Yaris severlerin gözü bu haberde olabilir. Toyota , Yaris modelinde cross seçeneğini de sunma kararı ardından. Fiyat konusu beklenenler arasına girdi. 2021 Toyota Yaris Cross tüm ayrıntılarıyla burada olacak.

Toyota Yaris Cross

Toyota markasının yeni SUV modeli Yaris Cross etkileyici bir otomobil. Yaris Cross, tasarımı ve yakıt tüketimi nedeniyle özel bir SUV modelidir. 4X4 seçeneği de bulunan hibrit fonksiyonu ile ekonomik yakıt tüketimi ile yanıp sönen modeller, Toyota RAV4 ve C-HR gibi özel bir kitleye sahip olacak.

Toyota markası, yalnızca covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi olarak başlatılan 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Yaris Cross’u sergilemek için büyük bir organizasyon planı oluşturdu. Corona virüsü nedeniyle iptal edilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda kendisini görmedik ancak ilgili dijital organizasyonların tüm detaylarını keşfetme fırsatı bulduk.

Küçük sınıf SUV olarak adlandırılan bu otomobil, GA-B platformu üzerinde geliştirildi. Markanın Japonya ve Avrupa stüdyolarında tasarlanan Yaris Cross, Fransa’da üretilecek.

Yaris Cross modelinin yeni Toyota Yaris ile epeyce benzer özellikleri de var. Şişkin çamurluklar, yatay tasarlanmış stop lambaları, farklı tasarlanmış bagaj kapağı ve pek çok özelliği ile daha iri hali gibi.

Boyutları

  • Dingil Mesafesi: 2,56mm
  • Uzunluk: 4,18mm
  • Genişlik: 1,76mm
  • Yükseklik: 1,56mm

Motor Özellikleri

  • Mükemmel şekilde eşleşen dördüncü Neal hibrit motor, 80 beygir gücünde 3 silindirli 1.5 litre benzinli motorla çalışabilir. Sistem gücü elde etmek için kendini yeniden şarj edebiliyor.
  • Dizel motordan %40 daha verimli olan bu motor kombinasyonu toplamda 116 HP güç üretiyor.
  • Yaris Cross motorunun emisyon değerine baktığımızda ölçülen ortalama karbondioksit emisyonu 90g / km’dir.
  • Yaris Cross AWD-i normal sürüşlerde önden çekişli olarak tasarlanmış. 4 tekerden çekiş sistemi, aracın yol tutuşunun azaldığını tespit ediyor ve hemen arka tekerleklere güç iletimi yapıyor.

Türkiye’ye Gelecek mi?

Yukarıda anlattığım gibi 2020’de Cenevre Fuarı’nda dijital olarak tanıtılmıştı. Yetkililerin açıklamalarına göre 2021 yılının sonunda Avrupa’ya giriş yapacak. 2022 yılının başında ise Türkiye’ye giriş yapması planlanıyor.

Fiyatlar

Ülkemizin ve Avrupa için henüz açıklanmış net bir fiyatı yok . Avustralya’da 19.222 dolar olarak giriş seviyesi olmak üzere giriş yapacağı söyleniyor.

Satılık Toyota Yaris

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here