Yeni Kia EV9 Konsept 2024

0
2352
Yeni Kia EV9 Konsept 2024

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, elektrikli araç alanındaki varlığını genişletmek amacıyla, Concept SUV otomobili yani EV9 Konsept ‘i 17 Kasım’da LA otomobil fuarında tanıttı. Şirket ayrıca aracın genel siluetini gösteren bir teaser da yayınladı. Bizde gerçekten etkileyici ve teknolojik tasarıma sahip olan Yeni Kia EV9 Konsept’i arabam.com olarak bu yazımızda ele aldık.

Tasarım ve Genel Özellikler

Adeta bilim kurgu filminden fırlamış gibi bir tasarıma sahip olan bu otomobilin oldukça heybetli ve bir o kadar da minimal bir görüntüsü var. Sadeliği ve rahatlatıcı renk kombinasyonlarına sahip olan bu otomobil parlak mavi yapısıyla derin okyanuslar ve gökyüzü gibi adeta göz kamaştırıyor. 2022 Kia Telluride’a benzese de, Yeni Kia Ev9’un daha keskin, daha köşeli ve daha modern bir tasarımının olduğunu söyleyebiliriz. Kia, EV9’un görsel özelliğini ‘ultramodern dış tasarım’ olarak adlandırıyor. Tanıtımları incelediğimizde ise, EV9’un geniş tekerlek davlumbazları, ince LED detayları, belirgin ön ızgara ve düz tavan çizgisi ilk dikkatimizi çeken kısımlar oluyor. EV9’da kapı kolları ve diğer detaylar yer almıyor ancak altıgen panoramik sunroof’un varlığı ona çekici bir görünüm kazandırmaya yeterli olmuş. Bu şekilde de oldukça heybetli gözükmesine rağmen tasarıma bir de keskin ve kaslı çamurluklar eklenmiş. Ayrıca aerodinamik verimliliğe yardımcı olmak için kullanılmadığı zamanlarda gövdeyle yumuşak bir şekilde uyum sağlayabilen entegre tavan raylarına sahip. Kia Telluride ile benzer boyutlarda olan Yeni Kia EV9 Konsept, 492.76 cm uzunluğa, 205.74 cm genişliğe ve 177.8 cm yüksekliğe sahip.

Kia EV9 Concept

Yeni Kia EV9 ve Sürdürülebilirlik Stratejisi

Kia, EV9’u sürdürülebilirlik stratejisinde önemli bir tasarım olarak tanımlıyor. Doğadan ilham alan bir tasarıma sahip olan bu otomobilin yapımında çeşitli geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış. EV9’un üretime hazır versiyonu, markanın elektrikli otomobil ailesindeki EV6’ya katılacak. EV’lere geçişe vurgu yapan Kia, 2045 yılına kadar karbon nötr olmayı planlıyor ve bu da şirketin 2035 yılına kadar Avrupa’da içten yanmalı motorlardan elektrikli otomobillere geçmesini sağlayacak gibi gözüküyor. Autocar’a göre Kia, karbon üretimini bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 97 oranında düşürmeyi hedefliyor.

Güç Aktarma Organları

 Kia’nın şu ana kadar güç aktarma organları hakkında söylediği tek şey, EV9’un 482.8 kilometre sürüş menzili vaat ettiği ve 350 kilowatt’a kadar şarj edebilecek olması. Ancak hangi boyutta pil paketinin standart olarak geleceğini henüz bilmiyoruz. Aracın boyutu ve aerodinamik silueti için iyi olamayacak kutu şekli göz önüne alındığında, bu sayıya ulaşmak için büyük bir pile ihtiyaç duyulacağını düşünüyoruz. Yeni Kia EV6’nın arkadan çekişli tek motorlu bir versiyon sunması mümkün olsa da, çift elektrikli motoruyla dört tekerlekten çekiş sağlaması muhtemel olacaktır. Ayrıca araç 576 beygir gücünde.

İç Mekan

İç mekana geçtiğimizde öncelikli olarak akıllı pil konumu ve EV güç aktarma sisteminin, Kia EV9 Konsept’in zeminini tamamen düz tutmaya yardımcı olduğunu görüyoruz. Bu da tasarım olarak yaratılmış güzel bir avantaj. Ayrıca bu özellik, koltukların ve diğer öğelerin, hiçbir engel olmadan kabin boyunca konumlandırılabilmesi demek. DLO (Gün Işığında Açılır) panoramik sunroof ile de, tamamen beyaz kabine yepyeni bir havadarlık seviyesi eklenmiş. İç mekana biraz daha yakından baktığımız zaman hayali ama bazı konsept otomobiller kadar uhrevi olmayan bir tasarım görüyoruz. Yeni Kia EV9 üç sıra koltuk boyunca en az altı kişilik oturma alanı sunacak. Konsept otomobil, daha sürdürülebilir bir iç mekan yaratmak için geri kazanılmış balık ağları ve diğer atılan plastikler gibi geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak üretilecek. Ayrıca geniş bir panoramik sunroof ve 27,0 inç yatay bilgi-eğlence ekranına sahip olan bu otomobilin iç mekanı oldukça minimalist, teknolojik ve etkileyici gözüküyor. Direksiyon kısmına baktığımızda da normal otomobillerden alışık olduğumuzun dışında, teknolojik bir tasarım bizleri bekliyor.

Kia Concept EV9

3 Farklı Mod

Yeni Kia EV9, Active, Pause ve Enjoy olmak üzere farklı iç moda sahip. – Active, araç hareket halindeyken sahip olduğu genel araç iç düzenini kapsıyor. Ancak Pause ve Enjoy modda, iç mekanı sabit durumlarda salon benzeri ve göz kamaştırıcı bir hale dönüştürüyor.

Kia EV9 Ne Zaman Tanıtılacak ve Fiyatı Ne Olacak?

Kia, büyük olasılıkla EV9 Konsept’in üretim versiyonunu 2022’de sergileyecek. Kia EV9 şu anda sadece bir konsept otomobil olduğu için ancak 2024’ün başlarında satışların başlaması düşünülüyor. Bu da 2022 veya 2023 yılında bir üretim otomobili ortaya çıkarılabilir gibi gözüküyor. Henüz fiyatı hakkında net bir bilgiye sahip olmasak da, ikizi Kia IONIQ 7 ile birlikte 2024’te ABD’ye gelmesi bekleniyor.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here