Son yıllarda başta Avrupa ülkeleri olmakla birlikte elektrikli otomobillere ilgi oldukça arttı. Gerek karbon ayak izini azaltma gerekse yüksek petrol fiyatlarından dolayı elektrikli araçların üretimi hızlandırıldı. Almanya, elektrikli araç üretimini oldukça desteklediğini 6.3 milyar £ yatırım yapacağını duyurdu. Bunun yanı sıra BMW lüks otomotiv şirketi 1.7 Milyar Yatırımı, ABD’de elektrikli araç üretimi için yapacak.

BMW’den Dev Adım

BMW-Elektrikli-Arac-Uretimi-Icin-17-Milyar-Dolar-Yatirim-

Söz konusu 1 milyar dolar, şirketin 2030 yılına kadar altı elektrikli araç üretmeyi planladığı Spartanburg tesisinde çeşitli iyileştirmelerin yapılmasında harcanacak. Geriye kalan 700 milyon dolar ise Güney Carolina, Woodruff yakınlarındaki yeni pil fabrikasının inşasında kullanılacak. Envision yeni fabrika AESC tarafından inşa edilecek. Ayrıca 1 milyon metrekarelik bir alanı kaplayacak ve 300 kişiye iş imkanı sağlayacak.

BMW X Modellerini Kapsayacak

BMW’nin ABD yatırımları BMW’nin elektrikli X araçları için olacak. BMW’nin ABD Başkanı Oliver Zipse, elektrikli X serisi araçlar elektrifikasyon stratejisinin en büyük adımı olacak. BMW 2030 yılına kadar, en az 6 tane elektrikli X aracı üretmeyi planlıyor.  Fakat sonraki süreçte, BMW’nin SUV elektrikli araçları ABD’de gelişecek ve tüm dünyaya yayılacak.

BMW Pil Özellikleri

bmw pil üretimi

BMW 1.7 Milyar Yatırım ile yeni pil teknolojisinde ABD’de de kurulacak olan pil üretim tesisi, Envision AESC’nin teknolojisini kullanarak 6. Nesil pil teknolojileri üretecek. Ayrıca mevcut pil teknolojilerine göre yüzde 20 daha fazla enerji veren piller yüzde 30 daha hızlı şarj olabiliyor. Buna ek olarak daha fazla menzil avantajı da sunan 6. Nesil piller yüzde 60 daha az CO2 içeriyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here