YENİ SKODA KAMİQ İNCELEMESİ.

0
11071
SKODA KAMİQ SUV ÖN TASARIMI

2020 yılının bombalarından biri olan yeni Skoda Kamiq farklı kullanıcıların büyük ilgisini üzerinde toplamaya devam ediyor. Küçük SUV’lar arasında yerini alan kamiq bu segmentte yarışı epey kızıştıracak gibi gözüküyor. Kamiq ile tanışmamız 2019 yılına dayanıyor. geçtiğimiz yılın sonbahar döneminde Cenevre Otomobil Fuar’ında ilk olarak karşımıza çıkan model, Skoda tarafından bizi heyecanlandıran gelişmeler sırasında üst sıralarda yer alıyor. Kodiaq ve Karoq modelleri gibi isminin sonu ‘Q! harfi ile bitmesi ismine bir hava katarken Skoda’nın  SUV isimlerine ‘Q’ harfi vermekten sıkılmayacağına da şahit oluyoruz.

YENİ SKODA KAMİQ DIŞ GÖRÜNÜŞÜ NASIL?

Yeni Skoda Kamiq’in dış görünüşünde en dikkat çekici detay aydınlatma grubunda sunulan tam LED versiyonunda ki büyük ve sert çizgili far grubu, arabaya karizmatiklik katmış durumda. Ön panjurunu boydan boya kaplayan Skoda’nın yeni nesil havalandırma mefrezleri, krom süslemelerle, Kamiq’e metalik bir hava katarak premium bir görünüş kazandırmış. Panjurun üzerinde yer alan Skoda amblemi modele hava katan detaylardan. Yan tasarımın da ilk göze çarpan detay metalik tavan rayları ve kullanılan yeni nesil alaşımlı jant tasarımı modelde ilgi odak yeri olmayı başarıyor. Tavan çizgisinin arkaya doğru eğimli inişi sayesinde Yeni Kamiq’e dinamik bir hava yakalatmış, hem modern hem de şık bir tasarıma imza atılmış. Modele arkadan baktığımızda ise firmanın diğer SUV modellerine benzer bir tasarım görüyoruz.

Skoda Kamiq Artık Türkiye’de!

SKODA KAMİQ ÖN TASARIMI

KAMİQ’İN BAGAJ HACİMİ VE BOYUTLARI NASIL?

Skoda Kamiq’de ölçüler;

  • Uzunluk: 4241 mm
  • Genişlik: 1793 mm
  • Yükseklik: 1531 mm
  • Dingil Mesafesi: 2651 mm

Skoda denince akıla hemen iç yaşam alanı ve büyük bagaj boyutları gelir. Kamiq’de de bu ölçü geçerli kılınmış durumda; 400 litre bagaj hacmine sahip olan model koltuklar yatırılarak 1395 litreye kadar çıkabiliyor.

YENİ KAMİQ İÇ MEKAN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

B SUV segment özelliklerine göre oldukça iddialı ve şık iç mekan tasarımına sahip olan model, 9.2” lik bir bilgi eğlence sistemine sahip, ön cam ısıtma sistemleri ve ön-arka koltuklarda sunulan ısıtma varyasyonu araca premium bir hava katmış. Arka koltuk diz mesafesinde ise yine bizi yanıltmayan Skoda gerekeni yapmış olacak ki çok ferah ve geniş bir yaşam alanı otomobilin içerisinde bizleri karşılıyor.

SKODA KAMİQ İÇ MEKAN

KAMİQ MOTOR SEÇENEKLERİ NELERDİR?

1.0 litrelik benzinli versiyonunda iki farklı güç seçeneği ile sunulan Kamiq bu varyasyon ile 95 beygir ve 115 beygir kombinasyonlara sahip. 1.5 litrelik benzinli versiyonunda ise 150 beygirlik güç üretebiliyor; bu versiyon ile de DSG şanzımanla kombinasyon yapılmış durumda. Dİzel motor seçeneğinde ise 1.6 litrelik 115 beygir üreten bir varyasyona sahip.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here