2023 Toyota Yaris Ativ Tanıtıldı

0
2326
2023 toyota yaris ativ

Toyota’dan 2023 Yaris Ativ! 

B segmentinde en başarılı modellerden olan Yaris farklı pazarlara ve ihtiyaçlara göre tasarlanmıştır. Yaris Ativ, gelişmekte olan pazarlar için geliştirilmiş Sedan otomobildir. Tayland’da ve diğer Asya ülkelerinde satılan Yaris Ativ yenilendi. Dördüncü nesline kavuşan sedan oldukça modern görünmekte. Sizler için 2023 Toyota Yaris Ativ’in özelliklerini inceledik.

2023 Yaris Ativ Özellikleri

Otomobil Tayland’da donanım seviyesine bağlı olarak 15.300- 19.500 dolar arasındaki fiyatlarla satın alınabilecektir. En temel Sport donanımı içerisinde 16 inçlik alaşım jantlar bulunmakta. LED aydınlatma farlarına sahip ve sekiz inçlik bir dokunmatik bilgi eğlence sistemiyle birlikte satışa sunuluyor. Talep üzerine bu ekranı dokuz inçlik farklı bir versiyonuyla da değiştirebilmeniz mümkün. Ayrıca bilgi ve eğlence sistemi hem Android Auto hem de Apple CarPlay gibi teknolojileri desteklediğini belirtmeliyiz. Araç B segment Sedan olarak geçmektedir.

2023 Yaris Ativ, Premium donanım seviyesinde adaptif hız sabitleyici, aynı zamanda otomatik klima gibi özellikler de sunmaktadır. En yüksek donanım olan Premium Luxury’de ise tüm bu özelliklere ek olarak Pioneer marka ses sistemi de yer almaktadır. Ayrıca Yaris Ativ’de çarpışma öncesi uyarı sisteminin yanında şeritten ayrılma uyarı sistemi de yer almaktadır. En üst donanımında 64 ayrı renkte iç aydınlatma sistemi olduğunu da belirtmekte yarar var. Son olarak Yaris Ativ, 1.2 litrelik, dört silindirli atmosferik motor, CVT şanzıman ile desteklendiğinde 6.000 dev/dakika ‘da 110 Nm tork üretebilmekte.

Yeni 2023 Yaris Ativ, oldukça şık donanım seviyesinde bir otomobil. Üretimi Toyota’nın Taylan’daki Toyota Gateaway fabrikasında yapılması planlanmakta. Yeni Yaris Ativ, 35 farklı ülkeye ihraç edilecektir. B segment Crossover’lara renk getiren bir otomobil olduğu söylenmektedir. Ön bölümünde yer alan farlarla Camry modelini anımsatıyor olsa da yeni modelin  büyük panjuru ve dikey hava girişleri dikkat çekmekte. Arka kısımda ise siyah bir detayla birleşmiş stoplar ve siyah arka difüzör bulunmakta. Tüm bunlara ek olarak aracı daha sportif gösteren tampon, marşpiyel ve spoyler gibi eklentilerin de sunulduğu Presto paketi de mevcuttur.

Fiyatı

Yeni Toyota Yaris Ativ’in Tayland’daki fiyatları ise şöyle; 539.000 Baht (272.000 TL) ile 689.000 Baht (348.000 TL) arasında değişim göstermektedir.

Arabam Kaç Para

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here