Son zamanlarda insanlar şehrin karmaşasından ve gürültüsünden kaçarak, kendilerini doğaya yönlendirmeye başladı. Bu yüzden de arazi araçlarının ve 4×4 araçların satışı son zamanlarda fazlasıyla arttı. Kuşkusuz doğada arabanızla yapılacak en iyi aktivite ise arazi koşullarında aracınızı test etmek olacaktır. Peki arazide zorlanmadan yol alabilmek ve sürpriz arızalarla karşılaşmamak için hangi aracı satın almalısınız? Eğer bu konuda kararsız kaldıysanız doğru yerdesiniz. Şimdi sizler için, Toyota Hilux ve Mitsubishi L200 karşılaştırması yapacağız.

Toyota Hilux Genel Bakış

Toyota Hilux Dış Görünüm

Toyota’nın efsaneleşen modellerinden biri olan Hilux, arazi sever kullanıcıların yıllardır yüzünü güldürmeyi başarmış bir modeldir. 1968 yılından beri üretilen Hilux 70’li yıllardan beri doğada arazi şartlarına alışkın bir model.

Motor ve Performans

Yenilenen 2022 model sıfır Toyota Hilux, 2.4 motor bloğu sayesinde zorlu arazi koşullarında bile zorlanmadan size arkadaşlık edebiliyor. Zorlandığı zaman 4×4 özelliğini açarak düz bir yoldaymışçasına eğlencenize devam edebilirsiniz. Ayrıca eğimli arazilerde diferansiyel kilitleyerek güvenli bir şekilde eğimden aşağı inebilirsiniz.

Tasarım

Toyota Hilux, yüksek tasarımı sayesinde tüm arazi koşullarında olağanüstü bir performans sağlar. Aracın altındaki koruma demirleri sayesinde herhangi bir sürtme veya altı vurma durumunda fazla bir hasar meydana gelmez.

Toyota Hilux interior

İç tasarıma bakacak olursak eğer,  Toyota Hilux ve Mitsubishi L200 karşılaştırması yaparken göze çarpan farklardan birisi bu noktada ortaya çıktı. Toyota Hilux arazi koşullarında sağlamlık ve güvenlik vaat ederken aynı zamanda teknolojik özellikleri ile de ön plana çıkan bir model. Dokunmatik ekranı sayesinde arazi modu veya sürüş modu gibi birçok özelliğe rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Güvenlik

Aracın her noktasında bulunan uyarı sensörleri ile off-road yaparken herhangi bir taşa çarpmadan önce sizi uyarı sistemiyle uyarır. Böylece aracınız hasar görmeden keyifle arazi sürüşünüze devam edebilirsiniz.

SIFIR KM TOYOTA HILUX FİYATLARI 

Mitsubishi L200 Genel Bakış

Mitsubishi l200

Mitsubishi markası herkesin bildiği gibi gerçekten çok sağlam bir araçtır. Bu yüzdendir ki off-road denilince akla ilk L200 modeli gelir. Bilindiği gibi off-road yaparken arazide yalnızca güçlü olmak yeterli değildir. Diğer araçlarda off-road sırasında bozulmalar gözlenebilirken L200 ne olursa olsun yollara meydan okur ve sizi eğlencenizden mahrum etmez.

Motor ve Performans

Mitsubishi L200’de 2.2 litre bir motor bloğu bulunuyor. Fakat küçük gözüktüğüne bakmayın gerçekten performansı etkileyici. Mitsubishi mühendislerinin geliştirdiği olağanüstü teknoloji sayesinde düşük motor hacimlerinde bile muhteşem performans gösterebiliyor.

Her koşula özel mod seçeneği bulunan L200 modeli, sizi hiçbir zeminde tedirgin etmeyecek çünkü eğer arazideyseniz arabanızı arazi moduna, eğer karlı bir zemindeyseniz karlı moda geçeceksiniz.

L200 size her türlü yolda mükemmel yol tutuşu sağlar. Böylece off-road yaparken güvenle yolunuza devam edebilirsiniz. Küçük ama etkileyici motor bloğu ile birlikte aracın 6 ileri vitesi gerçekten çok uyumlu. Ayrıca düşük devir modu ile birlikte gerçekten ekonomik bir sürüş vaat ediyor. Arazide ise zorlandığınız anda 4×4 moduna alarak her türlü engebeyi kolayca aşabilirsiniz. Eğer çok eğimli bir arazideyseniz diferansiyel kilidi özelliğini aktif ederek daha güvenli bir sürüş elde edebilirsiniz.

Tasarım

Mitsubishi L200 modeli gerçekten görüntüsünde bile adeta koca bir kayayı anımsatan kompakt bir tasarımı vardır. Kaya gibi sert bir görüntü çizerken aynı zamanda günümüz modern tasarım çizgileriyle de donatılmıştır.

Mitsubishli L200 Karşılaştırma

İç tasarımda ise çok konforlu bir arazi eğlencesi sizi bekliyor diyebilirim çünkü gerçekten iyi yalıtım yapılmış bir araçtır. Aracın her yerinde sarsıntı engelleyici ve gürültü engelleyici kaplamalar mevcut. Teknolojik olarak ise çok fazla beklentiniz olmasın. Multimedya olarak çok büyük bir ekrana sahip olmayan L200, mühendislerini tamamen dayanıklılık üzerine çalıştırmış.

Güvenlik

Aracın her noktasında bulunan uyarı sensörleri ile off-road yaparken herhangi bir taşa çarpmadan önce sizi uyarı sistemiyle uyarır. Böylece aracınız hasar görmeden keyifle arazi sürüşünüze devam edebilirsiniz. Gelin birlikte Toyota Hilux ve Mitsubishi L200 Karşılaştırmalarına göz atalım.

SIFIR KM MITSUBISHI L200 FİYATLARI

Yakıt Tüketimi Karılaştırması

Yakıt Tüketimi

Toyota Hilux

Mitsubishi L200

Şehir İçi (100km’de)

7.5litre

8.3litre

Şehir Dışı (100km’de)

6.0litre

6.6litre

Ortalama(100km’de)

6.6litre

7.3litre

Yakıt Depo Hacmi

80litre

75litre

2022 Sıfır Toyota Hilux ve 2022 Sıfır Mitsubishi L200 Fiyat Karşılaştırması

Her iki modelde birçok özelliğiyle ön plana çıkıyor peki eğer, fiyat olarak Toyota Hilux ve Mitsubishi karşılaştırmasında hangi model bizlere daha avantajlı seçenekler sunuyor?

Toyota Hilux 2022 Adventure ve 4×2 paket seçeneği tavsiye edilen fiyatı 604.500 TL iken, Hilux 4×4 Invincible paketi 782.500 TL tavsiye edilen satış fiyatıdır. Bu fiyatlar Mart 2022 tarihi itibariyle geçerlidir.

İKİNCİ EL TOYOTA HILUX İLANLARI

İKİNCİ EL MITSUBISHI L200 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here