e-Sim Sistemi Nedir?

1
3734

Teknolojiler artık her alanda insan hayatını konforlu hale getirmek ve korumak için gelişmeye devam ediyor. E-sim teknolojisi de bunlardan biri.

1 Nisan 2018 de ülkemizde zorunlu hale getirilen E-sim teknolojisi nedir ?

Sizler için araştırdık;

1Ülkemizde e-Sim Zorunlu

Yeni nesil arabalarda kullanılan, acil durumlarda otomatik olarak 112’ye bağlanma özelliği olan bu sistem insan hayatını kurtarmak üzere düşünülmüş.

E-call sistemi için gerekli olan E-sim sistemi 28 Avrupa ülkesinde ve Türkiye’de 1 Nisan 2018’de zorunlu hale geldi.

2Anlaşmazlıklar Çözülüyor.

Türkiye bu konuda, şartlarını açıkça iletti. Bu bağlamda, kullanılacak e-Simlerin “BTK” (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) onaylı, “Yerli ve Milli” olması konusunda net bir kural belirledi.

Kullanılacak serverların Türkiye’de bulunması milli güvenlik ve kamu güvenliği açısından önemli olduğu iletildi.

Yeni kurallar ve teknolojilerle beraber maliyetlerde düşürülmüş durumda.

3Uzaktan Yönetim Sistemi

Güvenlik açısından erişimin kontrolünün Türkiye’de olmasına özen gösteren “BTK” hem sağlık hem güvenlik açısından bu sistemin oldukça önemli olduğunu düşünüyor.

Aracınızın kontrolünü başkası yapabilir mi?

Türkiye bu konuda oldukça hassas ve önleyici önlemleri almış durumda. Kararın gerekçesi olarak bilgi ve haberleşme teknolojilerinde rekabetin sağlanması, abone değişimi sürecinde yaşanacak sorunların en aza indirilmesi, tüketici hakları ve tüketici kişisel verilerinin yurt dışına çıkmasının engellenmesi gösterildi.

Kararda ayrıca 29 Şubat 2020’ye kadar siber güvenliğin azami düzeyde sağlanması, milli güvenlik, kamu düzeni veya kamu hizmetinin gereği gibi yürütülmesi amacıyla alınan karara uygun sistemler için gerekli hazırlıkların tamamlanması şartı koşuldu.

Ülkemize gelecek bazı araçlar bu sistem sebebi ile beklemeye alınmış durumda, sorunlar çözülmüş olsa bile süreçler devam ediyor.

eSIM için uzaktan yönetim yapısının Türkiye’de üretileceğini söyleyen Topoğlu, “Bu sayede hayati önem taşıyan, güvenlik zafiyeti oluşturabilecek hassas veriler de Türkiye sınırları içerisinde kalmış olacak. Metamorfoz olarak çalışan, GSMA (Mobil Operatörleri Birliği) standartları ile uyumlu, %100 yerli malı belgesine sahip Metamorfoz eSIM Uzaktan Yönetim Platformu’muzla ihtiyacı yerli ve milli olarak karşılayabilecek durumdayız.” dedi.

En güvenli otomobil ilanları sizi arabam.com ilanlarını incelemeye bekliyoruz.

Tekerinize Taş Değmesin…

1 YORUM

  1. Elektronik sistemlerin geliştiği bir süreçte tüm araçlarda hem acil durumlar hem güvenlik açısından kullanılmasını gerekli gözüküyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here