Hidrojen Yakıtlı Toyota Hilux Pick-up Geliyor

0
1496
Hidrojen Yakıtlı Toyota Hilux Pick-up Geliyor

Hidrojen yakıtlı Toyota Hilux pick-up geliyor. Japon otomobil üreticisi elektrikli araçlarda pazarın büyük bir kısmını domine etmeyi başardı. Şimdi ise gözünü hidrojen yakıtlı otomobillere çevirdi. Sevilen pick-up modeli Hilux’u kısa süre önce elektrikli haliyle tanıtmıştı. Şimdi ise hidrojen yakıtla çalışan versiyon unu sahneye çıkardı.

Karbon sıfır hedefleri doğrultusunda Toyota, elektrikli araç modellerini geliştirmeye devam ediyor. Ancak bir yandan yeni nesil yakıt sistemlerine de yöneliyor. Geleceğin petrolü olarak bilinen hidrojenle çalışacak bir modeli ile çok yakında sahnede olacak.

Hidrojen Yakıtlı Toyota Hilux Pick-up Çok Yakında

Hidrojen Yakıtlı Toyota Hilux Pick-up Geliyor

Japon otomobil devi Toyota karbon sıfır için ürün gamını hı9zla güncelliyor. Gelecekte çok fazla hidrojen yakıtlı araç üretmek istiyor. Şimdi ise bu kapsamda üzerinde çalıştığı yeni Hilux modelini duyurdu. Üstelik bu proje için Toyota Motor Manufacturing (TMUK), sıfır emisyonlu araç geliştirme amacıyla Birleşik Krallık hükümetinden fon alacak. Ayrıca bu projeye Ricardo, ETL, D2H ve Thatcham Research gibi firmalar da destek verecek. Modelin prototipinin 2023’tw tamamlanması ilk hedef. Tüm testleri geçtikten sonra üretim planı da gerçekleşecek.

Hidrojen yakıtlı araçları daha yakından tanımak için “Hidrojen Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar ve Çalışma Prensibi” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here