BMW X2 2021: Fark Yaratmak İsteyenlerin Tercihi 

0
5145
BMW X2 2021

BMW X2 2021 keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla oldukça sportif bir tasarıma sahip. Karakteristik sürüş dinamikleriyle öne çıkan BMW X2 2021 alışılmışın dışına çıkmak ve fark yaratmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.  

Motor Seçenekleri ve Performansı

BMW X2 2021 modelinde çok sayıda motor seçeneği mevcut. Bu içeriğimizde ülkemizde en çok tercih edilen 2 farklı motor tipine göz atacağız. Farklı ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen bu motorlar BMW’nin sportif ruhunu taşıyor. 

1.6d sDrive

Giriş seviyesinde sunulan 3 silindirli 1.5 litre benzinli motor 116 PS güç ve 270 NM tork üretiyor. Verimliliği ön plana çıkaran ve yakıt tasarrufuyla dikkat çeken BMW X2 1.6d sDrive şehir içi kullanımda 5,6 litre, şehir dışı kullanımda 4,6 litre ve karışık kullanımda 4,3 litre yakıt tüketiyor. Verimliliği ön planda tutan bu motorun performansının yeterli olup olmadığı bazı kullanıcıların kafasını karıştırıyor. 0-100 km hızlanmasını 9,8 saniyede tamamlayan araç maksimum 205 km hıza ulaşıyor. SUV bir araç için gayet tatmin edici bir performans sunduğunu belirtmek gerekir. 

2.0d xDrive 

Yüksek performans ve güçlü yol tutuşu bekleyen kullanıcılar için geliştirilen 2.0 litre turbo dizel motor 190 PS güç ve 400 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 7,7 saniyede tamamlayan araç maksimum 220 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 5,6 litre ve şehir dışı kullanımda 4,6 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan BMW X2 2.0d xDrive karışık kullanımda ortalama 5 litre yakıt tüketiyor. xDrive dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç her türlü yol ve zemin şartlarında üst seviyede performans sunuyor. 

BMW X2 2021

BMW X2 2021 Üst Seviyede Konfor Sunuyor 

BMW X2 2021 modern ve teknolojik iç yaşam alanıyla benzersiz bir konfor deneyimi sunuyor. Yeni nesil sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanlarıyla donatılan BMW X2 güven içerisinde yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. 

BMW X2’nin sportif koltukları yüksek performanslı sürüşlerde bile dinamik ve konforlu bir oturma poziyonu sunuyor. Elektrikli ayarlanabilir bu koltuklar ısıtma özelliği sayesinde tüm koşullarda rahat etmenizi sağlıyor. 

8,8 inç dokunmatik multimedya ekranı sesli komut özelliği sayesinde güvenli ve rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. Yüksek görüntü kalitesi ve akıcı arayüzü ile öne çıkan multimedya ekranı ince yapısıyla oldukça şık ve modern görünüyor. 

Tam Renkli BMW Head-Up Display sürüşe ilişkin bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına yansıtarak, tüm konsantrasyonunu sürüşe vermesini sağlar. Ekranda mevcut hız, navigasyon talimatları, sollama yapılmaz göstergesi dahil Hız Limit Bilgisi gibi bilgilerin yanı sıra telefon ve eğlence listeleri yer alır.

BMW X2 2021

BMW X2 2021 Sürüş Destek Sistemleri

Dikkat asistanı sürücünün hareketlerindeki yorgunluk belirtilerini gözlemler ve gerekirse sürücüye mola vermesi tavsiyesinde bulunur. Eğim İniş Kontrolü (HDC) etkinleştirildiğinde otomobilin en dik yokuşlardan otomatik ve güvenli şekilde inmesini sağlayan bir sistemdir. Sistem otomobilin hızını yürüme hızının hemen üzerinde bir seviyede ayarladığından sürücünün frene basmasına gerek kalmaz.

Sürüş Asistanı Plus donanımı Şerit Terk Uyarısı, Yaklaşma kontrolü uyarısı ve şehir içi fren uyarısı içeren Yaya uyarısı işlevi, Otomatik Uzun far fonksiyonu ve Hız Limit Bilgisini içeren sürüş Asistanı donanımına ek olarak Dur & Kalk İşlevli kamera tabanlı cruise control ve Trafik sıkışıklığı asistanını da içerir. Dur & Kalk İşlevli kamera tabanlı cruise control 0 ile 140km/sa arasında arzu ettiğiniz hızı ve öndeki otomobille aranızdaki mesafeyi korur. Dur & Kalk işlevi hızı durma noktasına kadar kontrol eder ve üç saniyelik bir aranın ardından otomobili otomatik olarak yeniden çalıştırır. Otomobil RES düğmesi veya gaz pedalına basılması durumunda belirlenen hıza kadar yeniden hızlanır.

Trafik sıkışıklığı asistanı otoyollarda ve monoton ilerleyen diğer trafik durumlarında yükü sırtınızdan alır. Sistem maksimum 60km/sa hıza kadar otomobilin trafikteki diğer otomobillerle birlikte süzülmesini sağlayarak trafik sıkışıklıklarını daha az stresli hale getirir. Öndeki otomobille aradaki istenen mesafeyi korur ve tamamen hareketsiz hale geleceği ana kadar otomobilin hızını düzenlerken, bu süre içerisinde bir elinizi direksiyonda tuttuğunuz sürece aktif direksiyon desteği sağlar.

BMW X2 2021 Fiyatları 

2021 Model BMW X2 640.800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

BMW İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here