Yola İşaret Yansıtan Farlar Yolda

0
2917

Yola İşaret Yansıtan Farlar Yolda! Daimler’den Digital Light Far Sistemi. Otomotiv endüstrisi için dijital teknoloji alt yapısı çok önemli. Hatta son on yıldır dijital teknolojilerle otomotiv endüstrisi eş zamanlı gelişiyor desek yalan olmaz.

Gazlı Farlardan Konuşan Farlara…Yola İşaret Yansıtan Farlar Yolda

Yakında yola bazı işaretleri yansıtabilen ve böylece diğer sürücü ya da yayaları uyarabilen far sistemlerine sahip otomobiller göreceğiz yollarda. Hatta ilk prototipleri de Mercedes tarafından üretildi bile. Bunlardan bahsedince insanın aklına hemen 1900’lerin başlarında yani ilk otomobillerde far bile olmadığı, gaz lambasını yakan sürücü hikayeleri geliyor. Nereden nereye… Ayrıca yapılması planlanan sistem sayesinde birçok kaza engellenecektir. Örnek olarak buzlanma gibi olayları, kullanıcıya ileten sistem binlerce hayat kurtaracaktır. Ayrıca acemi ve dikkatsiz sürücülerin yola konsantre olmasını sağlaması planlamaktadır. Böylece otomobil endüstrisi Daimler’in hayat kurtaracak yeniliği, otomobil dünyasına renk katacaktır.

Digital Light Far Sistemi Nedir?

Daimler çatısı altındaki Mercedes Maybackh S Class tarafından geliştirilen Digital Light Far Sistemi, ilk uygulamasını yaptı bile. 2 megapiksel çözünürlüğe sahip olan Digital Light Far Sistemi, bir projektör gibi yola bazı simgeler yansıtıyor. Otomobil içinde bulunan bir bilgisayar ile entegre çalışan söz konusu far sistemi, ortak kamera sistemleri, navigasyon ve radar sistemlerinden aldığı bilgileri değerlendirerek yola sürücü için önemli bilgileri yansıtıyor. Bu detay çok önemli çünkü, gelecekte otomobillerin iletişim kurmak zorunda olacağının bir kanıtı niteliğinde. Farklı otomobillerin yol bilgisayarlarının bilgi bankaları, güncel navigasyon, radar sistemlerindeki bilgiler gibi güncel datanın ortak bir havuza akıp bir biri ile etkileşimli olarak kullanılması söz konusu olacak. Bilginin doğru şekilde kullanımı da kazaları azaltarak çok daha güvenli sürüş keyfi sunabilir.

Digital Light Ne İşe Yarayacak?

Digital Light ile sürücü yakındaki yol çalışması, bozuk zemin, kaza, kapalı şerit, yağış bilgilerini görebilecek. Böylece yola çıkmadan önce bilgi sahibi olmanız gerekmeyecektir. Ayrıca yolculuk esnasında bütün engelleri veya olayları görebileceksiniz. Böylece yeni teknolojik farlar, son derece eğlenceli ve hayat kuracı olacaktır. Yola İşaret Yansıtan Farlar Yolda!

İkinci El Otomobil İlanları

 *Görsel log.com.tr’den alınmıştır

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here