2023 Mazda CX-30, bir önceki modeline göre ciddi değişikliklerle birlikte piyasaya çıkıyor. Mazda’nın SUV üzerine çok fazla düştüğünü bu güncellemelerden anlıyoruz. 2023 Mazda CX-30 artık çok daha güçlü ve daha verimli bir SUV haline geldi. Yakıt tüketim değerlerinde bir önceki modele göre çok ciddi farklar ortaya çıkıyor. Bu sayede CX-30, en güncel güvenlik standartlarını karşılayabiliyor. Tüm bu güncellemeler birleştiğinde 2023 Mazda CX-30 SUV artık çok daha cezbedici bir otomobil olacak.

2023 Mazda CX-30 Modelinin Yenilenen Özellikleri

mazda xc-30 dış görünüm

2023 Mazda CX-30, 2.5 litrelik Sky Active-G motor bloğuna sahip ve bu motor bloğu 193 Ps güç üretebiliyor. Önceki modele göre 5 Ps bir güç artışı olduğunu görüyoruz. Ek olarak otomobilde artık silindir kapatma özelliği de bulunuyor. Bu sayede artık CX-30 çok daha seri ve güçlü bir hale geldi.

2022 model Mazda CX-30, acımasız testlere rağmen, çoğundan gerçekten iyi sonuçlar çıkartmıştı. 2023 modeli ise alınabilecek en yüksek güvenlik sertifikası olan Top Safety Pick+ derecesine sahip. Böylece güvenlik konusunda akıllarda hiçbir soru işareti bırakmayacağa benziyor. 2023 Mazda CX-30’un bu sertifikayı almasında, otomobilin yan ve arka hava yastıkları ve arka emniyet kemerinin güncellenmesi büyük etki ediyor.

Yeni Modelin Tasarım Özellikleri

mazda xc-30 (

Tamamıyla yenilenen 2023 Mazda CX-30 modeli, tasarımsal olarak pek bir değişikliğe uğramıyor. Özellikle dış tasarım açısından bir önceki modele göre oldukça benzer görünüyor.

İç tasarımında oldukça kullanışlı fakat bir o kadar klasik bir direksiyon simidi bizleri karşılıyor. Bu Direksiyon simidine ek olarak çokta büyük sayılmayacak bir hayalet ekran ve multimedya sistemi bizleri karşılıyor. Ek olarak SUV araçlardan alıştığımız üzere yeni Mazda CX-30 çok geniş bir iç hacme sahip.

Dış tasarımından bahsetmek gerekirse özellikle aracın ön farları ve arka stopları keskin bir tasarımla geliyor. Bu sayede aracın seriliği ve güçlü karakterine vurgu yapılıyor.

2023 Mazda CX-30 Modelinin Fiyatı Ne Olacak?

mazda xc-30 (

Yeni modelin yalnızca düz paketinde bu güncellemeler yer alıyor. Mazda CX-30 Turbo Premium ve Turbo Premium Plus paketlerinde bu bahsettiğimiz güncellemeler yer almıyor.

Yenilenen Mazda CX-30 modelinin henüz fiyatının ne olacağı açıklanmadı. Fakat 2022 modeline göre çok ciddi bir fark söz konusu olmayacağı ön görülüyor.

Peki siz yenilenen Mazda CX-30 modelini nasıl buldunuz?

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here