Yerli Otomobil Cenevre Otomobil Fuarına Gidecek! Yerli otomobil üretildi mi, yerli otomobil ne zaman piyasaya çıkacak, yerli otomobil kaç para…

Yerli Otomobil Cenevre Otomobil Fuarına Gidecek!

Ülkemizin ilk otomobil markası için çok keyifli haberler var: Türk markası otomobil, yakınlarda yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarın’da görücüye çıkacak!

Yerli Otomobil Hakkında

Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişimi Grubu, Nisa ayından itibaren şirket olacak. Böylece yerli otomobil için çok daha etkin adımlar atılabilecek.

İlk Prototipler Cenevre Otomobil Fuarında Sergilenecek!

Türk marka otomobilin beş farklı versiyonu olacak. Her bir prototip de yakında Cenevre Otomobil Fuarında görücüye çıkacak. Fakat Türk malı otomobilin %100 elektrikli olması ve tamamen kendine özgü bir tasarımla ulaşılabilir otomobil olması hedefi dikkat çekici.

Yerli Otomobil 2021’de Seri Üretime Geçecek

Türk marka otomobil için seri üretim, 2021’e başlayacak. Ayrıca bu tarihe kadar prototipler üzerinde çalışılacak ve seri üretim için üretim bandı kurulacak.

Yerli Otomobil Kaç Versiyon Olacak?

Bazı kaynaklarda ilk yerli otomobilimizin 3 farklı versiyonu olacağı haber yapılmıştı. Ancak çalışma grubundan yapılan açıklamaya göre beş farklı versiyon da gündemde.

Tamamen Orijinal ve Tamamen Elektrikli!

Yerli otomobil için Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişimi Grubu’ndan gelen açıklmaya göre araç, %100 elektrikli olacak ve kesinlikle farklı bir projeden esinlenmek söz konusu değil. Tamamen özgün bir proje olarak çalışma yapılıyor.

Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişimi GrubuYerli Otomobil Cenevre Otomobil Fuarına Gidecek!

BMW, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding iş birliği ile kurulan Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişimi Grubu’na Cumhur Başkanlığı tarafından ilk yerli otomobil için görev verilmişti. İlk prototipleri tamamlayan çalışma grubu, detaylar üzerinde çalışıyor.  2017 kasım ayında Beştepe’de yapılan toplantı ile belirlenen bu şirketler, Türkiye’de yerli bir marka ile otomobil üretme yolunda önemli bir adım atıyor olacak.

Projede Metin Sancar Var!

Yerli Otomobil Cenevre Otomobil Fuarına Gidecek! Nobel ödüllü profesörümüz Aziz Sancar’ın yeğeni olan Metin Sancar, havacılık sektörünün önemli isimlerinden biri. Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişimi Grubunun Koordinatörü olan Metin Sancar’ın çalışmalarıyla süreç çok daha hızlı ve başarılı olacak diye düşünülüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

*görsel log.com.tr’den alınmıştır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here