Lamborghini tarihi sayısız başarılara imza atmış ve bu başarıların sonucunda hızlı olmakla bağdaştırılan mükemmel hızlı makinelerin hayatımızda olmasını sağlamıştır.

Lamborghini modelleri genellikle çoğumuzun aklında yer edinmiş ikonik modellerdir. Geçmişten günümüze bu modeller ilk üretim bandından çıkan model ile yakın tasarım çizgilerine sahip olması Lamborghiniyi daha unutulmaz kılıyor.

Her ne kadar ürettiği modeller ile akıllara kazanan bir otomobil üreticisi olsa da çoğu otomobil üreticilerinin olduğu gibi Lamborghini de unutulmaya yüz tutacak modeller üretti. Bu modeller alışkın olmadığımız tasarım çizgilerine sahipken bu durum, akıllara defalarca denemenin sizi bir şekilde hakettiğiniz noktaya getireceğini getiriyor. Lamborgihini’nin üretim bandına soktuğu ancak gerekli ivmeyi yakalayamadığı modellerin olduğu bir liste hazırladık. Keyifli Okumalar.

1)Lamborghini Countach

LAMBORGHİNİ TARİHİ

İlk olarak 1974 yılında gördüğümüz Countach modeli o dönem için keskin çizgilerle kama şeklinde üretilen spor otomobiller trendine uygun bir şekilde üretilmişti. Buradaki tasarım amacı aracın tüm yolcu kabinini ön tarafta konumlandırmak ve motor yuvasını genişletmek olmuştur.

Countach modeli 2004 yılların da ABD’de yayınlanan spor otomobil dergisinin yayınlamış olduğu popüler dergi de 1970’li yılların en iyi 3 otomobili arasında yer verilmiştir. Bunun yanı sıra aynı dergi tarafından 1980’li yılların en iyi 10 otomobili arasında yer verilmiştir.

Çoğu modern süper otomobile ilham kaynağı olan ve  bu markaların önünü açan Countach arka tampon tasarım itibariyle çok eleştirilmişti. Bu kötü tasarım arge ekibi tarafından acilen düzenlenmeye alındı. Bu düzenleme ile sadece 150 adet üretilmesi yetkililer için bir kazanım olarak addedilmediği için Lamborghini tarihi içinde önemli yeri olan otomobil pazardan çekildi.

2)Lamborghini Jalpa

lamborghini tarihi

1981 ve 1988 yılları arasında üretilen Lamborghini Jalpa lamborghini tarihi içinde o dönem için hafızalar da yer edinse de zamanla unutulmuş bir model olmuştur.

İlk üretim amacı kendinden önce üretilen Silhouette, Countach gibi modellerden daha ekonomik olmasıydı. Diğer motorlara nazaran 255 beygir gücünde çapraz bir konumda olan 3.5L V8 motor kullanılmaya karar verilmişti.

Yalnızca 410 adet üretilen otomobil V8 motor, ağır direksiyon ve yumuşak debriyaj kavraması ile daha kolay kullanışı olan ve daha iyi görüş açısı sunan ve düşük bir hıza gittiğiniz de bile yumuşak kontrol hakimiyeti ile araçtan zevk almanızı sağlayan bir yapısı vardı. Ancak kötü bir özellik olarak değerlendirebileceğimiz bir özelliği vardı. Araçta gece sürüşü esnasında iç malzeme yapısı nedeniyle yansıma meydana geliyordu ve sürüşü büyük ölçü de kalitesizleştiriyordu.

Son hızı 235km/s olan otomobil 1988 yılı itibariyle gereken satış ivmesini yakalayamayınca büyük bir düşüşe geçmiş ve üretimi durdurma kararı almıştır.

3)Lamborghini LM002

Lamborghini tarihi İlk SUV otomobile LM002 ile göz kırptı. 1986 yılında Brüksel otomobil fuarında tanıtılan otomobil 1993 yılına kadar üretildi. Bu SUV o dönem ABD askeri aracı olarak kullanılan HMMWV’ye rakip olarak üretildi.

Lamborghini ilk askeri araç prototipini gerçekleştirdiği LM002’ye Chrylester V8 motoru ile donatılmıştı. ABD ordusuna üretilen ancak ABD ordusunun test etmediği tek SUV olan LM002 gözden düşmüş bir otomobil olarak tarihte yerini aldı.

4)Lamborghini Jarama

Tasarımını Marcello Gandini’nin üstlendiği 1970 yılı yapımı model görüntü itibariyle üzerine ölü toprağı atılmış bir his uyandırıyor. Özellikle far yapısı ile dikkat çeken otomobil 350 beygir gücünde ve V12 motora sahip. En ilginç özelliği ise tavan yapısının çıkarılabilir olmasıdır. Sadece 328 tane üretilen bu otomobil Ferruccio Lamborghini’nin kişisel müzesinde sergileniyor.

5)Lamborghini 350GT

1963 yılında Lamborghini tarihi içinde üretilen ilk otomobillerden biri olan 350GT tasarım olarak çok estetik bir görüntüye sahip. Tasarım ekibinin bu nokta da iyi bir iş başardıklarını söyleyebiliriz. Eski Ferrari tasarımcısı Giotto Bizzarini’nin tasarıladığı otomobil 280 beygir güç üreten V12 bir motora sahipti. Ayrıc bu motor 325Nm tork üretiyordu. Toplamda 370 adet üretilen otomobilin 120 tanesi satılabildi. Diğer 350GT modelleri ise bir sonraki seri olan 400GT’ye dönüştürüldü. Bugün günümüzde üretilse de alsak dediğimiz otomobillerin o dönem için bekleneni verememesi oldukça enterasan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Lamborghini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here