Vintage Motosikletler : Meraklısı Bol!

3
3232

Vintage Motosikletler , Ulaşım Değil İlgi Meselesi

Genel olarak, vintage motosikletler daha yavaş gider, daha yavaş durur ve modern meslektaşlarından çok daha az güvenilirdir. Bu yüzden eski bir motosiklet genellikle harika bir ikinci bisiklet yapar. Ruh hali ve zamanlama doğru olduğunda, temel ulaşım için değil, zevk için kullanılır.  Eski bir motosiklet, hem modern motosikletlerden daha basit oldukları hem de üzerinde çalışmanız gerektiği mutlak bir kesinlik olduğu için mekanik becerilerinizi geliştirmenin de harika bir yoludur.

Vintage ürünlerin meraklısı çok! Vintage motosikletler de koleksiyoncusu bol olan ürünlerden. Önemli koleksiyon ürünü olarak göze çarpan motosikletlerden birkaçını sizler için derledik.

Hayranları Bol Vintage Motosikletler

1Harley Davidson WLA

Bu vintage motosiklet, İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD Ordusu için üretildi. Birçok WLA motosikleti, su birikintilerinden ve çamurdan spreyi kesmek için bacak korumaları ve ön camlarla donatılmış olarak geldi. Ayrıca, WLA, geceleri askeri bir konvoyla seyahat ederken kullanılan benzersiz bir karartma ışığına sahipti. WLA motosikletinin üretimi 1940 ile 1945 arasındaki savaş yıllarında yapıldı. Harley-Davidson tarafından toplam 90.000 WLA motosiklet üretildi. Bugünlerde WLA, Harley-Davidson tarafından şimdiye kadar yapılmış en havalı ağır motosikletlerden biri. Ayrıca her koleksiyoncunun elinde bulundurmak istediği bir motosiklet olarak kabul ediliyor.

2Velocette Viper

Velocette Viper, 1950 ve 1960’lardan kalma klasik bir motosiklettir. Bu vintage motosiklet, birçok koleksiyoncunun üstün gördüğü bir bisiklettir. Diğer efsanevi motosikletlerin yanında kolaylıkla yer alabileceğini söylerler. Velocette Viper, 1950’lerde cam elyafla kaplı panelleri ve yüksek sıkıştırma pistonlarıyla ve 349cc’lik bir motoruyla devrim niteliğinde olmuştur. Bazı özel model Viper’lar ayrıca ekstra büyük üç galonluk gaz tanklarına sahipti. Bu, Viper’ın uzun süre çok yüksek hızlarda sürmesini sağladı. Viper 1955’ten 1968’e kadar üretildi. Şimdi önemli bir koleksiyoncu eşyası olarak kabul ediliyor.

3BMW R32

Bahsedeceğimiz ikinci vintage motosiklet olan BMW R32, şimdiye kadar yapılmış en eski motosikletlerden biri. Bu sebeple her zaman koleksiyoncuların dikkatini çekiyor. İlk olarak 1923’te inşa edilen R32, şirketin Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra uçak inşası yasaklandıktan sonra motosiklet üretimine ilk girişiydi. R32, bir bisiklet ve bir motosiklet karışımı gibi görünse de, tipik BMW motosikleti haline gelen şablona sahipti. Aslında, R32 motosikletinde bulunan tasarım öğelerinin çoğu daha sonra şirketin 1928’de üretmeye başladığı BMW otomobillerine dahil edildi.

4Indian Chief

İlk olarak 1947’de inşa edilen Indian Chief, şimdiye kadar yapılmış en havalı görünümlü motosikletlerden biriolarak görülür. 1.200cc’lik bir motor etrafında inşa edilen Indian Chief, üçüncü viteste saatte 85 mil yapabiliyordu. Sol ayak debriyajı ve gaz tankının yanında elle çalıştırılan vites değiştirici ile donatılmış olan motosiklet döneminin tüm kurallarını çiğnemiştir. Ve, yarıştığı klasik Harley-Davidson’ın aksine, Indian Chief, sürüşü daha da pürüzsüzleştiren arka süspansiyona sahipti. Her ne kadar herkes için olmasa da bisiklet meraklıları arasında tercih edilen bir motosiklettir.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here