Toyota GR Supra Sport Top Konsepti Göz Alıyor

0
2067

Toyota’nın havalı coupe aracına bir retro dozu ekleyen bu yeni Toyota GR Supra Sport Top konsepti, Supra’nın mirasını korumaya kararlı gözüküyor.

Toyota GR Supra Sport Top Göz Alıyor

Sport Top’da tavan çok dikkat çekiyor. Supra’nın önceki nesilleri, yıla bağlı olarak çıkarılabilir bir tavan veya t-toplarla seçilebiliyordu. Bu konsept, her iki fikri de harmanlıyor, ancak orta çubuk çatı açıklığından geçmiyor. Toyota’nın Michigan’daki Ar-Ge ekibi, panelleri oluşturmak için 3D baskı teknolojisini kullandı ve ön cam başlık şeklini koruyan bir yapı oluşturdu.

Yapısal bütünlüğü korumak için ekip, bu dış gövde yapılarını güçlendirirken, alt kısımda da takviyeler ekledi. Kurucu lider Marty Schwerter, bunun basit bir iş olmadığını belirtti.

toyota gr supra sport top

Kolay Bir Çalışma Olmadı

“Bu kolay bir yapı değildi,” dedi. “Çatıyı kesmek ve otomobilin yapısının önemli bir bölümünü kaldırmak için çok düşündük. Başlangıçta düşündüğümüzden çok daha karmaşıktı. ” Başka bir deyişle, bu yapı sadece çatıyı kesip bitti demenin çok ötesine geçti. Schwerter, “Üst kısmı çıkarmak son derece zordu ve GR Supra’nın sertliğini korumak için bazı yenilikçi çalışmalar gerektirdi” dedi. “Ortaya çıkış şeklini seviyorum ve umarım başkaları da onu sever.”

Otomobil üreticisi, geçen yılki Heritage Concept’e arkadaşlık etmesini istediğini söyledi, bu yüzden çatı kaldırma işlemine liderlik etmek için KC’nin Fort Worth, Texas’taki Paint Shop ile çalıştı. Otomobilin tüm güvenlik düzenlemelerini karşılamaya devam ettiğinden emin olmak için Toyota 3D, doğrudan Supra’nın tavan hatlarına uyan ve çatının dış gövde yapısında yapısal bütünlüğü güçlendiren iki kompozit tavan paneli yazdırdı.

Ekip ayrıca egzoz sistemini elden geçirdi ve Supra’nın arka yüzünün merkezinden çıkan çift borulu yeni bir özel kurulum yarattı. KC’s Paint Shop, son gövde çalışmasını üstlendi ve Mutlak Sıfır olarak adlandırılan fabrika GR Supra beyaz tonuna tam olarak uyacak şekilde karıştırılmış çok sayıda boya katmanı uyguladı.

GR Supra Heritage Edition

Bu yeni nesil araca uyacak şekilde özelleştirilmiş gerçek bir Mk4 kanadı içeren bir otomobil olan 2020 GR Supra Heritage Edition’ın geri dönüşünü görülüyor. Sport Top konsepti, o arabadan ilham aldı ve onun temel detaylarının rafine edilmiş versiyonlarını içeriyor. GR Supra Sport Top Edition ve GR Supra Heritage Edition’ın birbirine benzeyen birkaç özel yükseltmeyi paylaştığını söylemek doğru olur. Ancak her iki otomobil de görsel olarak benzersizdir ve geçmişteki Supra modellerine uygun bir ikili saygı niteliğindedir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here