Volkswagen’in Dev SUV’si Elektrikleniyor!

İçten yanmalı motor teknolojileri yerlerini iyiden iyiye elektrikli motor teknolojilerine bırakmaya başladı. Bu zamanlarda çoğu otomotiv üreticisi özellikle dizel motor üretimi yaptığı bantları hibrit motorlar ile donatmak ile meşgul. Markalar bundan sonraki dönemde içten yanmalı motorlar yerine hibrit ve elektrikli motorlar üretmeye karar vermiş gibi gözüküyor. Bu yarışta başarısız olanların ise piyasadan silinme tehlikesi ile karşı karşıya kalması işten bile değil. Hal böyleyken Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından da yeni bir atak geldi. Markanın ürün gamındaki en büyük boyutlara sahip olan SUV modeli Touareg, elektrik motoru desteğiyle sağlanan hibrit motor seçeneklerine kavuştu. Volkswagen Touareg hibrit seçenekleri ile Avrupa’da!

volkswagen touareg hybrid

Yeni Volkswagen Touareg ‘e Daha Yeni Motorlar!

1 yıl önce tamamen yenilenmiş hali ile karşımıza çıkan Touareg, ülkemizde pek fazla tercih edilmese de Avrupa’da tercih edilen bir SUV olmuş durumda. Selefine göre büyük farklara sahip olan SUV’nin, sunduğu özellikler ile premium segmente yakın bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Volkswagen Toureg yeni haliyle geçirdiği bir senenin ardından yeni motor seçeneklerine kavuştu. e-Hybrid ve R Plug-in Hybrid olmak üzere iki farklı motor seçeneği an itibariyle Avrupa satışına açılmış durumda. İki ayrı motorun kullandığı altyapı sistemi birbirine benzer olsa da, R versiyon daha performanslı bir sürüşe imkan tanıyor.

touareg R

Farklı İki Güç Seçeneği!

Volkswagen Touareg’e ait 2 motor versiyonu da 47 kilometrelik menzil sunuyor. e-Hybrid olan versiyon 375 beygirlik bir güç üretirken, R Plug-in Hybrid 462 beygirlik bir güç üretiyor. R versiyon ile beraber gelen 3.0 litrelik 6 silindirli benzinli motor 340 beygirlik bir güç üretiyor. Artı olarak eklenen elektrikli destek motoru ise 136 beygirlik bir güç üretiyor. Bu sistemin sağladığı tork ise 700nM değerinde. Aktarımını 8 ileri otomatik şanzıman ile gerçekleştiren model, çekişini 4 tekerden tahrikli bir biçimde gerçekleştiriyor. Bu kombinasyon ile Touareg’in 0-100 hızlanması 5 saniye olarak belirlenmiş.

face touareg

Volkswagen Touareg, Hibrit Motorları ile 3,5 Ton!

Model, eklenen yeni hibrit motorların ürettiği performans ile 3,5 tonluk bir ağırlık çekme kapasitesine sahip. Ayrıca araç sadece elektrikli motoru ile maksimum 140km/h değerindeki süratlere çıkabiliyor.

İkinci el Volkswagen Touareg ilanları

Plug-in Hibrit Elektrikli Arabalar Nasıl Çalışır? Temel Bileşenleri Nelerdir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here