BMW M 1000 RR Büyüleyici Bir Şekilde Türkiye Yollarına Gelecek

0
1945

BMW M 1000 RR Ülkemizdeki Yollarda Yerini Alacak

BMW Motorrad, bu zamana kadar üretilmiş motor gücü en fazla olan  BMW M 1000 RR ‘ın ilk gösterimini düzenledi. BMW M ekipmanı ve son ürün de M Performance ürünleri ile bir strateji sunuyor Yeni BMW M 1000 RR  2021 Şubat ayı sonrasında Türkiye’deki yollarda yerini alacak.

BMW M 1000 RR Superbike Sınıfında Beklentileri Aşıyor

Motosiklet düşkünleri Yeni BMW M 1000 RR ile BMW M’nin büyüleyici dünyasına en üst sıralardan birinde katılıyor. S 1000 RR’yi izlerini taşıyan yeni BMW M 1000 RR, artan verimlilik ve hafif yapısı ile diğer m modellerinin de sembolü oluyor. M 1000 RR da renk bakımından yine diğer M modellerinden izler görebiliyoruz. Aynı zamana bu model BMW Motorrad’ın bugüne kadar üretilmiş en güçlü motosiklet modelidir. 212 hp güce sahip, boş ağırlığı ise yalnızca 192 kg dir. ve yarış performansı düşünülerek tasarlanmış olan süspansiyon sistemi ile Superbike sınıfında beklentileri aşıyor.

Max Performansa Sahip Dört Silindirli Motor

Bmw M RR ‘ın su soğutmasına sahip, sıralı dört silindirli motoru değişken subap zamanlamasına sahiptir. 15.100 dev/dk devire ulaşabilen 212 hplik motoruyla 0-200 km/h ‘ı 6-7 saniye arasında tamamlıyor.

BMW M 1000 RR

Aerodinami

Aerodinami, M RR’nin teknik açıdan iyileştirme çalışmasında kendini ön plana çıkaran en önemli unsurlardan biri olmaktadır. Bir yarışı kazanmak için gerekeli olan maksimum performansla M RR, hızlanırken yol tutuşunda en üst seviyelerde olmasına gayret gösterilmiştir Yarış pisti ve BMW’nin rüzgar tünelindeki uzun testler sonucunda geliştirilen karbon alaşımlı  M kanatçıklar sayesinde, gerekli aerodinamik bastırma kuvveti oluşur. Ön tekerlekteki ek tekerlek yükü sayesinde sürücü tekerlek eğimini tersine çevirirken daha hızlı tur süreleri elde etmesi sağlanır. Kanatçıkların etkisi virajlarda fark edilir derecede hissedilirken, frenleme sırasında daha yüksek viraj dengesi sunabiliyor.

BMW M 1000 RR

BMW M 1000 RR 4 Standart Sürüş Moduna ve 3 Standart Ek Sürüş Moduna Sahiptir

M RR, sağladığı sürüş modları ile cadde ve pist kullanımında maksimum keyif yaşatıyor. Yeni M RR’nin dört standart sürüş modu, üç de ek sürüş modu vardır: “Rain, Road, Dynamic, Race” ve “Race Pro 1, Race Pro 2, Race Pro 3”

Hızlanma esnasında maximum güvenlik ve performans için kişisel ayarlara da sahip en yeni ‘Dinamik Çekiş Kontrolü Sistemi’ baz olarak sunuluyor. Bu sistem ayrıca ‘Race Pro’ sürüş modlarında sürücüye özel ayar seçeneği de sunuyor.

BMW M 1000 RR

M Frenler İlk Defa Bir Motosikletde Kullanıldı

M RR ile birlikte M frenlerinin ilk defa kullanıldığı BMW motosikletleri yollarla buluşacak. M fren, BMW Motorrad’ın Superbike Dünya Şampiyonası’ndaki yarış frenleme deneyimine dayanılarak geliştirilmiştir. Mavi M fren kaliperi ve M logosu insanların dikkatleri üzerine çekmekte oldukça başarılıdır. Yüksek teknoloji ürünü M karbon fiber jantlarla M RR, pistte ve yolda en iyi performansı sağlayabilir.

BMW M 1000 RR

6,5 inç TFT Gösterge Paneli

M RR’deki gösterge paneli, RR ile temel olarak aynı yapıya ve M başlatma animasyonuna sahiptir. Uygun bir OBD arayüzüne sahip 6,5 inç TFT ekran, boyutları ve çözünürlüğü sayesinde okunması kolaydır. Türkiye’de standart olarak sunulacağı düşünülen M Competition paketinde yer alan aktivasyon kodu ile M GPS veri kaydedici ve M GPS laptrigger özelliği de gerekli verileri almada kullanılabiliyor.

Ülkemizde standart donanım olarak satılması planlanan M Competition, estetik ve teknolojinin büyüleyici bir birleşimini kullanıcılarına sunuyor. M Competition’ın ekipmanları arasında motor korumalı ve ayak dayamalı M Billet paketi, karbon kaplamalı ön ve arka tekerlekleri  M Carbon paketi, yolcu koltuğu ve korumalı Passenger paketi bulunuyor.

Bmw Marka Motosiklet İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here