Yeni Civic, teknik özellikleri, donanımı ve fiyatıyla çok merak edilen bir araç Elbette güvenlik konusunda da çok önemsenmesi gereken özelliklere sahip. Aracın ergonomik sürüş keyfi sunan çift pinyonlu direksiyonu, çok noktadan bağlantılı arka süspansiyon yapısı ve McPherson süspansiyon teknolojisi dikkat çekiyor. Yeni Civic’in tasarımında mühendislerin özellikle daha hafif bir gövdeye odaklandığı biliniyor. Peki, Honda Civic Hb modeli güvenlik konusunda nasıl?

Yakın zamanda yapılan Honda Civic HB Euro NCAP test sonuçlarına geçmeden önce araç hakkında biraz bilgi paylaşalım.

Honda Civic 2017 Model Teknik Özellikler

Yeni Honda Civic’in teknik özellikleri detaylı olarak incelendiğinde sürücüye ve yolculara konfor sunarken oldukça güçlü bir performans hedefiyle yola çıkıldığı hemen anlaşılıyor. 2017 model Honda Civic HB teknik özelliklerini detaylı olarak arabam.com Test Sürüşü içeriklerinden bulabilirsiniz. Ancak genel olarak şöyle bir özet yapılabilir: 1.5 L DOHC VtEC TURBO motor, 1498cc. 220Nm torka ulaşan motor, 182 PC güç üretiyor. CVT şanzıman ile konforlu bir sürüş keyfi sunan araç, 46 litrelik yakıt deposuna sahip.

Honda Civic HB Fiyatı Nasıl?

Yeni Honda Civic Hatchback’in fiyatı ise otomatik vites ve benzinli versiyonda 105 bin TL bandında setrediyor.

2017 Model Honda Civic Hb Euro NCAP Testi Sonuçları?

Honda, Japon otomotiv sektörünün dev markası. Üstelik son on yıldır Honda, dünya otomotiv sektörüne yön veriyor. Küçük aile arabası sınıfındaki Honda Civic 2017 modeli geçtiğimiz aylarda Euro NCAP çarpışma testlerine alındı. Peki Honda Civic Euro NCAP sonuçları nasıl?

2017 Model Honda Civic çarpışma testi sonuçlarının detayları çok önemli ama peşin peşin merakınızı giderelim, araç, testlerden 4 yıldız aldı. Detaylar şöyle:

Öncelikle Honda Civic’in teste tabi tutulan modelinin detayları önemli.

Honda Civic 1.0 SE RHD modeli. Test için 5 kapılı hatchback Honda Civic tercih edildi. Aracın boş ağırlığı 1292 kilo.

Honca Civic Hatchback Euro NCAP test sonuçlarına göre aracın şehir içi güvenliği iyi olarak değerlendirildi.  Araç, özellikle yandan çarpmaya karşı 16 puan alarak oldukça güvenli bir tasarım sunduğunu gösterdi. Arkadan çarpmalarda arkadaki yolcu güvenliği yeterli bulunmadı.

Honda Civic güvenli mi sorusu aileler için daha fazla önemli ya da önceliklidir. Ayrıca 6- 10 yaş arasındaki çocukları baz alan testlerde araç, toplam 14.7 puan aldı. Burada da yandan çarpmalarda sürücü arkasındaki çocuk için güvenlik yeterli bulunmadı.

Son model Honda Civic HB modeli, yaya güvenliği açısından oldukça iyi performans topladı. Burada uzak köşeden koşarak karşıya geçen yetişkin, yakın köşeden yürüyerek karşıya geçen yetişkin, park etmiş araçların arasından koşarak karşıya geçen çocuk örnekleri incelendi.

Yeni Civic hb ‘te Güvenlik Donanımı Nasıl?

Son model Honda Civic güvenlik donanımı ayrıntıları şöyle. Sürücü ve ön yolcu havayastıkları, yan hava yastıkları. Ayrıca Perde hava yastıkları, ön yolcu havayastığı iptal fonksiyon. Önde aktif kafalıklar, ön ve arkada aktif gergin emniyet kemeri, kilitlenmeyi önleyen fren sistem. Ayrıca Araç denge kontrol sistemi, elektronik fren gücü dağıtımı, acil durum fren desteği. Acil durum fren sinyalleri, yokuşa kalkış desteği. Ayrıca Lastik basınç ikaz sistemi, ayarlanabilir hız limitleyici, Harekete duyarlı direksiyon sistemi, ISOFİX çocuk koltuğu bağlantı noktaları. Ayrıca İmmobilize, güvenlik sistemi alarmı.

İKİNCİ EL CİVİC HB İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here