Toyota Hilux Geldi Proace de Yolda

0
1451

Yeni Hilux’ın İddialı Hedefleri Sonrası Hafif Ticari Modelleri Proace’yi de Getireceklerini Dile Getirdi.

Covid-19 süreci her sektörü etkilediği gibi otomobil sektörünü derinden etkilemiştir. Öyle ki ülkemizde otomobil pazarı ilginç bir yılını tamamlamak üzeredir. 2019 yılında satış grafiklerinin aşağı yönlü olması gözleri 2020 yılına çeviriyordu. Mart ayından itibaren başlamış olan pandemi süreci dolayısıyla otomobil üretimi aksamış ve bazı durumlarda durma safhasına gelmiştir. Bantlardan çıkan otomobil sayısının az olması, virüs dolayısıyla yurt dışı taşımacılığının kötü yönde etkilenmesi; otomobil almak isteyen tüketicilerin taleplerine cevap vermekte güçlük çekilmesine neden olmuştur. Eylül ayında gerçekleşen ÖTV Düzenlemesiyle, düşük bütçeli otomobillere talep artarken yüksek bütçeli otomobillerde talep düşüşü gözlenmiştir. Tüm bunlara rağmen Ülkemizde üretilen modellerde dahi sıra beklemeden araç almak ne yazık ki mümkün değil.  Yeni Toyota Hilux lansmanında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tanıtım toplantısında 2020 yılına yönelik bakış açılarını ve yeni modelleri hakkında bilgiler verdi. Yeni Hilux’ın iddialı hedefleri sonrası hafif ticari modelleri Proace’yi de getireceklerini dile getirdi.

Toyota Hilux

1000 Adet Toyota Hilux Tedarik Edildi Hepsi Satıldı

2020 yılı içinde 1000 adet Hilux tedarik etmiş olduklarını ve hepsinin satıldığını belirten Bozkurt, “Bu yıl pazar yılbaşında 550 bin diyorduk. Pandemi gündeme geldi; kayıp yıl dedik. Hemen arkasından talep yükseldi. Talep artışı otomobile hücuma dönüştü. Hayatımda hiç bu kadar bana araç bulur musun ricası almamıştım” dedi.
Yıl sonuna kadar 45 bin adetin üzerinde satışla tamamlamayı öngördüklerini söyleyen Bozkurt, “Toyota olarak araç tedarik edebilseydik 60 bin adeti de yakalardık. Fakat pandemi nedeniyle üretimlerdeki aksamalar, araç tedariğini imkansız kılıyor” dedi.
Toyota’nın Türkiye’de yapmış olduğu ilk lansmanında Pickup sınıfının başka bir yere evrildiğini belirten Genel Müdür Bozkurt,  “Artık lüks restoranlara da pick up ile giden müşterilerimizi biliyoruz” dedi.
Toyota Hilux

Ali Haydar Bozkurt Yeni Toyota Hilux Lansmanında Açıklama Yaptı

Yeni Hilux lansmanında açıklamalar yapan Ali Haydar Bozkurt, pick-up segmentinin çok rekabetçi bir segment olduğunu belirterek “Avrupa’daki emisyon normlarına uyan Hilux ile bugüne kadar 52.155 adetlik satış gerçekleştirdik. 2020 sonuna kadar 1000’e yakın, 2021 yılında ise 3.500 – 4.000 adetlik satış hedefimiz bulunuyor. Hafif ticari araç segmentinde Hilux ile yer alırken, gelecek yıl da Proace City’nin ürün gamımıza katılmasıyla hafif ticari araç pazarında iddiamızı güçlü bir şekilde ortaya koyacağız” dedi.

Toyota Hilux

Yeni Hilux, SUV Pazarından da Payını Alacak

Pick-up segmentinin SUV pazarından payını aldığını belirten Bozkurt “Yeni Hilux Invincible modelinde SUV’larda olmayan
özellikler var. SUV kitlesinden pick-up’a doğru bir kayma yaşanacak.
Şehirde de SUV konforunu Hilux’ta hissedenler günlük kullanım için bu
modelimizi tercih edeceklerdir. Yeni Hilux’ların yüzde 70’lere
yakını üst donanımlı Invincible ve Hi-Cruiser versiyonlarından oluşacaktır.
Perakende satışlarda ise Invincible versiyonu satışlarımızın yüzde 50’den
fazlasını oluşturacaktır” dedi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here