Koronavirüs salgını, çevrimiçi satışların popülaritesinin artmasıyla birlikte insanların araba satın alma şeklini de değiştirdi. Bazı şirketler bu dramatik değişime hazır değildi, ancak yeni ve iyileştirilmiş çevrimiçi satış portalları sunarak uyum sağladılar. Bunlardan sonuncusu Nissan @ Home programını duyuran Nissan oldu. Şirket programı, insanların evlerinden çıkmadan yeni bir araç satın almalarına olanak tanıyan “eksiksiz bir çevrimiçi alışveriş” deneyimi olarak nitelendiriyor.

Nissan Home Kesintisiz Bir Çevrimiçi Deneyim OluyorNissan Logo Mu Değiştiriyor? | TeknoFenomen | Otomobil

Nissan @ Home, önümüzdeki aylarda katılımcı ABD bayilerinden sunulacak ve “kesintisiz bir çevrimiçi deneyim” vaat ediyor. Alışveriş yapanlar, hizmeti kullanarak bir test sürüşü planlayabilecek, satın alma sürecini yönetebilecek, teslimatı gerçekleştirebilecek ve bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefondan servis ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Program özünde, Nissan’ın web sitesinde müşterilerin bayide geçebileceğiniz bir dizi adımı atabileceği bir Nissan @ Home merkezi oluşturuyor.” Bu yolla, ideal arabanızı inşa edebilir, benzer envanter bulabilir, ödemelerinizi tahmin edebilir, dijital bir broşüre bakabilir, internet fiyat teklifi alabilir ve merkezden bir test sürüşü yaptırabilirsiniz.” Şeklinde belirtiliyor.

Bayiler Hala İşin İçinde

Bayi iletişimden tamamen çıkarılmıyor, ancak fiziksel olarak yüz yüze iletişiminizi sınırlıyor. Bu, Covid-19’un önlenmesi için önemli görülüyor. Müşteriler, satın alma sürecinin herhangi bir noktasında bayiye gitmeyi seçebiliyorlar. Bayi ile hiçbir zaman fiziksel temas kurmamayı tercih eden kişiler için, bu da mümkün oluyor. İşlemi online olarak tamamlayarak evden teslim alınabiliyor ya da sürecin herhangi bir noktasında bayiye geçiş yapmak mümkün oluyor.

nissan home

Büyük Bir Başarı

Hizmet, bu yaz başlatılan ve Michigan, Illinois, Florida, Teksas ve Virginia’da yedi bayiyi içeren bir pilot programın sonucu. Nissan, deneme sürüşüne katılan yedi bayinin de sonuçları beğendiğini ve Nissan’ı hizmeti ülke çapında sunmaya teşvik ettiğini söylüyor. Program büyük bir başarı gösterdi ve iki bayi, “bu çevrimiçi alışveriş çözümünü kullanan müşterilerle satış oranlarının neredeyse iki katına çıktığını” belirtti. Sonuç olarak, Nissan @ Home ABD’de ulusal hale gelecek. Bu hızla giderse Nissan, 2021 baharında yaygın olarak sunulan bir hizmet olacağını umuyor.

Nissan’ın e-ticaret başkan yardımcısı “Nissan @ Home müşterilere istediklerini, kendi şartlarına göre bir araç satın alma olanağı veriyor.” dedi. Dan Mohnke, hizmetin “Nissan için önemli bir ilk” olduğunu ve bayilerin müşteriler için daha iyi bir satın alma deneyimi sağlamasına olanak tanıyacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here