, önümüzdeki yıl Avrupa pazarında satışa sunulacak. Bu efsane model, Japonya’daki Uluslararası Yarış Pisti Suzuka’da önden çekişli otomobiller arasında gösterdiği performans ile yeni tur rekoruna imzasını attı.

Honda, 2023 yılında yeni nesil Civic Type R modelini Avrupa pazarında satışa sunacak. Firma tarafından yapılmış olan ölçümlerde yeni Civic Type R, 5,8 km uzunluğundaki Suzuka Pisti’ni 2 dakika 23.120 saniyede tamamladı.
2023 Honda Civic Type R
2023 Honda Civic Type R, bir önceki nesli 2021 Honda Civic Type R Limited Edition’a kıyasla pisti 0,873 saniye daha hızlı geçti. Aynı zamanda Honda’nın aynı modelinin 10’uncu nesli Civic Type R GT modeli ise Almanya’daki Nürburgring Pisti’nde 7 dakika 43,8 saniyelik tur süresi ile önden çekişli otomobil tur rekorunu kırmıştı. Söz konusu yeni tur rekoru, yeni Civic Type R’ın son geliştirme denemeleri sırasında ölçüldü. Böylece önden çekişli otomobillerde tur rekorları Honda’da oldu.
Honda Civic Type R, zorlu virajları ile ünlü Uluslararası Suzuka Yarış Pisti’nde yeni tur rekoruna imza atarak Honda’nın en iyi performans aracı olarak öne çıktı.
Honda Civic Type R ön tasarım

Yeni Honda Civic Type R Özellikleri

Yeni Honda Civic Type R, kamuflajlı hali ile dikkatleri üzerine çekiyor. Otomobilin ön ucunu agresif ön tamponu ve dikey hava girişleri oluşturuyor. Aynı zamanda bizleri bekleyen diğer detayları ise petek örgülü ızgarası ve havalandırmalı kaputu.

Gelin bu güçlü otomobile yandan bakalım. Ne görüyoruz ? Kırmızı kaliperli Brembo fren sistemi ve sportif yan etekleri. Arka ucuna geçtiğimizdeyse sportif tasarımı devam ediyor. Bir diğer yandan oldukça belirgin arka kanadı, üçlü egzozu, havalandırmalı arka tamponu ve mütevazı difüzörü tasarımını tamamlayan detaylardan.

Aynı zamanda 2023 Honda Civic Type R kabininde ise oldukça dikkat çeken detaylar mevcut. Bunlar:

  • Kırmızı emniyet kemerleri,
  • Kırmızı kontrast dikişler,
  • Metal vitesli altı ileri manuel şanzıman,
  • Petek örgü döşeme,
  • Alaşım pedallar ve
  • 9 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi

2023 Honda Civic Type R arka tasarım

Üstelik yeni model, koltuk başlıklarında Type R logosu bulunan spor koltuklara sahip olacak.

2023 Honda Civic Type R oldukça güçlü bir otomobil. Otomobilin güç aktarma organı 306 hp ve 400 nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip.

Sıfır km Honda Civic fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here