2020 SKODA Octavia Sonunda Geliyor.

2
7410
2020 SKODA OCTAVİA
2020 SKODA OCTAVİA

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında tanıtılan ve büyük ilgi görüp, büyük satış rakamlarına ulaşması beklenen Yeni Octavia için artık geri sayım bitiyor. Türkiye pazarında da satışa sunulacak Octavia meraklı kullanıcılar tarafından dört gözle bekleniyor. Gerek pandemi süresince kapatılan otomobil fabrikaları, gerek diğer modellerin de üretim ihtiyaçları salgın sonrası oluşan talep patlaması nedeni ile otomobil markalarını zor duruma düşürmüş gibi gözüküyor. Ama sonunda Octavia ile karşılaşacağımız tarih belli oldu.

Adria Lüks Çekme Karavan İncelemesi!

OCTAVİA TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELİYOR.

Skoda’nın geniş C7 sedanın yani Octavia’nın herhangi bir aksilik olmaması durumunda Eylül-Ekim aylarında showroom standlarında yerini alması ve boy göstermesi bekleniyor.

YENİ OCTAVİA’DA NELER DEĞİŞTİ?

Selefine göre kullandığı üretim platformunda bile değişiklik olan Octavia’da çok şeyin değişip yenilendiğini söylemek mümkün. MQB platformunu kullanan Octavia, selefi versiyonundan daha geniş iç hacim sunacağını yayınlanan teknik verileri ile bize göstermiş oldu. Sadece diz dingil mesafesinde ki artışın yanı sıra aracın boyu da uzamış durumda yani içeride ki yaşam alanın da, özellikle arka koltuklarda oturan yolcuların çok ferah bir yaşam alanına sahip olacağı aşikar bir durum.

İÇ MEKANDA NELER DEĞİŞTİ?

Volkswagen grubunun MQB platformunu kullanan ve geliştirilen Octavia’nın iç kabini ve özellikleri bu platformu kullanan modellerle benzerlik gösteriyor. Yeni tanıtılan Volkswagen modellerinin aynı izleri paylaşması muhtemel gibi gözükmekte. Direksiyon tasarımın da iki kollu yapıyı tercih eden Skoda, donanım paketlerine göre değişen 8” veya 10” tablet bilgi eğlence sistemi kullanmış durumda. İki kollu direksiyonun arkasında ki 10.25” lik dev gösterge paneli oldukça ihtişamlı duruyor.

2020 SKODA OCTAVİA İÇ MEKAN

2020 OCTAVİA MOTOR SEÇENEKLERİ.

Yeni trend 1.0 litrelik TSI benzinli motor seçeneği de olan Octavia her türlü kullanıcıyı bu konuda tatmin etmek istiyor. Skoda’nın e-TEC hibrit motor sistemi Octavia’da 1.5 litrelik 150 beygir güç ve 250 NM tork değeri ile harmanlanmış vaziyette bizlere sunuluyor. 2.0 litrelik bir benzinli motorada sahip olan Octavia bu motor ile 190 beygir güç, 320 NM tork değeri üretebiliyor. Dizel motor seçeneklerinde ise Octavia bize 2.0 litrelik 3 ayrı güç seçeneği olan motorlar ile geliyor. Bu motorlar; 116, 150 ve 200 beygir güç seçeneklerine sahip olacak.

2020 SKODA OCTAVİA

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here