Lunar Cruiser, Toyota’nın ay keşif aracı!

Toyota, 2019’un başlarında Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile güçlerini birleştirmişti. Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı 12 Mart Salı günü, araç üreticisi Toyota ile geleceğin ay gezgini için çalıştığını duyurdu. Maksimum 6.213 mil (10.000 kilometre) menzile sahip yakıt hücreleriyle çalışan devasa bir araç. İki astronotu ve araçlarını, ayda taşıyabilen altı tekerlekli bir gezici. Geliştirme çalışmaları devam ediyor, sürecin yaklaşık on yıl sürmesi bekleniyor, ancak ortaklar şimdiden bir isim üzerinde anlaştılar. Lunar Cruiser.

lunar cruiser

Lunar Rover Nedir?

“Lunar Rover”, Ay gezgini olarak adlandırılır. Ay’ın yüzeyinde hareket etmek için tasarlanmış bir uzay keşif aracıdır. Toyota’nın geliştirmeye alışık olmadığı bir arazi aracı olan gezici, Lunar Cruiser adını aldı. Japon firma, aracın temel misyonunun orijinal Land Cruiser’ınki ile aynı olduğu için bu ismi seçtiğini açıkladı. Yolcuları eve canlı getirmek. Ön uçtaki FJ Cruiser benzeri kaplama, Toyota’nın SUV’larına başka bir bağlantı daha oluşturuyor. Land Cruiser, gezegendeki en tehlikeli arazilerden bazılarını zahmetsizce geçmek için tasarlanmış olsa da, 20 fit uzunluğundaki Lunar Cruiser’ın 6.200 millik bir keşif gezisine iki astronotu götürmesi gerekecek. Bu sırada güç için hem dev bir güneş paneline hem de bir hidrojen yakıt hücresine güvenecek.

lunar cruiser toyota

Lunar Cruiser, Basınçlı Kabinlere Sahip Olacak

Toyota, gezginin basınçlı kabinlere sahip olacağını açıkladı, böylece astronotlar aracın 140 metrekarelik yolcu bölmesindeyken uzay kıyafetlerini çıkarabilecekler. JAXA Başkanı Hiroshi Yamakawa yaptığı açıklamada, “Basınçlı kabinlere sahip insanlı geziciler, tam teşekküllü keşif ve ay yüzeyinin kullanımında önemli bir rol oynayacak bir unsurdur,” dedi. Toyota’nın mobilite ile ilgili mükemmel teknolojik yeteneklerini kullanarak insanlı, basınçlı bir gezginin gerçekleştirilmesi için teknolojik çalışmalarımızın hızlanmasını dört gözle bekliyoruz. ”

Firma, Aynı Zamanda Ay Üzerinde Yaşam Hakkında Çalışmalar Yürütüyor

Firma aynı zamanda basınçlı gezicinin, Team Japan adlı büyüyen bir şirket grubunun Ay yüzeyine dayalı bir toplum oluşturmasına nasıl yardımcı olabileceğini inceliyor. İnsanlar Ay’ı kolonileştirmeden önce giderilmesi gereken birçok engelin bir listesini yapıyor.

Toplum olarak henüz orada değiliz ve Lunar Cruiser’ın 2030’a kadar çıkması planlanmıyor. Mühendisler güç ve ısı yayma özelliklerini incelemek için bilgisayar simülasyonları kullanıyorlar. Ayrıca, ihtiyaç duyulan lastik veya tekerlek türlerini de değerlendiriyorlar ve en iyi iç düzeni bulmak için hem sanal gerçeklik tabanlı yazılımlar, hem de ölçek modellerini kullanıyorlar. Lunar Cruiser’ın teknisyenlerinden hiçbiri yeni nesil Land Cruiser’a giremeyecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here