Toyota Mobility Foundation, 2017 yılından bu yana, Nesta Challenges ile işbirliği içinde, yardımcı cihazların durumunu ilerletmek için Sınırsız Mobilite Mücadelesini yürütüyor. Kuruluşlar Phoenix Instinct’i akıllı tekerlekli sandalyesiyle 1 milyon dolarlık birincilik ödülünün sahibi olarak duyurdu.

Toyota Mobility ve Gelişimtoyota mobility foundation

Toyota Motor Corp. sadece dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri değil; aynı zamanda kuruluşu ve çabası aracılığıyla insan yeteneklerini artırmak için mobilite hizmetlerinin, hizmet robotlarının ve diğer teknolojilerin geliştirilmesini de destekliyor.

Toyota, “Dünya çapında milyonlarca insan alt uzuv felci ile ” dedi. “Dünya Sağlık Örgütü, her yıl küresel olarak 250.000-500.000 yeni omurilik yaralanması vakası olduğunu tahmin ediyor.”

“Hareketlilik Özgürlük Demektir”

“Hareketlilik özgürlük demektir. Uluslararası Paralimpik Komitesi eski başkanı ve Toyota’nın yönetim kurulu üyesi Sir Philip Craven, “Bu, yaşamda sınırlı olmaktan kurtulmak anlamına geliyor” dedi. “Toyota’da inandığımız gibi, hareket etme özgürlüğümüz olduğunda topluma tam olarak katılabiliyoruz. Mobility Unlimited Challenge tarafından desteklenen bu cihazların her biri, özellikle de kazanan cihaz için heyecan duyuyorum. Çünkü kadar çok insanın yapmak istediklerini daha iyi yapmasına aracı oluyor. ”

Mücadele, dünyanın dört bir yanından yetenekli mühendisleri, yenilikçileri ve tasarımcıları; kullanıcıların mobilitesini ve bağımsızlığını artırmak için en son teknolojilerle entegre edilmiş çığır açan cihazlar için tasarımlarını sunmaya çağırdı. Dünya çapında 28 ülkeden seksenden fazla takım katıldı.

Pittsburgh Üniversitesi İnsan Mühendisliği Araştırma Laboratuvarları (HERL), başvuruların değerlendirmesini yönetti ve Toyota uzmanlarından oluşan bir ekiple birlikte mentorluk sağladı. Kazanan, uzman jüri üyelerinden oluşan bir panel tarafından seçildi.

phoenix

Akıllı Sistemler İle Donatılmış

Phoenix Instinct tarafından tasarlanan Phoenix i, ağırlık merkezini otomatik olarak ayarlamak için akıllı sistemler kullanıyor. Bu da ultra hafif karbon fiber çerçeveyi son derece dengeli yapıyor ve manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Phoenix i, ağrılı titreşimleri azaltmak ve kullanıcı üzerindeki yükü en aza indirmek için ön tekerlek güç desteğini kullanır. Koltuğun akıllı elektrikli fren sistemi, kullanıcının yokuş aşağı gittiğini otomatik olarak algılar ve kullanıcının inişini yönetmek için ayarlama yapar.

Phoenix Instinct’ten Andrew Slorance şunları söyledi: “Toyota Mobility Unlimited Challenge’ı kazanmak Phoenix Instinct ve tekerlekli sandalye kullanıcıları için inanılmaz. Bildiğimiz gibi tekerlekli sandalye, onlarca yıldır teknolojik olarak değişmedi. Bu yolla aldığımız finansman, akıllı teknolojinin kullanımı daha kolay ve daha güvenli bir tekerlekli sandalye ve yeni özellikler paketi potansiyeli olduğunu kanıtlamamıza olanak tanıdı. Para ödülü ile artık bu işi ilerletebilir ve Phoenix I tekerlekli sandalyeyi tüketiciye getirebiliriz.

Toyota’nın mobilite sektörüne girmesi çok heyecan verici bir dönem, mobilite cihazlarında önemli ilerlemeler göreceğiz. Phoenix Instinct’te akıllı tekerlekli sandalye devrimine öncülük etmekten heyecan duyuyoruz. ”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here