Far Temizleme İşlemi Nasıl Yapılır ?

1
1802

Farlar Sürüş Güvenliği Açısından Hayati Öneme Sahiptir.

Otomobilin en önemli parçalarından biri olan farlar sürüş güvenliği açısından hayati öneme sahiptir. Güvenli sürüşün yanı sıra Farlar, otomobili en güzel gösteren akseuarlardır. Ancak farlar zaman geçtikçe ,mevsimler değiştikçe sararır ve kötü bir görünüme bürünür. Bu yazımızda basit yöntemlerle herkesin yapabileceği şekilde far temizleme işlemini anlatacağız.

Far Temizleme

Far temizleme uygulamalarında çok farklı yöntemler olsa da temelde birbirlerinden çok da farklı değildir. Yapılan İşlem yüzeydeki atıklığın zımpara vs ile giderilmesi ve temizlenen yüzeyin parlatılmasıdır.

Far Temizleme

Diş Macunu 

Diş macunu ile far temizlemeye başlamadan önce farlar çamur ve tozların temizlenmesi için yıkanmalıdır. Yapılacak ilk işlem farın belirli kısımlarına çok olmamak kaydıyla diş macunu sıkılır. Bez de diş macununa bulanır. Farları ıslatılmadan önce diş macununa bulanmış bez ile farlar ovalanır. Bu işlem biraz sabır ister ancak far yüzeyindeki matlık ve geçmeyen kirler geçer. iyice ovaladıktan sonra bez ıslatılır. Suyu sıkılır. Nemli kalan bez ile ovma işlemine devam edilir. Sonrasında temiz bir bez ile tüm far yüzeyi silinir. Farlarınız eski haline göre çok daha iyi görünecektir.

Far Temizleme

Zımpara – Pasta İşlemi ile Far Temizleme

Solmuş far yüzeyindeki bozuklukları da alabilen bir yöntemdir. Diş macununa göre çok daha etkili bir yöntemdir. Farın durumuna göre çok kötüyse 1000-1200 kodlu zımparadan başlanılarak su yardımı ile zımparalanır. Eğer farınız çok kötü değilse 2000 zımpara ile işleme başlayabilirsiniz. Kısa bir hatırlatma yapmakta fayda var zımpara işlemi yapmadan önce far kenarları bantlanmalıdır. Zımpara araç boyasını çizebilir. Farlarınızdaki bozukluk gittikçe daha ince zımparalara geçerek oluşan kılcal çizikler alınır. Sonrasında yapılması gereken. Pasta işlemidir. Polisaj makineniz varsa çok daha iyi sonuç alabilirsiniz. Polisaj makineniz yok ise üzülmeyin el ile yapılarak da çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Makine ile yapacaksanız makineyi düşük devirde başlatıp far yüzeyinin ısınmasını sağlayın. Isınan far yüzeyi yüksek devire getirilerek parlatılır. Çok güzel bir sonuç ortaya çıkar.

Far Temizleme

Kloroform Buharı ile Far Temizleme

Bu yöntem de de farların yukarıda bahsettiğim gibi yüzeyleri zımpara ile temizlenir. Bu kez pasta yerine Kloroform buharı kullanılır. Bu buhar farınızın yüzeyini kaplayarak parlak bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Kloroforma internet üzerinden sahip olabilirsiniz. Kloroformun buharını elde etmek için ise yüksek miktarda para verip cihaz almak yerine biraz araştırma ile kendiniz cihazınızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Zımpara ve pasta en temizi ve en garantili olanı. Ancak yine de bilen birine yaptırmanızı tavsiye ederim. Yoksa daha da kötü olabiliyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here