19 Ekim tarihinde hükümet tarafından kabul edilen plana göre Almanya, özellikle yeterli hizmet alamayan bölgelerde şarj istasyonu kurulumunu hızlandırmak için üç yıl içinde Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarına 6.3 Milyar £ Yatırım Yapacak.

Almanya Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Şarj istasyonu

Son yıllarda başta Avrupa ülkeleri olmakla birlikte elektrikli otomobillere ilgi oldukça arttı. Gerek karbon ayak izini azaltma gerekse yüksek petrol fiyatlarından dolayı elektrikli araçların üretimi hızlandırıldı. Almanya, elektrikli araç üretimini oldukça desteklediğini 6.3 milyar £ yatırım yapacağını duyurarak belirtmiş oldu.

Net Sıfır Emisyon

Almanya, özellikle yeterli hizmet alamayan bölgelerde şarj istasyonu kurulumunu hızlandırmak için 3 yıl içerisinde Almanya Araç Şarj istasyonları için 6.3 Milyar £ Yatırım Yapacak

  • Ülkede şu anda 70 bin şarj cihazı bulunuyor ve bu sayının 2030’a kadar 1 milyona çıkarılması hedefleniyor.
  • Hükümet bu yatırımı özellikle gözden uzak kalmış küçük bölgelere ve yeterli hizmet alamayan belediyelere şarj cihazı kurulumu yapmak için kullanacak.
  • Asıl amaç lokasyon fark etmeksizin tüm vatandaşların elektrikli araçlara geçiş yapabilmesi.
  • Bunun yanı sıra, halihazırda 1.5 milyon adet civarında olduğu belirtilen elektrikli araç sayısının da 2030’a kadar 15 milyona çıkarılması amaçlanıyor.

    Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de “Amacımız, şarj altyapısının genişletilmesini hızlandırmak, şarj sürecini basitleştirmek ve böylece insanların geçiş yapmasını kolaylaştırmak” sözleriyle durumu açıkladı.

    Elektrikli Araçlar Sözlüğü

    TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here